Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Västra Annebergsvägen 3L

Partille

4 rum
102.6 kvm
2 750 000 kr
5 748 kr/mån

Trivsam fyrarummare med inglasad balkong!

Nu har vi nöjet att presentera denna trivsamma och sociala fyrarumslägenhet på Västra Annebergsvägen 3L med en väl tilltagen inglasad balkong i soligt söderläge och fantastisk utsikt. Här erbjuds 102,6 väldisponerade kvm med genomgående fina materialval, stora öppna ytor samt goda förvaringsmöjligheter med en härlig känsla av rymd. Praktiskt kök med en trevlig matplats intill fönstret och två helkaklade badrum med tvättutrustning som gör vardagslivet extra bekvämt. Sovrummen är lättmöblerade och gott om förvaringsmöjligheter finns i en klädkammare. En inre reparationsfond om 6865 kr finns som kan användas till reparationer, underhåll och renoveringar i lägenheten.

Här bor ni i en attraktiv och expansiv stadsdel. I närheten finns träningsanläggningar, matbutiker, shoppinggalleria samt vård och omsorg. Kommunikationerna är goda med smidig förbindelser och täta avgångar till Göteborg. För de som åker bil är det enkelt att ta sig ut på E20 mot både Göteborg och Alingsås.
Pris
2 750 000 kr
Månadsavgift
5 748 kr/mån
Antal rum
4 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och Kabel-tv med grundutbud av tv-kanaler från Com Hem, i föreningen finns även fiber kabel från Telia. Avsättning till reparationsfond om 274 kr/mån.
Boarea
102.6 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.5353%
Andel av årsavgift
0.5353%
Indirekt nettoskuldsättning
187 668 kr
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1965
Lgh.nr
124
Gatuadress
Västra Annebergsvägen 3L
Postadress
43337 Partille

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Västra Annebergsvägen 3L-1
 Västra Annebergsvägen 3L-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Västra Annebergsvägen 3L-3
 Västra Annebergsvägen 3L-4
 Västra Annebergsvägen 3L-5
 Västra Annebergsvägen 3L-6
 Västra Annebergsvägen 3L-7
 Västra Annebergsvägen 3L-8
 Västra Annebergsvägen 3L-9
 Västra Annebergsvägen 3L-10
 Västra Annebergsvägen 3L-11
 Västra Annebergsvägen 3L-12
 Västra Annebergsvägen 3L-13
 Västra Annebergsvägen 3L-14
 Västra Annebergsvägen 3L-15
 Västra Annebergsvägen 3L-16
 Västra Annebergsvägen 3L-17
 Västra Annebergsvägen 3L-18
 Västra Annebergsvägen 3L-19
 Västra Annebergsvägen 3L-20
 Västra Annebergsvägen 3L-21
 Västra Annebergsvägen 3L-22
 Västra Annebergsvägen 3L-23

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning. Parkettgolv tillsammans med tapetserade väggar.

Vardagsrum & Matplats

Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.

Från vardagsrummet nås matplatsen som erbjuder plats för en större matsalsgrupp in till det stora fönsterpartiet som bidrar med härligt ljusinsläpp.

Kök

Rymligt kök med gott om förvaring. Skåpsluckor och lådor går i klassiskt vitt tillsammans med rostfria beslag. Ovan arbetsytorna sitter grått kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av en induktionsspis, ugn, köksfläkt samt kyl och frys i fullhöjd. Intill fönstret har ett matbord för fyra plats. Ett stort fönster bidrar med ljusinsläpp. På golvet ligger en klinker i grå nyans och väggarna är ljust tapetserade. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i härligt söderläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter. Här fylls rummet av ett vackert ljusinsläpp tack vare stort fönsterparti. Även härifrån nås bostadens inglasade balkong.

Bostadens andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöblemang eller skrivbord om så önskas. Goda förvaringsmöjligheter. Rummet kan också användas som arbetsrum.

Klädkammare

Mellan bostadens sovrum finns en stor och rymlig klädkammare som erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Badrum 1 & 2

Ljust och helkaklat badrum med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, badkar, förvaringsskåp samt tvättmaskin.
Bostadens andra badrum är även det helkaklat. Rymligt badrum och ett fönster som bidrar med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1965
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
1 680 kr
Försäkring
2 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 180 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-01-23)
Primärtenergital
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Bostadsrättsförening Anneberg i Partille
Org.nummer
757200-8824
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
229 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
6 865 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1998 - Renovering av rörstammar och badrum. Relining av samtliga stammar blev klart i mars 2017.
Reliningsarbete utfört på fastigheterna.
2016 - Ett nytt syrum som blev klart med tillgång till symaskin samt ett hobbyrum med tillgång till diverse maskiner.
2020 - Byte av el i hela fastigheten. I samband med detta byttes även låssystem, bokningssystem av tvättiden.
Parkering
I föreningen finns 122 garage och 100 st p-platser. Det finns även ett MC och moped garage som kan nyttjas av medlemmar. Det är kösystem som gäller för garage och parkeringsplatser och detta sköts av HSB Göteborg.
Parkerings och garage ärende: beondeservice.gbg@hsb.se 010-442 20 00
Gemensamma utrymmen
Barnvagns och cykel förråd finns vid entrén till fastigheten, Tvättstugor Västra Anneberg: 4 st rum och mangelrumm finns på: 3l, 3m, 3n, 3o och 3p och på Östra Anneberg 1-3.

Samtliga lägenheter tilldelas ett källarförråd (för att undvika missförstånd bör du stämma av med säljaren i samband med köpet för att säkerställa tillgång till förrådet), det finns även extraförråd som föreningen hyr ut till medlemmar. Hyran är baserad på storleken av förrådet från: 50:- i månaden
TV/bredband
Kabel-tv med grundutbud av tv-kanaler från Com hem, i föreningen finns även fiber kabel från Telia.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Grillplatser med fastgrill finns på Västra Anneberg, gården bakom 3L-3O och på Östra Anneberg utanför 21-29
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten/fastigheterna Skulltorp 103:1 samt 104:1 i Partille. Det finns i denna fastighet sammanlagt 229 st lägenheter, 8 lokaler, 1 föreningslokal,1 övernattningslägenhet. Brf Anneberg består av 3 huskroppar, Västra Annebergsvägen och Östra Annebergsvägen samt Annebergsplatsen. Byggåret för Östra är 1966 och för Västra 1965.

Kontroll med styrelsen och årsredovisning 2022-04-28. Vi ansvarar inte för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder er som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för er.

Partille

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.