Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bratteråsgatan 56

Eriksberg

3 rum
76 kvm
3 500 000 kr (slutpris)
3 905 kr/mån
Såld

Trea med grandios uteplats i bästa solläge!

Välkomna till denna optimalt planerade trea som nyproducerades 2015. Genomgående parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar och hall belagd med praktiskt klinkergolv. Fint ljusinsläpp flödar genom bostaden tack vare fönster i två väderstreck. Kök och vardagsrum befinner sig i en halvöppen planlösning där vardagsrumsdelen förlängs med en fantastisk uteplats med plats för det större sällskapet. Tack vare sydvästläget kan ni enkelt avnjuta solen de flesta av dygnets timmar.
Bostaden är belägen i det fina Kvarneområdet som trots nyligen producerats, har bibehållit den unika tegelfasaden genom att man återanvänt hundraårigt tegel från den gamla orginalbyggnaden. Detta är en fantastisk industriarkitektur i nationalromantisk stil där ni med fördel kan ta en promenad längs Eriksbergskajen eller ta Älvsnabben över till Göteborgs innerstad.
Slutpris
3 500 000 kr
Månadsavgift
3 905 kr/mån
Antal rum
3 rum
I angiven avgift ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play. Varmvatten och hushållsel tillkommer och debiteras efter egen förbrukning. (I angiven avgift är obligatoriskt tillägg på ca 220 kr/månad för bredband, kabel-TV och IP-telefoni inräknat)
Boarea
76 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.4545%
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2015
Lgh.nr
11003
Gatuadress
Bratteråsgatan 56
Postadress
41762 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Bratteråsgatan 56-1
 Bratteråsgatan 56-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Bratteråsgatan 56-3
 Bratteråsgatan 56-4
 Bratteråsgatan 56-5
 Bratteråsgatan 56-6
 Bratteråsgatan 56-7
 Bratteråsgatan 56-8
 Bratteråsgatan 56-9
 Bratteråsgatan 56-10
 Bratteråsgatan 56-11
 Bratteråsgatan 56-12
 Bratteråsgatan 56-13
 Bratteråsgatan 56-14
 Bratteråsgatan 56-15
 Bratteråsgatan 56-16
 Bratteråsgatan 56-17
 Bratteråsgatan 56-18
 Bratteråsgatan 56-19
 Bratteråsgatan 56-20

Rumsbeskrivning

Hall

Mörkt klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående i hall, kök och vardagsrum. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter svart kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror i vitt utförande. Här finns plats för matsalsmöblemang för ca 6 personer.

I halvöppen planlösning med köket befinner sig vardagsrummet. Avstickande tapetserad fondvägg som avbrott från de annars vita väggarna. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens stora uteplats i sydvästläge där plats finns för både lounge- och matgrupp. Här får man även grilla med gasolgrill.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har målade väggar i grått och plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även plats för förvaring i skjutdörrsgarderob med fyra dörrar.

Det mindre sovrummet har målade väggar i ljusgrått och plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork, badkar med avskiljande glasvägg samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare. Ovan ligger en arbetsbänk i laminat tillsammans med förvaringsskåp.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 6. Hiss finns.
Renovering
2019 lades klinkergolv in i hallen.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 440 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 040 kr
Föreningen har individuell mätning av varmvatten och el. Kostnaderna är kan variera beroende på boendesituation. Posten el avser även varmvatten. Ingen kostnad för bostadsrättstillägg då det bekostas kollektivt av föreningen utan man behöver endast teckna en egen valfri hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-03-31)
Prestanda
61 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Kronhjulet
Org.nummer
769622-5544
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
77 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen har påbörjat arbetet med att byta ut armaturerna i trapphuset.
Parkering
I föreningen finns det 41 garageplatser och 4 MC-platser. Garageplats kan hyras för ca 1200-1300kr/månad, den högre avgiften avser laddplats för elbil och MC-plats kostar 400 kr/månad. I dagsläget är det kö.
TV/bredband
Bostadsrättsföreningen har tecknat avtal med Telia för bredband med telefoni och TV, vilket innebär att det finns en obligatorisk kostnad om 220 kr/månad för digital-TV, IP-telefoni och bredband. Detta ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av RB Ekonomi. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Gemensam innergård med utemöbler och grill. I föreningen finns även cykel- och barnvagnsrum, städrum samt rullstolsförråd. Sopnedkast anslutna till sopsug finns på gården.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Kronhjulet består av två bostadshus innehållande sammanlagt 77 lägenheter och ligger i det historiska Kvarnenområdet på Eriksberg i Göteborg. Total boarea uppgår till 5038 kvm.

