Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Hinderbanan 10

Kviberg

4 rum
98 kvm
3 900 000 kr (slutpris)
5 036 kr/mån
Såld

Dubbla balkonger och öppen planlösning!

Välkomna till denna fyrarummare i expansiva Kviberg. Genomgående finner ni parkettgolv tillsammans med ljusa ytskikt som möter fint ljusinsläpp från tre väderstreck. Luftig planlösning med två balkonger där den ena nås från vardagsrummet och andra nås från master bedroom. Goda förvaringsmöjligheter och egen tvättutrustning i badrummet gör det extra bekvämt. OBS! ställningarna skall tas ned i början på maj.
Här bor ni med ett bra läge och har närhet till kommunikationer via både buss och spårvagn, grönområden samt servicebutiker. I närområdet finner ni även träningsanläggningen Serneke Arena där det finns både gym och längdskidåkning.
Slutpris
3 900 000 kr
Månadsavgift
5 036 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår värme. Kostnad för kabel-TV och internet tillkommer likaså vatten som debiteras efter individuell förbrukning.
Boarea
98 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.8496%
Andel av årsavgift
2.84945%
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2011
Lgh.nr
30
Gatuadress
Hinderbanan 10
Postadress
41523 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Hinderbanan 10-1
 Hinderbanan 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Hinderbanan 10-3
 Hinderbanan 10-4
 Hinderbanan 10-5
 Hinderbanan 10-6
 Hinderbanan 10-7
 Hinderbanan 10-8
 Hinderbanan 10-9
 Hinderbanan 10-10
 Hinderbanan 10-11
 Hinderbanan 10-12
 Hinderbanan 10-13
 Hinderbanan 10-14
 Hinderbanan 10-15
 Hinderbanan 10-16
 Hinderbanan 10-17
 Hinderbanan 10-18
 Hinderbanan 10-19
 Hinderbanan 10-20
 Hinderbanan 10-21
 Hinderbanan 10-22
 Hinderbanan 10-23
 Hinderbanan 10-24
 Hinderbanan 10-25

Rumsbeskrivning

Hall

Vitbetsad 3-stavs ekparkett och vitmålade väggar med avstickande tapetserad fondvägg. Här finns plats för avhängning och mindre möblemang. Gott om förvaringsutrymme i flera garderober. I anslutning till hallen ligger bostadens helkaklade gästtoalett utrustad med WC samt handfat med ovansittande spegel.

Kök / Vardagsrum

Vitbetsad 3-stavs ekparkett och ljust målade väggar. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan bänkskivan i trä sitter grå mosaik och spotlights. Utrustningen består av induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Matplats för minst 6 personer.

Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås bostadens ena balkong i västerläge.

Sovrum 1-3

Master bedroom har vitbetsad 3-stavs ekparkett och målade väggar i vitt med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaring sker i skjutdörrsgarderob. Härifrån nås andra balkongen belägen i sydostläge.

De mindre sovrummen har vitbetsad 3-stavs ekparkett och målade väggar i ljusgrått. Plats finns för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

Badrum

Grått klinkergolv med el-buren golvvärme och helkaklade väggar i vitt. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, takdusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, torkskåp samt tvättmaskin och torktumlare. Ovan tvättutrustningen finns en avlastningsbänk. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2011
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump-frånluft (el)
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
2 av 5. Hiss finns.
Renovering
2017 installerades torkskåp och torktumlare
2019 installerades tvättmaskin
2020 installerades ny induktionshäll, diskho och bänkskiva i köket. Samma år slipades alla golv.

Driftkostnader

Hushållsel
4 536 kr
Vatten/avlopp
4 878 kr
Försäkring
5 652 kr
Summa
15 066 kr
Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2014-03-10)
Prestanda
60 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Dubbla balkonger.

Förening

Namn
Brf Översten inom Kvibergs Terrass
Org.nummer
769619-4013
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
40 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2013 utfördes en tvåårsbesiktning och de brister som upptäcktes har under samma år åtgärdats. Under året togs en 30-årig underhållsplan fram.
2015 målades nedre delarna av innerväggarna i garaget då träet tidigare var obehandlat.
2016 gjordes en mätning av fläkt- och ventilationssystemet med godkända kriterier.
2017 gjorde föreningen visst underhåll av trädgården och bytte dörren till cykelrummet och tvättmaskin för grovtvätt.
2018 utfördes en OVK och injustering av luftflöde i föreningens hus.
2019 byttes trätrall på balkonger och altaner

Föreningen följer sin 30-åriga underhållsplan som sträcker sig mellan 2013-2047. Föreningen planerar att under 2020 byta hissinredning samt måla om garage och gemensamma utrymmen.
Parkering
Föreningen har totalt 40 parkerings- och garageplatser vilket är lika många lägenheter som finns i föreningen. I föreningen finns 25 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 350 kr/månad och 15 garageplatser som kan hyras till en kostnad om ca 700 kr/månad. I dagsläget är det kö till både parkerings- och garageplatserna.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital och Internet via Itux.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen har en tvättstuga i källaren på Hinderbanan 6 som är till för grovtvätt i första hand. I föreningen finns även cykelrum och barnvagnsrum.
Innergården har plats för många olika aktiviteter. En cirkelformad plats med skyddande häckar som ger lä och skydd. Sittplatser vid träd eller under en pergola ger skugga. I mitten ligger en försänkt stenmjölsyta som ger sittplats för gårdsfester. Denna yta omges av gräsklädda avsatser för solbad eller picknick. Utanför avsatserna finns en yta med lekredskap.
Allmänt om föreningen
Brf Översten inom Kvibergs Terrass registrerades 2008. I föreningen finns 40 lägenheter och till föreningen hör adresserna Hinderbanan 6-10 (jämna nummer). Föreningen köpte fastigheten 2011 och har del i Hinderbanans samfällighetsförening GA:44 som avser kommunikationsytor, sopsugsanläggning, parkeringsplatser, dag-och spillvattenledningar. De har även del i GA:45 som avser utförande och drift, föreningens andelstal är ca 4,8%. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 549 kvm, varav 3 329 kvm utgör lägenhetsyta och 220 kvm utgör lokalyta.

Kontroll 2020-04-23.

Kviberg

Modern arkitektur möter historiska miljöer!

Kviberg är beläget i östra delen av Göteborg och präglas av en spännande mix av modern arkitektur och historiska miljöer.
De röda vackra kasernbyggnaderna med svarta torn är idag signum för Kviberg. Dessa uppfördes 1895 och hade då en militär verksamhet fram till 1994. Idag nyttjas byggnaderna däremot till bland annat utbildning och museum.
Populära Kvibergs marknad befinner sig I de gamla stallarna, här ställer säljarna upp i en spilta varje lördag och söndag och erbjuder allt ifrån mat till antikviteter.
Lite mer moderna bostäder började byggas i Kviberg slutet av 1950-talet. Under 2000-talet har moderna bostadsområden med fina innergårdar uppförts och fler är på gång.

Butiker, restauranger och träningsanläggningar

I Kviberg och dess grannområden finns stora serviceutbud med mataffärer, apotek, vårdmottagningar, restauranger och butiker. Det är enkelt att ta sig in till Göteborgs innerstad med goda kommunikationer via både buss och spårvagn. Närhet finner ni till Partilles stora köpcentrum ”Allum” som erbjuder ca 100 butiker. I området finner ni flera träningsanläggningar där Serneke Arena erbjuder Skidome men även beachvolleyboll. Kviberg omges av fin natur med flera promenadstigar där en leder er längs Fjällbo ängar mot Bergsjön med badsjö och klippstränder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta