Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Sisjöbäckens Väg 37

Sisjön

135 kvm
5 rum
300 kvm
6 100 000 kr (slutpris)
Såld

Nybyggt radhus med hörntomt i naturnära område!

Tillträde sommaren 2020! Välkomna till Sisjöbäckens väg och detta nybyggda välplanerade radhus på två plan i modern design och flera tillval. Lättskött hörntomt med parkeringsplats vid huset samt ett stort förråd. Uteplatsen i soligt sydvästläge är stor och nyttjas gärna vid sensomarkvällar eller diverse tillställningar med den tillhörande trädgården. Vid entrén finner ni en skjutdörrsgarderob med gott om förvaringsplats och längre in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i öppen planlösning. Övre plan har tre välplanerade sovrum och fint ljusinsläpp tack vare fönster i tre olika väderstreck. Bostaden visas inte invändigt då det är nybyggt.

Området passar er som vill bo i en naturnära omgivning men ändå ha närhet till det mesta. Ett stenkast från ytterdörren finner ni butiker, restauranger, träningsanläggningar och annat. Närhet finner ni även till Sisjön med motionsslingor och fin badplats men även till Fiskebäck som erbjuder havsbad med både klippor och sandstrand.
Slutpris
6 100 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 3–4 sovrum
Boarea
135 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2020
Tomtareal
300 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kobbegården 545:1
Gatuadress
Sisjöbäckens Väg 37
Postadress
43638 Askim

Visning

OBS! Ej visning, bostaden är under nyproduktion.
Fyll i din intresseanmälan nedan alternativt kontakta mäklaren för mer info.
Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Sisjöbäckens Väg 37-1
 Sisjöbäckens Väg 37-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Sisjöbäckens Väg 37-3
 Sisjöbäckens Väg 37-4
 Sisjöbäckens Väg 37-5
 Sisjöbäckens Väg 37-6
 Sisjöbäckens Väg 37-7
 Sisjöbäckens Väg 37-8
 Sisjöbäckens Väg 37-9
 Sisjöbäckens Väg 37-10
 Sisjöbäckens Väg 37-11
 Sisjöbäckens Väg 37-12
 Sisjöbäckens Väg 37-13
 Sisjöbäckens Väg 37-14
 Sisjöbäckens Väg 37-15
Entréplan Sisjöbäckens Väg 37-16
Entréplan
Övre plan Sisjöbäckens Väg 37-17
Övre plan
 Sisjöbäckens Väg 37-18
 Sisjöbäckens Väg 37-19
 Sisjöbäckens Väg 37-20
 Sisjöbäckens Väg 37-21

Rumsbeskrivning

Entréplan

I hallen är väggarna ljust målade tillsammans med grått klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderob med ena sidan spegeldörr och städskåp. Till höger finner ni matplats som leder vidare in till köket.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor och bänkskiva i grå marmor med ovansittande stänkpanel i samma material och spotlights. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd.

Vardagsrummet har plats för soffgrupp med tillhörande möblemang och härifrån nås bostadens stora uteplats på 28 kvm i soligt sydvästläge med tillhörande trädgård.
På nedre plan finns även möjligheten att mellan vardagsrum och kök bygga ytterligare ett sovrum.

Badrum

Helkaklade väggar i ljusgrått tillsammans med mörkgrått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, takdusch med handdusch och vikbara dörrar i glas samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare.

Övre plan

När ni stiger upp på övre plan finner ni ett allrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finner ni även tre sovrum, ett badrum samt ett förvaringsrum med skjutdörrsgarderober.

Sovrum 1-3

De två större sovrummen har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även förvaringsplats bakom skjutdörrsgarderober.
Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Här finns även plats för förvaring i skjutdörrsgarderob.

Badrum

Helkaklade väggar i ljusgrått och mörkgrått klinkergolv. Utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt badkar.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans gavelradhus
Byggnadsår
2020
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Tak
Plåt
Grund
Platta på mark av betong
Uppvärmning
Fjärrvärmeväxlare med vattenburen golvvärme i EP och vattenburna radiatorer ÖP
Vatten/avlopp
Anslutning till det kommunala VA-nätet
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Övriga byggnader
Utvändigt kallförråd placerat på baksidan av huset.

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Tillträde, 1480K-2018F302.1
Planbestämmelser
Detaljplan

Sisjön

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta