Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sabinas väg 7

Gerrebacka

116 kvm
4 rum
1 189 kvm
5 300 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Trevligt 1-planshus med stor trädgård!

Välkomna till ett familjevänligt område och detta fina enplanshus med härligt uterum och stor trädgård. Innanför entrén ligger praktiskt klinkergolv och gott om förvaringsutrymme finns bakom skjutdörrsgarderob och i klädkammare. Härlig golvvärme är installerat i hela huset - även uterummet!
Bostaden erbjuder öppna och ljusa ytor, tre väl tilltagna sovrum och ett helkaklat badrum. Separat tvättstuga som enkelt nås via köket och groventrén.
Här bor ni i ett fint område omgivet av härlig natur och lugna gator. I området finns flera förskolor, skolor och goda kommunikationer där expressbussen enkelt tar er in till city från närmsta hållplatsen. Tolsereds 4H-gård är en uppskattad plats för er som bland annat gillar hästar, kossor och får.
Slutpris
5 300 000 kr
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
116 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2003
Tomtareal
1 189 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kärra 3:71
Gatuadress
Sabinas väg 7
Postadress
42543 Hisings kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Sabinas väg 7-1
 Sabinas väg 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sabinas väg 7-3
 Sabinas väg 7-4
 Sabinas väg 7-5
 Sabinas väg 7-6
 Sabinas väg 7-7
 Sabinas väg 7-8
 Sabinas väg 7-9
 Sabinas väg 7-10
 Sabinas väg 7-11
 Sabinas väg 7-12
 Sabinas väg 7-13
 Sabinas väg 7-14
 Sabinas väg 7-15
 Sabinas väg 7-16
 Sabinas väg 7-17
 Sabinas väg 7-18
 Sabinas väg 7-19
 Sabinas väg 7-20
 Sabinas väg 7-21
 Sabinas väg 7-22
Fastighetskarta Sabinas väg 7-23
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomna in via inglasad entré, som även leder er till uterummet. I hallen ligger klinkergolv och väggarna är ljust tapetserade. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob med spegeldörrar. Lite längre in finns en stor klädkammare med gott om förvaringsplats. Från entrén nås även uterummet i härligt sydvästläge.

Kök / Tvättstuga

Klinkergolv och mönstrade tapetserade väggar. Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i laminat sitter kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för det större sällskapet invid fönsterpartiet.
Tvättstugan nås via köket och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare (2019) och tvättho med ovansittande förvaringsskåp. På golvet ligger klinkers.

Vardagsrum

Ekparkett och ljust tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsgrupp. Härifrån nås en av bostadens härliga uteplatser som har plats för stor matgrupp.

Sovrum 1-3

Master bedroom har laminatgolv och tapetserade väggar i beige med avstickande brun fondvägg. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring bakom dubbelgarderob.

Det andra sovrummet har laminatgolv och tapetserade väggar i brun/beige nyans. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

Det tredje sovrummet har laminatgolv och tapetserade väggar i grå/beige. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och grönt med en horisontell bård, på golvet ligger grönt klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt dusch med svängda vikbara dörrar i glas.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla
Byggnadsår
2003
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Betongpannor
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el) & värmepump-luft/luft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
2011 lades klinkergolv i kök och hall samt att huset målades om
2016 elpannan; bytt schuntventil och expansionskärl, golvvärme; nya styrventiler samt luftat hela golvvärmesystemet
2017 renoverades uterummet och nytt tak, fönster och vägg sattes in
2018 lades grund med stenplattor till ev. växthus/soldäck
2019 sattes nya duschväggar upp i badrummet, altan byggdes på baksidan av huset, baksidan dränerades
2020 installerades ny motordriven garageport, ena sovrummet tapetserades, tvättstugan fick nya luckor
Övriga byggnader
Larm finns.

Driftkostnader

Uppvärmning
21 740 kr
Vatten/avlopp
3 230 kr
Renhållning
2 730 kr
Försäkring
4 380 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
32 080 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 349 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Övriga kostnader kan tillkomma. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2015-08-11)
Prestanda
84 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 622 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
2003
Byggnadsvärde
2 110 000 kr
Markvärde
1 512 000 kr
Skatt/avgift
8 349 kr
Typkod
220

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Kärra GA:67
Planbestämmelser
Detaljplan Vattenskyddsområde

Gerrebacka

Mitt i en idyll!

Gerrebacka är ett populärt område omgivet av natur och mysiga promenadstigar. Närheten till skogen men samtidigt lättheten att enkelt ta sig in till de centrala delarna av Göteborg är uppskattad. Gerrebacka omges av flera beteshagar och stall och här är djurlivet rikt. Här bor ni även med närhet till Kärra.

Goda kommunikationer från Kärra

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express som dessutom går från Gerrebacka (Gerrebacka–Nordstan–Billdal). På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta