Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Soldathemsgatan 30

Kviberg

3 rum
74 kvm
3 230 000 kr (slutpris)
3 874 kr/mån
Såld

Trea med inglasad balkong i sydvästläge!

Välkomna till Kviberg och denna fina trerummare på våning 3. Här finner ni nylagt parkettgolv från 2018 i hall, vardagsrum och kök samt ett helkaklat badrum med egen tvättutrustning. Bostadens vardagsrum förlängs med en inglasad balkong i sydvästläge som gärna används som ett extrarum och även går att öppna upp. Gott om förvaringsutrymmen samt fint ljusinsläpp tack vare fönster i tre väderstreck där alla har monterade plisségardiner, varav sovrummen har praktiskt mörkläggande plisségardiner.
I närheten finner ni träningsanläggningar däribland populära Skidome, matbutiker samt bra anslutningar in till innerstaden via både buss och spårvagn.
Slutpris
3 230 000 kr
Månadsavgift
3 874 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. Obligatoriska kostnader tillkommer för; kabel-TV och bredband på 212 kr/månad, administrativ avgift för varmvattenavräkning på ca 17 kr/månad samt inköp av ventilationsfilter på ca 40 kr/månad. Det tillkommer även avgift för varmvattenskostnad som betalas kvartalsvis i efterskott. (Står med under driftkostnader)
Boarea
74 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.8337%
Andel av årsavgift
1.8337%
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2012
Lgh.nr
11201
Gatuadress
Soldathemsgatan 30
Postadress
41528 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Soldathemsgatan 30-1
 Soldathemsgatan 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Soldathemsgatan 30-3
 Soldathemsgatan 30-4
 Soldathemsgatan 30-5
 Soldathemsgatan 30-6
 Soldathemsgatan 30-7
 Soldathemsgatan 30-8
 Soldathemsgatan 30-9
 Soldathemsgatan 30-10
 Soldathemsgatan 30-11
 Soldathemsgatan 30-12
 Soldathemsgatan 30-13
 Soldathemsgatan 30-14
 Soldathemsgatan 30-15
 Soldathemsgatan 30-16
 Soldathemsgatan 30-17
 Soldathemsgatan 30-18
 Soldathemsgatan 30-19
 Soldathemsgatan 30-20
 Soldathemsgatan 30-21
 Soldathemsgatan 30-22

Rumsbeskrivning

Hall

Mörkt klinkergolv som sedan övergår till parkettgolv med vitmålade väggar. Plats finns för avhängning samt förvaring i garderober.

Kök/Vardagsrum

Parkettgolv och vitmålade väggar. Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt kakel i halvförband. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns plats för matbord för minst 6 personer. Från köket nås en fransk balkong som vetter mot innergården.

I halvöppen planlösning med köket finner ni vardagsrummet där plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån når ni bostadens inglasade balkong i sydvästläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har parkettgolv med målade väggar i en grå ton. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i garderober och en stor walk in closet båda inredda med Elfa klick-in system som enkelt kan flyttas, ändras eller tas ned för annan användning. Detta kan även användas som babyrum/kontor eller dylikt då systemet går att flytta. Mörkläggande plisségardiner.

Det mindre sovrummet har målade väggar i grått och kan inredas med enkelsäng och tillhörande sängbord. Plats finns även för övrigt möblemang såsom skrivbord eller garderob. Mörkläggande plisségardiner.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp och dusch. Det finns även egen tvättutrustning i form av tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp. El finns förberett för eventuell installation av handdukstork.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd som enkelt nås via hiss direkt ned.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2012
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
3 av 5. Hiss finns.
Renovering
2018 lades nytt parkettgolv in i hall, kök och vardagsrum. Ny kyl och frys installerades
2019 glasades balkongen in och plisségardiner monterades på alla glas
2020 installerades ny diskmaskin

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Vatten/avlopp
2 500 kr
Försäkring
4 000 kr
Övrigt
1 500 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
10 400 kr
Driftkostnaden är varierande beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser obligatorisk avgift för varmvatten som betalas kvartalsvis i efterskott. Posten övrigt avser nätavgifter. Posten försäkring avser hemförsäkring och bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-02-29)
Prestanda
66 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Åkerbäret
Org.nummer
769619-4765
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
58 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017-2018 utfördes 5-års besiktning.
2018 Den röda färgen på fasaden har målats om. Detta är ett garantijobb som JM utförde. OVK-besiktning har utförts. Rensning och injustering av ventilationssystem. Målning av källargolv.

I dagsläget installerar föreningen solceller som kommer gynna värdet på lägenheterna, bättre ekonomi för föreningen och en hjälpande hand för klimatet.
Parkering
Föreningen disponerar över 42 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad av 360 kr/mån - i dagsläget är det kö som sköts av Bredablick.
Alternativ parkering i området: https://www.parkeringgoteborg.se/uthyrningsomraden/k/kviberg-lv-6-kasernomrade-1384/
TV/bredband
Föreningens fastighet är ansluten till fiber via Triple play från Telia.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Bredablick. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I fastigheten finns det barnvagnsrum och rullstolsförråd i källaren på västra huset. Cykelrum finns i källaren i huset på grannfastigheten (Brf Havtornet). Föreningen har en mycket trevligt innegård med lekplats och vindskydd med sittplatser. Grillmöjligheter finns.
Allmänt om föreningen
Brf Åkerbäret består av två flerbostadshus i fem våningar om totalt 58 lägenheter, med adresserna Soldathemsgatan 8-10, 28-30. Föreningen registrerades 2008 och fastigheten Kviberg 741:182 förvärvades 2011. 2012 var byggnaderna färdigställda. Total bostadsarea uppgår till 3 937 kvm. Stabil förening som ligger granne med Kvibergs idrotts- och rekreationsområde med aktiviteter för alla åldrar.

Kontroll med styrelsen 2020-04-27.

Kviberg

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta