Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fölvägen 30

Hisings Kärra

4 rum
100 kvm
5 988 kr/mån

Fyra på två plan i familjevänligt område!

Naturnära område och en fyra på två plan kan snart erbjudas på Fölvägen 30. Här finner ni tre väl tilltagna sovrum, två badrum med valmöjligheten på både dusch och badkar samt två uteplatser varav den ena nås från entrén och den andra nås från vardagsrummet och sträcker ut sig på hela 32 kvm. Bredvid huset finner ni ett garage om 29 kvm.
I närheten finner ni gott om promenadsträckor bland natur och djurliv samt goda kommunikationer som enkelt via Rosa express tar er in till Göteborgs innerstad. Gångavstånd till Kärra centrum och Clarebergs ridklubb.
Månadsavgift
5 988 kr/mån
Antal rum
4 st
Boarea
100 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Biarea
29 kvm
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.01%
Andel av årsavgift
3.00695%
Våningsplan
2 av 2
Byggnadsår
1997
Lghnr
D41 / 30
Gatuadress
Fölvägen 30
Postadress
42541 Hisings Kärra

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Fölvägen 30-1
Fölvägen 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Fölvägen 30-3
Fölvägen 30-4
Fölvägen 30-5
Fölvägen 30-6
Fölvägen 30-7
Fölvägen 30-8
Fölvägen 30-9
Fölvägen 30-10
Fölvägen 30-11
Fölvägen 30-12
Fölvägen 30-13
Fölvägen 30-14
Fölvägen 30-15
Fölvägen 30-16
Fölvägen 30-17
Fölvägen 30-18
Fölvägen 30-19
Fölvägen 30-20
Fölvägen 30-21
Fölvägen 30-22
Fölvägen 30-23

Rumsbeskrivning

Nedre plan

I entrén finner ni först klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv. Vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning till höger och gott om förvaringsyta under trappan.

Kök

Laminatgolv och vitmålade väggar. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter mosaik som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för minst fyra personer intill fönstret.

Vardagsrum

Parkettgolv i original med vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens ena uteplats på 32 kvm i österläge. Här finns det gott om plats för loungemöblemang samt matgrupp med eventuell grill.

Badrum

Helkaklade väggar i en beige nyans med våtrumsmatta. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel, dusch samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. Här finns även en separat tvättho.

Övre plan

När ni kliver upp på ovanvåningen möter ni parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns bostadens tre sovrum, ett badrum och en rymlig klädkammare.

Sovrum 1-3

Master bedroom har parkettgolv och målade väggar i en grå nyans. Kan inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaringsyta i fyra garderober.

Det andra sovrummet har parkettgolv och vitmålade väggar och kan inredas med enkelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaringsyta bakom tre garderober.

Det tredje sovrummet har parkettgolv och målade väggar i en gul nyans. Kan inredas med enkelsäng med tillhörande sängbord eller eventuellt en soffgrupp för att användas som extra vardagsrum.

Badrum

Helkaklade väggar i ljusgrått med en horisontell dekorativ bård samt våtrumsmatta på golvet. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt badkar.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1997
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Uppvärmning
5 070 kr
Försäkring
2 000 kr
Hushållsel
4 800 kr
Övrigt
300 kr
Summa
12 170 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Föreningen

Namn
Brf Västra Nidingen
Antal lägenheter
33 st
Org.nr
769602-6223
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: 2014 monterades gatubelysning och nya gungor installerades på lekplatsen. Samma år byttes skärmväggar och markarbeten av buskar/asfalt utfördes.
2015 utfördes spolning av dagvattenledning och översyn/reparation vid behov av samtliga fasader där några byttes. Samma år utfördes markbeläggning parkering och målning av fastighet.
2018 utfördes service av värmeanläggning och översyn av utebelysning.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2016 och 2044. Föreningen planerar att under 2020 byta trätrall på balkongerna.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av SBC.
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
TV/bredband: Kabel-TV och bredband via ComHem.
Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej
Brf Västra Nidingen registrerades 1997-11-05. Fastigheterna (18:42) bebyggdes 1997 och består av 2 flerbostadshus och 13 småhus. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 327 m², varav 3 327 m² utgör lägenhetsyta.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.