Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ingenjörsgatan 7B

Inom vallgraven

2 rum
52 kvm
3 590 000 kr
1 905 kr/mån

Sekelskiftestvåa med soldränkt balkong!

I omtyckt område och på populär adress finner ni denna sekelskiftespärla anno 1890. Takstuckaturer och takrosetter pryder hall, vardagsrum och sovrum medan det slipade brädgolvet i original löper genom nästan hela bostaden. Via dubbeldörrar nås den soldränkta balkongen med ett lugnt innergårdsläge. En fantastisk rymd gör sig påmind från första steget in i bostaden tack vare magnifik takhöjd, öppna ytor och djupa fönsternischer. Det helkaklade badrummet har såväl takdusch som spotlights i taket.
Alldeles runt hörnet finns en hel värld av utbud med flertalet restauranger, caféer, butiker, barer och goda kommunikationer som enkelt tar er runt hela Göteborg. Promenadavstånd till Stenpiren där ni även kan ta Älvsnabben över till Eriksberg.
Utgångspris
3 590 000 kr
Månadsavgift
1 905 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme, V/A, kabel-TV och bredband.
(Obligatoriskt tillägg på ca 169 kr/månad för bredband samt 50 kr/månad för balkongtillägg är inkluderat i angiven avgift)
Boarea
52 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.47%
Andel av årsavgift
1.54752%
Våningsplan
2 av 4
Byggnadsår
1890
Lghnr
51201 / 1201I
Gatuadress
Ingenjörsgatan 7B
Postadress
41119 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Assisterande mäklare

Bilder och planlösning

Ingenjörsgatan 7B-1
Ingenjörsgatan 7B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Ingenjörsgatan 7B-3
Ingenjörsgatan 7B-4
Ingenjörsgatan 7B-5
Ingenjörsgatan 7B-6
Ingenjörsgatan 7B-7
Ingenjörsgatan 7B-8
Ingenjörsgatan 7B-9
Ingenjörsgatan 7B-10
Ingenjörsgatan 7B-11
Ingenjörsgatan 7B-12
Ingenjörsgatan 7B-13
Ingenjörsgatan 7B-14
Ingenjörsgatan 7B-15
Ingenjörsgatan 7B-16
Ingenjörsgatan 7B-17
Ingenjörsgatan 7B-18
Ingenjörsgatan 7B-19
Ingenjörsgatan 7B-20
Ingenjörsgatan 7B-21
Ingenjörsgatan 7B-22
Ingenjörsgatan 7B-23
Ingenjörsgatan 7B-24
Ingenjörsgatan 7B-25
Ingenjörsgatan 7B-26

Rumsbeskrivning

Hall

Klinkergolv och målade väggar i grått. Lite längre in i hallen är väggarna målade i grått med avstickande mönstrad fondvägg och slipat brädgolv i original som är genomgående i resterande del av bostaden. Här finns gott om plats för avhängning.

Kök

Kök från Nolte med vita dubbla högskåp och extra djupa lådor med mjukstängning. Ovan arbetsbänken i grå laminat sitter grått kakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med induktionshäll (2020), fläkt, självrengörande ugn, micro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. I taket sitter spotlights och här finns även ett barbord med plats för fyra personer.

Vardagsrum

Ljust vardagsrum med väggar målade i en beige kulör. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Vackra restaurerade stuckaturer i taket tillsammans med takrosett i original. Via dubbeldörrar nås bostadens balkong i soligt sydvästläge. Här ligger även teaktrall som golv.

Sovrum

Målade väggar i beige med restaurerade stuckaturer och takrosett i original. Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt skrivbord eller förvaringsmöblemang. I anslutning finns även en inredd walk in closet med elfa-förvaring.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med avstickande grå kakelvägg i duschen och grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt takdusch med handdusch och fast duschvägg i glas. Spotlights i taket.

Förråd

Till bostaden hör ett vindsförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1890
Ventilation
F
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Renoveringar

2013 renoverades köket
2016/2017 renoverades badrummet

Driftskostnad

Försäkring
1 500 kr
Hushållsel
2 400 kr
Övrigt
300 kr
Personer i hushållet
1 st
Summa
4 200 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2011-05-03
Prestanda
172 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Hästtorget
Antal lägenheter
64 st, varav 3 st hyresrätter
Antal lokaler
4 st
Org.nr
769612-1370
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: 90-talet byttes stammar och elstigare.
2012 fräschades innergården upp.
2013/2014 byggdes balkonger och inspektion utfördes av taket.
2014 installerades ny cirkulationspump.
2015 installerades fiberbredband i fastigheten. Samma år installerades nya tornfönster, entréporten till Kungsgatan 4 renoverades och innergården fräschades upp.
2016 renoverades fasad och fönster mot gården.
2017 utfördes installation av dörrautomatik till portarna, upprustning av tvättstugan, installation av sedumtak till soprummet samt renovering av hyreslokaler.
2018 utfördes underhåll av ytterfasaden på Kungsgatan 4 samt installation av nya ytterlås till samtliga dörrar i föreningen såsom portar och förråd.
2019 renoverades portarna till innegården.

Föreningen kommer inom närmsta veckorna påbörja en renovering av alla trapphus samt rusta upp innergården. Om ca fyra veckor planeras alla fläktar att bytas på taket.
Den senaste tidens renoveringar har främst handlat om uppfräschning av ca 600 kvadrat lokal som hyrs ut till näringsidkare.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av SBC.
Avgiften sänktes med 20% för ungefär en månad sedan och det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2020-03-18)
TV/bredband: Kabel-TV via Com Hem och fiberbredband via Bredbandsbolaget. Grundutbud av kabel-TV ingår i avgiften. En obligatorisk kostnad om 169 kr/mån tillkommer avseende bredband
Parkering:

För boendeparkering se: www.goteborg.se/boendeparkering.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns cykelrum samt sophantering med behållare för hushållssopor, kompost, papper och kartong. Tvättstugan nås från trappuppgången mot Ingenjörsgatan och är utrustad med tre maskinparker med totalt fem tvättmaskiner, tre torktumlare och tre torkskåp. I föreningen finns också en fin uteplats med grill som alla medlemmar får nyttja.

Bostadsrättsföreningen Hästtorget äger och förvaltar tre sammanhängande fastigheter innanför vallgraven i centrala Göteborg. Fastigheterna ligger på Surbrunnsgatan 10, Kungsgatan 4 och Ingenjörsgatan 7. Föreningen bildades 2005 och förvärvade fastigheterna under 2011.

Kontroll med styrelsen 2020-03-18.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.