Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Skovelvägen 4

Gerrebacka

4 rum
96 kvm
3 900 000 kr (slutpris)
5 728 kr/mån
Såld

Modernt bostadsrättshus med hörnläge, perfekt för familjen!

Nu finns möjligheten att förvärva denna fina bostad om 96 kvm i lugna Gerrebacka. Trivsam bostad på två plan med stor uteplats i västerläge och balkong i sydöst. Det fristående läget gör bostaden väldigt tyst och privat. Nedervåningen erbjuder sociala ytor med stort och luftigt vardagsrum i anslutning till köket samt ett badrum. På övervåningen finner ni tre rymliga sovrum, badrum och bra förvaringsmöjligheter.

Här bor ni i ett familjevänligt område med närhet till mysiga gårdar, promenadvänliga slingor samt goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborg innerstad. Kärra centrum erbjuder matbutiker, caféer, vårdcentral, simhall, träningsanläggningar och skolor.
Slutpris
3 900 000 kr
Månadsavgift
5 728 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår sophämtning. Ytterligare 150 kr/månad debiteras à-conto avseende vattenförbrukning. Avläsning görs vid månadsskiftet november/december och reglering görs på januariavin.
Boarea
96 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Kedjehus
Andel i föreningen
5.5556%
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2005
Lgh.nr
01
Gatuadress
Skovelvägen 4
Postadress
42542 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Skovelvägen 4-1
 Skovelvägen 4-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Skovelvägen 4-3
 Skovelvägen 4-4
 Skovelvägen 4-5
 Skovelvägen 4-6
 Skovelvägen 4-7
 Skovelvägen 4-8
 Skovelvägen 4-9
 Skovelvägen 4-10
 Skovelvägen 4-11
 Skovelvägen 4-12
 Skovelvägen 4-13
 Skovelvägen 4-14
 Skovelvägen 4-15
 Skovelvägen 4-16
 Skovelvägen 4-17
 Skovelvägen 4-18
 Skovelvägen 4-19
 Skovelvägen 4-20
 Skovelvägen 4-21
 Skovelvägen 4-22

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med ljusgrå nyans på väggarna och på golvet ligger klinker. Här finns plats för avhängning på vänster sida samt plats för en byrå om så önskas. Golvvärme finns i alla rum på undervåningen.

Vardagsrum/Kök

Social och öppen yta mellan vardagsrum och kök. Här får du plats med en soffgrupp, tv-möbel och matgrupp. Väggarna är målade i en modern ljusgrå nyans och på golvet ligger parkett som är genomgående i bostaden. Här ifrån nås bostadens stora uteplats i västerläge med plats för både matgrupp och loungemöblemang samt lyxen med ett pooldäck.

Stilrent kök med gott om förvaring. Köksluckorna är vita och ovanför arbetsbänken sitter modernt mosaik. Utrustningen består av spishäll, inbyggnadsugn, diskmaskin, fläkt samt kyl och frys i fullhöjd från Ballingslöv.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Utrustningen består av handfatskommod, toalett, spegel och duschhörna med raka vikbara dörrar i klarglas. Här finns även en tvättavdelning med ny tvättmaskin och torktumlare samt en avlastningsbänk vid sidan om.

Övre plan

När ni kliver upp på ovanvåningen möter ni parkettgolv och målade väggar i grått. Här finns bostadens tre sovrum, ett badrum och en rymlig klädkammare.

Master bedroom

I bostadens stora sovrum finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och gott om förvaringsmöjligheter finns i form av en skjutdörrsgarderob. Här ifrån nås balkongen som erbjuder sol från morgon fram till efter lunch.

Sovrum 1-2

De andra två sovrummen har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord om så önskas. Ljusa väggar tillsammans med en fondvägg och parkett på golvet.

Badrum

Halvkaklade väggar i vitt och våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, tvättställ, förvaringsskåp samt badkar.

Övrigt

Ett isolerat förråd tillhör bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
2-plans bostadsrättshus
Byggnadsår
2005
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.
Renovering
2021 - Badrum entréplan: Ny duschdörr och blandare.
2020 - Ny altan, infällda lampor, ny tvättmaskin, pooldäck och ny trall på balkongen.
2019 - Klinker i hall, nya innedörrar och ny torktumlare.
2018 - Badrum övervåning: ny kommod, tvättställ, blandare, spegelskåp, belysning.
2017 - Bytt jordfelsbrytare och nytt staket.
2016 - Bytt alla vitvaror och kakel i köket.
2010 - Isolerat förrådet.

Driftkostnader

Uppvärmning
9 156 kr
Hushållsel
8 094 kr
Vatten/avlopp
1 500 kr
Försäkring
5 700 kr
Övrigt
7 896 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
32 346 kr
Driftkostnaden är en uppskattning beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten EL avser även elnät och posten övrigt avser Fiber och TV bas.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-07)
Prestanda
88 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Fagerpark
Org.nummer
769610-9235
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
18 st
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Renoveringar
2019 Målades fasaderna

Under 2021 kommer troligen ytterdörrarna att målas om under hösten samt att fönster skall ses över.
Parkering
Parkering finns direkt intill huset. Det finns dessutom 5 st gästparkeringar.
TV/bredband
Det finns fiber från GothNet framdragen till varje hus. Dock ansvarar varje enskild medlem för sitt eget abonnemang av kabel-TV och bredbandstjänster.
Föreningens ekonomi
Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av Anna Nilsson Cosher. Föreningen har diskuterat att höja månadsavgiften med 1%-1,5% under 2022. Kontrollerat 2021-07-20.
Övrigt
Till bostaden hör ett förråd i anslutning till huset.
Föreningens medlemmar kan låna trimmer och gräsklippare.
Till varje hus hör en Mitt nya hem-pärm. I den finns i stort sett all information om huset, allt ifrån tekniska materialbeskrivningar till bruksanvisningar för vitvaror.
Brf Fagerpark har 1-2 städ- och trivseldagar om året, medlemmarna hjälps åt att städa och iordningställa de gemensamma utrymmen och fikar tillsammans
Allmänt om föreningen
Brf Fagerpark är belägen på Skovelvägen 1 - 13 och 4 - 24 i Hisings Kärra. Föreningen äger fastigheten Göteborg Kärra 7:58 som består av småhus med 18 lägenheter. Fastigheterna är uppförda 2005.

Gerrebacka

Mitt i en idyll!

Gerrebacka är ett populärt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. Gerrebacka omges av flera beteshagar och stall och här är djurlivet rikt. Här bor ni även med närhet till Kärra.

Goda kommunikationer från Kärra

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express som dessutom går från Gerrebacka (Gerrebacka–Nordstan–Billdal). På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta