Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Frida Hjertbergs Gata 12

Johanneberg

2 rum
54.5 kvm
3 650 000 kr (slutpris)
2 392 kr/mån
Såld

Högt och fritt läge med fantastisk utsikt från två balkonger!

Låg avgift! Välplanerad tvåa i Johanneberg belägen med ett högt och fritt läge med en slående utsikt från två balkonger i norr- och söderläge. Genomgående finner ni ljusa och stilrena materialval och gott om förvaringsutrymmen, däribland en stor anslutande walk in closet till sovrummet. Badrummet är utrustat med extra bekvämlighet i form av kombimaskin och golvvärme som värmer gott. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en social tillvaro som även förlängs i en härlig soldränkt balkong.

Här bor ni i ett attraktivt område med närhet till det mesta däribland Korsvägen som är en stor knutpunkt för kollektivtrafiken. Om shoppingsuget plötsligt smyger sig inpå finner ni Avenyns utbud endast några minuter bort och får ni en sötad tand efter fika är utbudet stort i intilliggande Vasastaden. Bostaden ligger i ett perfekt läge för er som gillar att bo i lugnet men samtidigt finna närhet till stadens puls och stora utbud.
Slutpris
3 650 000 kr
Månadsavgift
2 392 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och VA. Obligatorisk avgift på ca 184kr tillkommer för kabel-TV och bredband.
Boarea
54.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.511%
Andel av årsavgift
0.60075%
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
12151/A2-1501
Gatuadress
Frida Hjertbergs Gata 12
Postadress
41281 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Frida Hjertbergs Gata 12-1
 Frida Hjertbergs Gata 12-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Frida Hjertbergs Gata 12-3
 Frida Hjertbergs Gata 12-4
 Frida Hjertbergs Gata 12-5
 Frida Hjertbergs Gata 12-6
 Frida Hjertbergs Gata 12-7
 Frida Hjertbergs Gata 12-8
 Frida Hjertbergs Gata 12-9
 Frida Hjertbergs Gata 12-10
 Frida Hjertbergs Gata 12-11
 Frida Hjertbergs Gata 12-12
 Frida Hjertbergs Gata 12-13
 Frida Hjertbergs Gata 12-14
 Frida Hjertbergs Gata 12-15
 Frida Hjertbergs Gata 12-16
 Frida Hjertbergs Gata 12-17
 Frida Hjertbergs Gata 12-18
 Frida Hjertbergs Gata 12-19
 Frida Hjertbergs Gata 12-20

Rumsbeskrivning

Hall

Precis innanför entrén finner ni svart klinkergolv som övergår till ekparkett och är genomgående i bostaden tillsammans med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob. Infällda dimbara spotlights i taket.

Kök / Vardagsrum

I öppen planlösning finner ni kök och vardagsrum. Vitt Marbodalkök med rostfria beslag och ovan arbetsbänken av laminat i svart mocka sitter svart blankt kakel i halvförband och spotlights. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläktkåpa, varmluftsugn, micro, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl och frys.

Öppna och sociala ytor leder vidare till vardagsrummet där plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns även plats för matsalsmöblemang. Utgång till bostadens ena balkong i sydvästläge där plats finns för exempelvis caféset.

Sovrum

Målade väggar i en grå/blå kulör. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Optimala förvaringsutrymmen i form av tre garderober och en stor inredd walk in closet. Härifrån nås bostadens andra balkong i nordostläge som kan möbleras med eventuellt loungemöblemang.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med svart klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med svängda glasdörrar samt kombimaskin med ovanliggande arbetsbänk i laminat. I taket sitter infällda dimbara spotlights.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
6 av 9. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
1 560 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
6 060 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Jarlaplatsen
Org.nummer
769628-8666
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
158 st
Antal lokaler
7 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Parkering
Föreningen har ca 100 garageplatser i två plan under hus A och B som kan hyras av medlemmarna för 1600 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Comhem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av SBC.
Övrigt
I föreningens byggnader finns Domino’s, 4-gott, apotek och Willys. Det är planerat att bygga en vårdcentral som ännu inte har öppnat.
Föreningens medlemmar har tillgång cykelställ på gården samt cykelrum i hus A och B. Barnvagnsrum finns på entréplan i varje port. I det högsta av de tre huskropparna finns en trevlig lounge som föreningens medlemmar kan hyra vid fest eller andra tillställningar som är utrustad med ett fullutrustat kök och toalett. Det finns även en fin övernattningslägenhet som är belägen i hus A, som medlemmarna kan hyra.
Gästlägenheten har köksdel, badrum och balkong. På innergården finns ett separat miljöhus med källsortering och soprum för hushållssopor finns i bottenvåningen i hus C. Här finns också grillplats, soldäck och sandlådor för barn.

Till lägenheten hör ett rymligt källarförråd.
Allmänt om föreningen
Brf Jarlaplatsen bildades 2014 och äger fastigheten Johanneberg 18:6. Föreningens totala bostadsarea är 11 351,5 kvadratmeter fördelat på 158 bostadsrätter i tre flerbostadshus samt 7 hyreslokaler. Föreningens hus är Svanenmärkta och det finns bra källsortering i närheten som gör det enklare att leva miljövänligt. Byggnationen av de tre husen pågick mellan 2016-2018 och de sista bostäderna färdigställdes sensommaren 2018.

Johanneberg

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta