Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Ebbe Lieberathsgatan 16A

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

2 rum
53.5 kvm
2 975 000 kr (slutpris)
3 717 kr/mån
Såld

Modern tvåa med västerbalkong!

Mycket fin tvårummare med öppen planlösning och fint ljusinsläpp finner ni nu på populär adress. Med genomgående vitlaserad askparkett, ljusa väggar och ett grått stilrent kök blir möbleringen enkel och lättanpassad. Från vardagsrumsdelen nås bostadens balkong där läget är högt och här spenderas gärna eftermiddagarna tack vare den härliga kvällssolen. Här bor ni i ett expansivt område med närhet till det mesta. Härifrån går goda kommunikationer till Korsvägen, Centralstationen och Mölndal centrum. Ni finner även flertalet matbutiker, träningsanläggningar och restauranger däribland ett franskt bageri, en tapasrestaurang samt hamburgerrestaurang.
Slutpris
2 975 000 kr
Månadsavgift
3 717 kr/mån
Antal rum
2 rum
I månadsavgiften ingår värme, kallvatten och bostadsrättstillägg. Kostnad för hushållsel och uppvärmning av varmvatten tillkommer och debiteras efter enskild förbrukning med retroaktiv avräkning. Obligatoriskt tillägg för TV/bredband/telefoni tillkommer om 110 kr/mån och är inte inräknat i angiven avgift.
Boarea
53.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.418%
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
22005
Gatuadress
Ebbe Lieberathsgatan 16A
Postadress
41265 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Ebbe Lieberathsgatan 16A-1
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Ebbe Lieberathsgatan 16A-3
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-4
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-5
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-6
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-7
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-8
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-9
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-10
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-11
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-12
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-13
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-14
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-15
 Ebbe Lieberathsgatan 16A-16
Liseberg Ebbe Lieberathsgatan 16A-18
Liseberg

Rumsbeskrivning

Hall

Grått klinkergolv som sedan övergår till vitlaserad askparkett och målade väggar i en ljusgrå nyans är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i flera garderober.

Kök / Vardagsrum

Marbodalkök med gråa skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i laminat sitter grått stänkskydd och spotlights. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, fläkt, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. I anslutning finns plats för matbord för minst 4 personer.

Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Längs ena väggen finns en sittbänk/TV-bänk. Härifrån nås även bostadens balkong i västerläge.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om plats för förvaring i tre garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med grått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar i glas, handdukstork samt kombimaskin med ovanliggande arbetsbänk i laminat.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd på våning 5.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX
Våningsplan
1 av 5. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
804 kr
Försäkring
1 744 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
5 548 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt och är beräknade per år. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Du behöver inte teckna ett eget elabonnemang utan föreningen har ett gemensamt.

Energideklaration

Status
Utförd (2021-02-04)
Prestanda
69 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Södra Fredriksdal
Org.nummer
769629-2478
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
256 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Under hösten 2020 genomfördes föreningens tvåårsbesiktning och då åtgärdades eventuella brister som dykt upp efter produktionen.
Parkering
I föreningen finns det 89 uthyrningsbara garageplatser som kostar 1300kr/månad. Av dessa är 26 stycken elplatser och kostar ytterligare 100kr/månad i hyra (förbrukad el debiteras utöver hyran). Boxarna är utrustade med Typ 2 uttag (ej kabel) och avger 3,7 kw.

Utöver detta finns 2 stycken är handikappsplatser. Dessutom finns det fyra stycken MC-platser som kostar 375kr/månad.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Comhem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Primär. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. Per 2021-01-25 finns 6,5 msek i kassan vilket även detta år kommer att lämna utrymme till en extramortering. Då bokslutet ännu ej är klart kan vi inte lämna några besked om vilken nivå denna extraamortering kommer att ligga på men den kommer likt föregående år att räknas som väsentlig.
Övrigt
Föreningen har gemensam tvättstuga samt cykelverkstad på innergården. Varje lägenhet har även egen tvättutrustning.
Ett av husen erbjuder en härlig takterrass med storbildsskärm med ett eget pentry där du kan förvara exempelvis mat och dryck för eventuella kalas och tillställningar. Se föreningens hemsida för bilder.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Södra Fredriksdal består av tre huskroppar och hit hör adresserna Ebbe Lieberathsgatan 16 A-C och även Varbergsgatan 1 där garaget är beläget. Föreningen köpte marken 2016. Fastighetsbeteckningen är Göteborg Krokslätt 33:6.

Kontroll utförd 2020-02-01. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Årsredovisningen för 2020 kommer att vara klar först i slutet av våren/början av sommaren, då kommer den att publiceras här på hemsidan. Om årsredovisningen inte finns publicerad betyder det att den inte är färdig.

Göteborg södra centrum – Almedal och Fredriksdal

Bekvämt, grönskande och citynära

I mysiga Almedal och Fredriksdal bor du bekvämt nära centrum med allt som stan har att erbjuda. I denna lugna, harmoniska och grönskande stadsdel trivs människor i alla åldrar. Det perfekta läget i utkanten av innerstan gör att trafiken är betydligt lugnare här än i många andra delar av Göteborg. Med arkitektur från 1940-talet tillsammans med mycket grönska är detta område både speciellt och vackert.

Göteborgs södra centrum var en gång i tiden stadens textildistrikt. Här finns anrika industriminnen som Lyckholms och Krokslätts fabriker.

Stort utbud och bra förbindelser

I området finns restauranger, gym och matbutiker. Är du ute efter ett större utbud tar du dig snabbt till city. Förbindelserna med Korsvägen, Johanneberg och Chalmers är utmärkta, vilket gör det enkelt att pendla.  

Här bor du även nära några av Göteborgs mest attraktiva besöksmål – Nya Ullevi, Liseberg, Gothia Towers, Universeum och Världskulturmuseet.

Barnomsorg och skolor

I området finns Kunskapsskolan (6–9) och Engelska skolan (3–6) samt flera andra grundskolor och förskolor, till exempel Framnäsgatans och Kullegatans förskolor.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta