Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Termometergatan 57

Länsmansgården

110 kvm
4 rum
212 kvm
3 795 000 kr (slutpris)
Såld

Fint tvåplanshus nyproducerat 2017!

Välkomna till ett familjärt område och detta väldisponerade friköpta tvåplanshus med gavelläge. I hallen kliver ni in på praktiskt klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv och är genomgående i hela bostaden. De två planen är välplanerade med ett badrum på vardera plan där övre plan utgör den mer stillsamma ytan tre sovrum och nedre plan har kök och vardagsrum. Från vardagsrummet nås den stora altanen i soligt västerläge med gott om plats för loungemöblemang och matgrupp. Här finner ni även ett stort tillhörande förråd och två parkeringsplatser. Huset är fritt från fastighetsavgift/fastighetsskatt fram till år 2032.

Här bor ni i närhet till flertalet skolor, matbutiker och träningsanläggningar. Härliga promenadslingor finner ni vid Svarte Mosse. På några minuters gångväg finner ni närliggande buss och spårvagn som enkelt tar er in till Brunnsparken.
Slutpris
3 795 000 kr
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
110 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2017
Tomtareal
212 kvm
Fast.beteckning
Biskopsgården 830:932
Gatuadress
Termometergatan 57
Postadress
41841 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Termometergatan 57-1
 Termometergatan 57-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Termometergatan 57-3
 Termometergatan 57-4
 Termometergatan 57-5
 Termometergatan 57-6
 Termometergatan 57-7
 Termometergatan 57-8
 Termometergatan 57-9
 Termometergatan 57-10
 Termometergatan 57-11
 Termometergatan 57-12
 Termometergatan 57-13
 Termometergatan 57-14
 Termometergatan 57-15
 Termometergatan 57-16
 Termometergatan 57-17
 Termometergatan 57-18
 Termometergatan 57-19
 Termometergatan 57-20
 Termometergatan 57-21
 Termometergatan 57-22
 Termometergatan 57-23
 Termometergatan 57-24
 Termometergatan 57-25
 Termometergatan 57-26
 Termometergatan 57-27
Fastighetskarta Termometergatan 57-28
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Kliv in i hallen och på mörkt klinkergolv som sedan övergår till genomgående parkettgolv tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning och förvaring. Vidare till vänster ligger kök och matplats och till höger bostadens ena badrum. På hela nedre plan ligger golvvärme.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel och belysning. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluft, fläkt, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats finns vid köksön för ca fyra personer. I anslutning finns även en given matplats för ca 6 personer.

Vardagsrummet är öppet och socialt mot köket. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även den stora altanen i soligt västerläge med gott om plats för loungemöblemang eller matgrupp. Här utanför finner ni även ett förråd.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med mörkt klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning samt dusch med vikbara dörrar i klarglas. På väggen sitter ett avlångt förvaringsskåp.

Övre plan

På övre plan finns ett allrum, tre sovrum, klädkammare samt ett stort badrum. I allrummet finns plats för soffa med tillhörande möblemang alternativt skrivbordshörna.

Sovrum 1-3

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob. Plats finns även för eventuellt extra förvaringsmöblemang eller skrivbord.

Det andra sovrummet har plats för större enkelsäng med tillhörande sängbord. Här finns även plats för förvaringsmöblemang.

Det tredje sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuellt skrivbord. Gott om plats för förvaring i dubbelgarderob. Härifrån finns även en fransk balkong med västerläge.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med mörkt klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch samt tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Övriga upplysningar

Säljaren har begärt omprövning av fastighetsskatt, varför bl a fastighetsskatten/fastighetsavgiften och taxeringsvärdet kan komma att ändras.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans radhus
Byggnadsår
2017
Fasad
Trä
Fönster
3-glas isoler
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Vattenburen frånluftsvärmepump. (el)
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Frånluft med återvinning
Renovering
2018 gjordes tillbyggnad av altan samt plattsättning på framsidan

Driftkostnader

Hushållsel
7 225 kr
Vatten/avlopp
7 200 kr
Försäkring
7 729 kr
Övrigt
8 040 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
30 194 kr
(fastighetsavgift/skatt på 5 535 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser även renhållning. Posten el avser även uppvärmning. Posten övrigt avser underhåll för den gemensamma lekplatsen på ca 250 kr/år samt elnät på ca 7 790 kr/år.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-03-10)
Prestanda
89 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
738 000 kr
Taxeringsår
2018
Markvärde
738 000 kr
Skatt/avgift
5 535 kr
Typkod
220

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Biskopsgården GA:17
Planbestämmelser
Detaljplan

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta