Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Beryllgatan 17

Tynnered

3 rum
80.1 kvm
2 200 000 kr (slutpris)
4 863 kr/mån
Såld

Trea i naturnära område med balkong i västerläge!

Högst upp i huset finner ni nu en välplanerad trea på 80,1 kvadratmeter med bra planlösning. Vardagsrummet är stort som nås från både kök och hall och i köket finns gott om plats för förvaring och matplats för det större middagssällskapet. Från köket når ni även den härliga balkongen i västerläge som vetter mot innergården. Genom lägenheten löper genomgående ljusa materialval och fint ljusinsläpp från fönster i två olika väderstreck. I avgiften ingår en garageplats och föreningen är omtyckt av medlemmarna. Här bor ni dels med närhet till affärer, skolor, vård och idrottsanläggningar men även nära till naturen och havet där Fiskebäck badplats nås på ca 10 minuter. Frölunda Torg erbjuder ett stort utbud av affärer och kommunikationerna är goda med båda buss och spårvagn i närheten.
Slutpris
2 200 000 kr
Månadsavgift
4 863 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-tv och garage/parkeringsplats. Individuell mätning och debitering av varmvatten och el tillkommer.
Boarea
80.1 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.24411%
Andel av årsavgift
0.24411%
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1968-1969
Lgh.nr
394
Gatuadress
Beryllgatan 17
Postadress
42659 Västra Frölunda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Beryllgatan 17-1
 Beryllgatan 17-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Beryllgatan 17-3
 Beryllgatan 17-4
 Beryllgatan 17-5
 Beryllgatan 17-6
 Beryllgatan 17-7
 Beryllgatan 17-8
 Beryllgatan 17-9
 Beryllgatan 17-10
 Beryllgatan 17-11
 Beryllgatan 17-12
 Beryllgatan 17-13
 Beryllgatan 17-14
 Beryllgatan 17-15
 Beryllgatan 17-16
 Beryllgatan 17-17
 Beryllgatan 17-18
 Beryllgatan 17-19

Rumsbeskrivning

Hall

I hallen välkomnas ni av laminatgolv som är genomgående i nästan hela lägenheten samt tapetserade väggar i beige mönster. Möblerbar hall med gott om plats för avhängning samt förvaring i garderober.

Kök

Skåpsluckor i äggskalsfärgad kulör och ovan arbetsbänken i rostfritt sitter vitt kakel. Goda förvaringsmöjligheter för köksredskapen och gott om arbetsytor. Maskinparken består av hällspis, fläkt, samt kombinerad kyl och frys.
Här finns plats för ett matbord för ca 4 personer intill fönsterpartiet. Det är även härifrån ni når bostadens balkong som vetter mot den lugna innergården i västerläge där soltimmarna är flera. Ny balkongdörr från 2014.

Vardagsrum

Parkettgolv i original tillsammans med ljusa väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även yta för matsalsbord för ca 6 personer.
Vardagsrummet nås från både hall och kök vilket bidrar till en öppen och social atmosfär.

Sovrum 1 & 2

Det större sovrummet har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt optimala förvaringsmöjligheter bakom fem platsbyggda garderober med överskåp.

Det mindre sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i garderob/byrå.

Badrum

Helkaklade väggar i ljusgrått tillsammans med blått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar. Här finns även egen tvättutrustning i form av tvättmaskin. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1968-1969
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
3 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 100 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2010-07-06)
Prestanda
143 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB BRF Grevegården i Göteborg
Org.nummer
757200-9244
Föreningen äger marken?
Nej, fastigheterna upplåts med tomträtt. Tomträttsavgälden omförhandlades januari 2017 och nästa omförhandling sker januari 2027.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
444 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2011-2012 utfördes stambyte i hela föreningen, renovering av badrum samt byte av elinstallationer och energisparande åtgärder. Porttelefon och nytt passersystem till trapphusen är också att installerat. Samtliga trapphus är uppfräschade genom målningsarbeten.
2017-2018 genomfördes åtgärder efter garantibesiktning av stambyte och nya badrum samt injustering av värme- och ventilationssystem
2019 utfördes garagerenovering

Föreningen håller underhållsplanen och där finns avsättningar gjorda för planerat underhåll. Föreningen har börjat ta in anbud inför kommande fasad- och takrenovering som planeras ca 2020-2021.
Parkering
Till varje lägenhet hör antingen en garageplats eller en p-plats.
Föreningen har inget kösystem för p-platser och garage. Är man i behov av att hyra ytterligare en plats, råder föreningen dig att sätta upp lappar i portalerna. 13 parkeringsplatser hyrs i dagsläget ut som husvagnsplatser.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Comhem. I samtliga lägenheter finns fiberkabel installerad och du väljer själv leverantör.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Många och trevliga gemensamma utrymmen finns att tillgå för föreningens medlemmar. Cykelrum, barnvagnsrum, tvättstugor, parkerings- och garagedäck, återvinningsstationer, boulebana, samlingslokaler, vävstuga, mangelrum, samt gym på Beryllgatan 23. Föreningens odlarförening har hand om odlingslotterna som ligger på kommunens mark. Dessa kostar ca 300 kr/år och till dessa är det separat kö.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Grevegården i Göteborg bildades 1965 och består av 444 lägenheter och två lokaler fördelat på sex stycken flerbostadshus. Den totala lägenhetsytan är 33 654 kvm och total lokalyta är 105 kvm. Föreningens adress är Beryllgatan 2-73. Byggnationen skedde åren 1968-1969.

Tynnered

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta