Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bäckahästens Väg 63

Älvängen

4 rum
101 kvm
2 995 000 kr
4 586 kr/mån

Tvåplansvilla med stor uteplats och fina materialval!

Friliggande villa i bostadsrättsform med egen carport samt stor uteplats med tillhörande trädgård. Bostaden är välplanerad och dess kvadratmeter disponeras på två plan med badrum på respektive våning samt separat tvättstuga på bottenplan. Till förfogande finns tre sovrum och ett stort kök i öppen planlösning med vardagsrummet som leder er ut till den stora uteplatsen där grillplatsen är given. Härlig trädgård bjuder in till lek och tillställning för såväl liten som stor. Stort tillhörande förråd slukar mycket förvaring.
Här bor ni i ett fint och välskött område med fina lekplatser för de mindre och närhet till Älvängen centrum med allt ni kan tänkas behöva. Goda kommunikationer via buss och tåg tar er enkelt in till Göteborgs innerstad och Trollhättan.
Missa inte denna chansen, välkomna på visning!
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 586 kr/mån
Antal rum
4 st
I avgiften ingår kallvatten, kabel-TV och bredband. Faktisk förbrukning av varmvatten, hushållsel och fjärrvärme kommer debiteras efter enskild förbrukning.
Boarea
101 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.7266%
Andel av årsavgift
2.73%
Byggnadsår
2016
Lghnr
63
Gatuadress
Bäckahästens Väg 63
Postadress
44634 Älvängen

Visning

Söndag 17 november kl 12.30–13.30 Bokade visningar ! Anmälan krävs

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Bäckahästens Väg 63-1
Bäckahästens Väg 63-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Bäckahästens Väg 63-3
Bäckahästens Väg 63-4
Bäckahästens Väg 63-5
Bäckahästens Väg 63-6
Bäckahästens Väg 63-7
Bäckahästens Väg 63-8
Bäckahästens Väg 63-9
Bäckahästens Väg 63-10
Bäckahästens Väg 63-11
Bäckahästens Väg 63-12
Bäckahästens Väg 63-13
Bäckahästens Väg 63-14
Bäckahästens Väg 63-15
Bäckahästens Väg 63-16
Bäckahästens Väg 63-17
Bäckahästens Väg 63-18
Bäckahästens Väg 63-19
Bäckahästens Väg 63-20
Bäckahästens Väg 63-21
Bäckahästens Väg 63-22
Bäckahästens Väg 63-23
Bäckahästens Väg 63-24
Bäckahästens Väg 63-25
Bäckahästens Väg 63 - Entréplan
Entréplan
Bäckahästens Väg 63 - Övre plan
Övre plan
Bäckahästens Väg 63-28
Bäckahästens Väg 63-29
Bäckahästens Väg 63-30
Bäckahästens Väg 63-31
Bäckahästens Väg 63-32

Rumsbeskrivning

Entréplan

I hallen välkomnas ni av klinkergolv som sedan övergår till 3-stavig mattlackad ekparkett tillsammans med vitmålade väggar som i det stora hela är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i garderob. Direkt till höger i entrén når ni WC / Dusch som har helkaklade väggar i vitt med en dekorativ vertikal bård av svart kakel i duschen tillsammans med klinkergolv i antracit. Utrustad med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, takdusch med handdusch och raka dörrar i klarglas samt golvvärme.

Kök

Marbodalkök med högblanka vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat med svart struktur sitter stänkskydd i svart blankt kakel. Maskinparken består av induktionshäll, fläkt, mikro, ugn, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för ca 6 personer.

Vardagsrum

Stort och rymligt och kan inredas med soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Finns även yta för eventuellt matsalsbord. Härifrån nås bostadens stora uteplats om 50+ kvm i nordöstligt läge. Intill altanen finner ni ett stort förråd som tar mycket förvaring.

Tvättstuga

I anslutning med köket finner ni tvättstugan med egen separat entré. Målade väggar i vitt och klinkergolv i antracit. Utrustad med tvättmaskin, torktumlare och väggskåp.

Övre plan

På övre plan finner ni först en stor möblerbar hall samt tre sovrum och ett badrum. Ljusinsläpp från fyra olika håll.

Sovrum 1-3

Master bedroom är stort och kan inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om plats för förvaring i två garderober. Två stora fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp.
De andra två sovrummen kan inredas med enkelsäng med tillhörande sängbord samt eventuell förvaringsmöblemang. Två garderober finns i det ena sovrummet.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt och klinkergolv i antracit. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och badkar med skiljevägg i glas. Avstickande dekorativ svart vertikal bård vid vattenblandaren i badkaret. Fint ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2016
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Uppvärmningssystem
Fjärrvärmeväxlare

Driftskostnad

Uppvärmning
10 476 kr
Försäkring
2 316 kr
Vatten/avlopp
3 012 kr
Hushållsel
6 348 kr
Summa
22 152 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-03-30
Prestanda
103 kWh/m² år
Energiklass
D

Föreningen

Namn
Brf Skogsgläntan
Org.nr
769628-8690
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: Nyproducerat 2016 och därav inga större underhåll planerade.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av Brf Ekonomen i Stockholm.
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
TV/bredband: Kabel-TV och bredband via Telia TriplePlay.
Parkering:

Till varje villa ingår en carport med plats för 2-3 bilar.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Brevlådor, gästparkering och miljöhus finns samlat vid gatans gemensamma entré.

Till varje hus hör ett förråd som är ihopbyggt med carporten som ligger i direkt anslutning till huset.

Brf Skogsgläntan har för avsikt att uppföra 35 fristående villor med bostadsrätt på del av fastigheten Utby 20:1 i Ale kommun. Bostäderna upplåts med mark samt carport på tillhörande tomt. Villornas adress är Bäckahästens väg 1-69. Total bostadsyta uppgår till 3 725 kvm.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.