Årsredovisningen för 2020 kommer att vara klar först i slutet av våren/början av sommaren, då kommer den att publiceras här på hemsidan. Om årsredovisningen inte finns publicerad betyder det att den inte är färdig.

Kontroll med styrelsen 2021-03-05.

Eriksberg

Hamnkaraktär och charmig boendemiljö

Fartyg har tillverkats i Eriksbergsvarvet sedan 1500-talet, något som idag ger området dess speciella karaktär och charmiga boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar idag finns den 84 meter höga, orangea kranen – ett starkt landmärke. Norra Älvstranden, där Eriksberg ligger, var bebott redan på 1300-talet då Lindholmens slott fanns här.

Ta Älvsnabben över vattnet

Till och från Eriksberg kan du resa med Cityfärjan Älvsnabben. Den går med täta turer mellan hållplatser på båda sidor av älven och är ett snabbt, smidigt och trevligt sätt att ta sig till centrum – utan bil och parkeringskrångel. Det finns bra förbindelser med buss till centrala staden och Frölunda Torg, bland annat med busslinje 16. Du kan även cykla hela vägen mellan broarna på Norra Älvstranden.

Rikt kultur- och nöjesliv i de gamla hamnkvarteren

Via Göteborgs hamn, Nordens största hamn, passerar en stor del av Sveriges handel med utlandet. Nu pågår en förvandling av de gamla hamn- och varvsområdena till bostadsområden, arbetsplatser, nöjesstråk och kulturkvarter.

På Lindholmen växer en ny stadsdel fram, med IT-företag, bostäder och universitet. Norra Älvstranden erbjuder ett stort utbud av fritidsaktiviteter. Du som vill träna kan välja mellan flera anläggningar: Friskis & Svettis, Nordic Wellness och SATS. En stor idrottshall finns på Lundby Strand.

På den gamla biografen Aftonstjärnan kan du se revy eller film. Ett välutrustat bibliotek ligger på Lindholmen och vid Lundby Strand hittar du Radiomuseet.

Större konferenser, utställningar och konserter arrangeras på Hotell 11 och i Eriksbergshallen. På Lundbys kulturskola kan barnen spela musik och teater, sjunga, dansa, måla och lära sig att arbeta med keramik.

Kajpromenader, bryggyoga – och mycket mer

I Eriksberg är det alltid nära till naturen och en rad grönområden. Du kan också promenera längs vattnet eller koppla av på en bänk vid kajkanten. Tre stora lekplatser och en fotbollsplan finns i och runt Färjenäsparken – en populär plats som lockar barnfamiljer från hela Göteborgsområdet. Boende i Eriksberg har gångavstånd till Hagabadet Älvstranden Spa och yogastudio. Sommartid erbjuds bryggyoga här.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

Vid Eriksbergs köpcentrum finner man flera butiker, systembolag, apotek och matvaruaffärer. Längs kajkanterna ligger restauranger och caféer på rad med vacker utsikt över hamninloppet.

I stadsdelen finns alla skolstadier – flera förskolor och grundskolor samt många gymnasieskolor varav några, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola, har specialinriktning.

På Norra Älvstranden finns fem grundskolor. Taubeskolan (F–6) ligger i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke och Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. På Lindholmen finns även förskolorna Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3. I Bräcke finns cirka tio förskolor. På Lindholmen ligger dessutom Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta