Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Häradsvägen 40

Lerum

139/26 kvm
6 rum
1 130 kvm
4 250 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Sluttningsvilla på lugn återvändsgata!

Välkomna till denna suterrängvilla med lummig trädgård och både balkong och uteplats. I hallen kliver ni in på praktiskt klinkergolv och här finns gott om förvaringsutrymme bakom flera garderober. Vardagsrummet är stort och erbjuder gott om plats för både soffgrupp samt matsalsmöblemang. Från köket nås den stora balkongen där nytt glasräcke sattes upp 2018. Här finns det plats för både matgrupp och loungemöblemang och är den givna platsen för att avnjuta middagen på tack vare det soliga sydvästläget. Sovrum och vardagsrum finns beläget på båda plan, så gäller även badrum. Från nedre plan nås den stora trallbelagda uteplatsen.
Familjevänligt område med gott om natur runt omkring. Lerums centrum nås på gångavstånd och där finns det vattenpalats, matbutiker, skolor och restauranger. Här kan ni även ta både buss och tåg in till Göteborgs innerstad.
Slutpris
4 250 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
139/26 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1975
Tomtareal
1 130 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Aspenäs 2:454
Gatuadress
Häradsvägen 40
Postadress
44331 Lerum

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Häradsvägen 40-1
 Häradsvägen 40-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Häradsvägen 40-3
 Häradsvägen 40-4
 Häradsvägen 40-5
 Häradsvägen 40-6
 Häradsvägen 40-7
 Häradsvägen 40-8
 Häradsvägen 40-9
 Häradsvägen 40-10
 Häradsvägen 40-11
 Häradsvägen 40-12
 Häradsvägen 40-13
 Häradsvägen 40-14
 Häradsvägen 40-15
 Häradsvägen 40-16
 Häradsvägen 40-17
 Häradsvägen 40-18
 Häradsvägen 40-19
 Häradsvägen 40-20
 Häradsvägen 40-21
 Häradsvägen 40-22
 Häradsvägen 40-23
 Häradsvägen 40-24
 Häradsvägen 40-25
 Häradsvägen 40-26
 Häradsvägen 40-27
 Häradsvägen 40-28
Fastighetskarta Häradsvägen 40-29
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Kliv in i hallen på klinkergolv som sedan övergår till laminatgolv tillsammans med målade väggar i vitt. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderober.

Kök / Vardagsrum

Svarta skåpsluckor med rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i massivt trä sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Här finns plats för matbord för ca 4 personer. Ni når även bostadens balkong i sydvästläge härifrån. Här finns gott om plats för matgrupp, loungemöblemang samt solstolar.

Vardagsrumsdelen har parkettgolv med målade väggar i vitt. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöblemang för större sällskap. Stora fönsterpartier i två väderstreck släpper in rikligt med ljus.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har laminatgolv och målade väggar i vitt med dekorativ halvvägg av samma material som golvet. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring bakom garderober.

Det andra sovrummet på övre plan har vitmålade väggar med avstickande mönstrad ljus fondvägg. Här finns plats för större enkelsäng med tillhörande möblemang samt plats för förvaring bakom flera garderober.

Badrum

Ljusgrå våtrumsmatta på vägg tillsammans med mörkare grå våtrumsmatta på golv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp, handdukstork samt dusch med avskiljande glasvägg. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Nedre plan

På nedre plan kliver ni ner på klinkergolv och här är väggarna målade i vitt. Här finner ni utgång till den stora uteplatsen med tillhörande trädgård.

Vardagsrum

Det andra vardagsrummet som är beläget på nedre plan har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns även en tegelspis för extra myskänsla.

Sovrum 3 & 4

Bostadens tredje sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring i en garderob.

Det fjärde sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord eller förvaringsbyrå.

Badrum / WC

Det stora badrummet på nedre plan har delvis kaklade väggar i rosa tillsammans med ljust klinkergolv. Utrustningen består av duschkommod, tvättmaskin, tvättho samt förråd.

Den lilla toaletten har blått klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar och är utrustad med WC och handfatskommod.

Förråd

Stort förråd under trappan samt i anslutning till badrummet på nedre plan. Trädgårdsförråd under carport.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plans hus i suterräng
Byggnadsår
1975
Fasad
Tegel och träpanel
Stomme
Betong/Trä
Fönster
2-glas kopplade
Grundmur
Betong / Hålsten
Tak
Betongpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
Bergvärme, radiatorer och golvvärme. Öppen spis
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
2008 renoverades tak
2012 byggdes altan
2015 renoverades bergvärmepump
2018 glasräcke balkong
2020 renoverades badrum och 3 freshventiler monterades samt mekanisk ventilation som styrs med strömbrytare. (Om man vill kan man sätta in en motorstyrning för att bättre styra fläkten).

Driftkostnader

Uppvärmning
8 256 kr
Hushållsel
1 500 kr
Vatten/avlopp
5 913 kr
Renhållning
1 195 kr
Försäkring
3 779 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
20 643 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden kav variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Övrigt tillkommande är nätavgifter för el till Lerums Energi.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2020-01-30)
Prestanda
94 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 197 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1975
Byggnadsvärde
1 915 000 kr
Markvärde
1 282 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Lerum

Aktiv kommun med närhet till mycket!

I Lerum finns det mesta ni kan tänkas intressera er av inom kort avstånd. Här finner ni ett vattenpalats som är populärt bland de små, ett stort bibliotek med stort urval av böcker, kurser i allt från slöjd till snickeri och sotning. Träningsanläggningarna är flera och tack vare närheten till naturen tas gärna en härlig promenad.

Hulan levererar det bästa av både stad och lantliga möjligheter. Här finns det löpgrupper som är ute och springer i skogen, en segelklubb samt innebandy, judo, fotboll och friidrottsklubbar för både vuxna och barn - dessutom en ridklubb i närheten. Stenkullen erbjuder en ishall för både ishockey och konståkning.Lätt att färdas kollektivt!

Pendeltåget tar er enkelt till Centralstationen i Göteborg och det tar endast ca 15 minuter. Vid pendels finns det pendelparkeringar för både bil och cykel där det även finns vajrar för att låsa fast cykeln vid parkeringen.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta