Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fölvägen 13

Hisings Kärra

4 rum
102.2 kvm
3 550 000 kr (slutpris)
6 112 kr/mån
Såld

Välplanerad suterrängfyra med mysig trädgård!

Välkomna till mysiga Fölvägen och detta välplanerade suterränghus på totalt ca 120 kvm golvyta med garage och trevlig trädgård! Här finner ni genomgående nymålade ytskikt och parkettgolv. Kökets maskinpark uppdaterades 2019 med de flesta vitvarorna. Från ena sovrummet når ni en stor uteplats i soligt söderläge och på entréplanet finner ni två balkonger varav den ena är i anslutning med entrén och den andra i anslutning till vardagsrummet. Badrummet på nedre plan har lyxigt bubbelbadkar installerat medan badrummet på entréplan har en praktisk dusch. Genomgående fint ljusinsläpp tack vare fönster i olika väderstreck och gott om förvaringsutrymmen.

Här bor ni i ett naturskönt område med flertalet promenadslingor, ett rikt djurliv med stall i närheten samt goda kommunikationer till Göteborgs innerstad. I närheten finner ni även Kärra centrum där det finns matbutiker, servicebutiker, restauranger och skolor.
Slutpris
3 550 000 kr
Månadsavgift
6 112 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår kabel-TV, garage och vatten á conto.
Boarea
102.2 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.07%
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1997
Lgh.nr
13
Gatuadress
Fölvägen 13
Postadress
42541 Hisings Kärra

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Fölvägen 13-1
 Fölvägen 13-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fölvägen 13-3
 Fölvägen 13-4
 Fölvägen 13-5
 Fölvägen 13-6
 Fölvägen 13-7
 Fölvägen 13-8
 Fölvägen 13-9
 Fölvägen 13-10
 Fölvägen 13-11
 Fölvägen 13-12
 Fölvägen 13-13
 Fölvägen 13-14
 Fölvägen 13-15
 Fölvägen 13-16
 Fölvägen 13-17
 Fölvägen 13-18
 Fölvägen 13-19
 Fölvägen 13-20
Entréplan Fölvägen 13-21
Entréplan
Nedre plan Fölvägen 13-22
Nedre plan
 Fölvägen 13-23

Rumsbeskrivning

Entréplan

Direkt innanför ytterdörren ligger klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och är genomgående i hela bostaden tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderob. Direkt till vänster i entrén finner ni ett av bostadens badrum som har helkaklade väggar tillsammans med våtrumsmatta. Utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med förvaring samt dusch med vikbara dörrar i glas.

Kök

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel. Maskinparken från 2019 är utrustad med spishäll, ugn, fläkt (2017), diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd med inbyggd ismaskin. Här finns plats för matbord för minst 6 personer.

Vardagsrum

Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt eventuellt förvarings / matsalsmöblemang. Härifrån når ni bostadens balkong i söderläge där plats finns för eventuellt loungemöblemang.

Sovrum

På entréplan finns ett av bostadens tre sovrum. Här är väggarna målade i två nyanser av grått och plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i garderober.

Nedre plan

På nedre plan finns två ytterligare sovrum, ett badrum, en tvättstuga samt två stora klädkammare.

Sovrum 2 & 3

Bostadens andra sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt förvaringsmöblemang. Härifrån nås den stora altanen i ett soligt söderläge.

Det tredje sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklat badrum med horisontell bård tillsammans med våtrumsmatta. Utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukshängare samt bubbelbadkar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt tvättho med tillhörande arbetsbänk.

Garage

Till bostaden finner ni ett garage där det finns gott om förvaringsmöjligheter och ytterligare förvaringsplats finner ni på vinden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1997
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 1. Hiss finns ej. Våning 1 & 2.
Renovering
2019 målades alla väggar i vitt och större delen av maskinparken i köket bytte ut.

Driftkostnader

Uppvärmning
8 600 kr
Hushållsel
4 000 kr
Försäkring
3 000 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
15 900 kr
Driftkostnaderna är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation. Posten övrigt avser obligatoriskt bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-08-31)
Prestanda
101 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Uteplats
Ja
Parkering
Ja
Bilplats
Garage

Förening

Namn
Brf Västra Nidingen
Org.nummer
769602-6223
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
33 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2014 monterades gatubelysning och nya gungor installerades på lekplatsen. Samma år byttes skärmväggar och markarbeten av buskar/asfalt utfördes.
2015 utfördes spolning av dagvattenledning och översyn/reparation vid behov av samtliga fasader där några byttes. Samma år utfördes markbeläggning parkering och målning av fastighet.
2018 utfördes service av värmeanläggning och översyn av utebelysning.
2019 gjordes ny energideklaration och byte av 2 värmeväxlare utfördes

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2044. Föreningen planerar att under 2020 byta trätrall på balkongerna samt byta ytterbelysning.
Parkering
Till varje lägenhet ingår ett garage (detta gäller 4:or eller 5:or), 3:or har enbart en parkeringsplats.
Det finns också övriga parkeringsplatser som kostar 150 kr/månad, ingen kö i dagsläget. Föreningen har 6 avgiftsbelagda besöksparkeringar.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av SBC. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Allmänt om föreningen
Brf Västra Nidingen registrerades 1997-11-05. Fastigheterna (18:42) bebyggdes 1997 och består av 2 flerbostadshus och 13 småhus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 327 m², varav 3 327 m² utgör lägenhetsyta.

Kontroll utfördes 2019-12-12.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta