Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Trädvägen 41

Nygård

161 kvm
6 rum
1 144 kvm
2 850 000 kr (slutpris)
Såld
Besiktigad

Trevlig villa i naturskönt område!

I familjevänliga Nygård kan vi nu erbjuda en villa på 161 kvm med tillhörande garage belägen på en stor hörntomt. I bostaden finner ni fem välplanerade sovrum samt två klädkammare med gott om förvaringsplats. Köket är i stilrent vitt med rostfria vitvaror och svart kakel. Stort ljusinsläpp med många fönster och rymliga ytor. Mellan kök och vardagsrum finner ni en installerad braskamin som värmer gott de kyligare dagarna. Från vardagsrummet når ni en härlig altan med plats för matgrupp och grill.
I området finner ni en ridklubb, fotbollsplan och förskola. Med busshållplats på knappt 10 minuter gångväg tar ni er enkelt till Tågstationen och vidare till Göteborgs innerstad eller Trollhättan. I närheten finner ni även Lödöse centrum där matbutik, pizzeria och blombutik finns.
Slutpris
2 850 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 4–5 sovrum
Boarea
161 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1990
Tomtareal
1 144 kvm
Fast.beteckning
Nygård 7:60
Gatuadress
Trädvägen 41
Postadress
46396 Nygård

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Trädvägen 41-1
 Trädvägen 41-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Trädvägen 41-3
 Trädvägen 41-4
 Trädvägen 41-5
 Trädvägen 41-6
 Trädvägen 41-7
 Trädvägen 41-8
 Trädvägen 41-9
 Trädvägen 41-10
 Trädvägen 41-11
 Trädvägen 41-12
 Trädvägen 41-13
 Trädvägen 41-14
 Trädvägen 41-15
 Trädvägen 41-16
 Trädvägen 41-17
 Trädvägen 41-18
 Trädvägen 41-19
 Trädvägen 41-20
 Trädvägen 41-21
 Trädvägen 41-22
 Trädvägen 41-23
 Trädvägen 41-24
 Trädvägen 41-25
 Trädvägen 41-26
 Trädvägen 41-27
 Trädvägen 41-28
 Trädvägen 41-29
 Trädvägen 41-30
 Trädvägen 41-31
 Trädvägen 41-32
Fastighetskarta Trädvägen 41-33
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande entré med målade väggar i grått tillsammans med klinkergolv som sedan övergår till laminatgolv. Här finns plats för avhängning och vidare in mot hallen finns en gästtoalett samt ytterligare förvaringsplats i en klädkammare.

Kök

Tapetserade väggar i grått med avstickande fondparti av blommigt mönster. Vita skåpsluckor med svarta beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter svart kakel. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för ca 6 personer.

Vardagsrum

Tapetserade väggar i grått tillsammans med parkettgolv. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns även gott om plats för eventuellt matsalsmöblemang. Härifrån når ni bostadens altan i soligt västerläge.

Sovrum 1-5

Master bedroom har målade väggar i beige tillsammans med en svart fondvägg. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i två garderober.

Det andra sovrummet har tapetserade väggar i grått och plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Plats för förvaring i en garderob.

Det tredje sovrummet har tapetserade väggar i blommigt ljust mönster. Här finns plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord.

De resterande två sovrummen har mönstrade tapetserade väggar. Här finns plats för enkelsäng/barnsäng med tillhörande sängbord.

De resterande fyra sovrummen har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord och eventuellt skrivbord. Plats för förvaring finns i en garderob i respektive rum. Mellan två av sovrummen finns en klädkammare som tar ytterligare förvaring.

Badrum / Gästtoalett

Bostadens badrum har våtrumstapet tillsammans med våtrumsmatta. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, förvaringsskåp samt duschkabin.

Gästtoaletten har tapetserade väggar tillsammans med våtrumsmatta och är utrustad med WC och handfat med ovansittande spegelskåp.

Tvättstuga

Till tvättstugan finns en separat entré. Här är tvättmaskin och torktumlare installerat och det finns även tvättho och förvaringsskåp.

Garage

I anslutning till garaget finner ni ett förråd på ca 10 kvm och i garaget finns gott om plats för bil samt övrig förvaring.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1-plansvilla med betongplatta mark
Byggnadsår
1990 (2006 tillbyggnad)
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isoler
Tak
Sadeltak med betongpannor på en takbotten av trä
Grund
Betongplatta på mark
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om, kommunalt avlopp.
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Renovering
2015 byttes frånluftsvärmepumpen

Driftkostnader

Hushållsel
18 702 kr
Vatten/avlopp
14 000 kr
Renhållning
1 761 kr
Försäkring
5 000 kr
Antal personer i hushållet
6 st
Summa
39 463 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden kan variera och beror på boendesituation. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-15)
Prestanda
111 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
1 957 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
1995
Byggnadsvärde
1 596 000 kr
Markvärde
361 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Detaljplan

Nygård

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta