Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kapplandsgatan 22

Högsbo

3 rum
66 kvm
3 200 000 kr (slutpris)
3 919 kr/mån
Såld

Naturnära trea med södervänd balkong!

Öppen och trivsam trea med inglasad balkong i ett soligt söderläge. Genomgående renoverad med välbevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett i sovrum och vardagsrum som slipats 2018. Badrummet renoverades 2016 och är helkaklat i modernt och stilrent grått. En stor walk in closet sväljer den mesta förvaringen och köket är rymligt för den matlagningsglada.
Här bor ni i en populär förening som bland annat erbjuder gästlägenhet, bastu och motionsrum. Ni har även närhet till mataffärer och goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborgs innerstad samt Frölunda Torg. Närhet finner ni även till Slottsskogen och Änggårdsbergen som erbjuder flera mysiga promenadslingor.
Slutpris
3 200 000 kr
Månadsavgift
3 919 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten, digital-TV och bredband.
Boarea
66 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.34822%
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1961
Lgh.nr
217
Gatuadress
Kapplandsgatan 22
Postadress
41478 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Kapplandsgatan 22-1
 Kapplandsgatan 22-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kapplandsgatan 22-3
 Kapplandsgatan 22-4
 Kapplandsgatan 22-5
 Kapplandsgatan 22-6
 Kapplandsgatan 22-7
 Kapplandsgatan 22-8
 Kapplandsgatan 22-9
 Kapplandsgatan 22-10
 Kapplandsgatan 22-11
 Kapplandsgatan 22-12
 Kapplandsgatan 22-13
 Kapplandsgatan 22-14
 Kapplandsgatan 22-15
 Kapplandsgatan 22-16
 Kapplandsgatan 22-17
 Kapplandsgatan 22-18
 Kapplandsgatan 22-19
 Kapplandsgatan 22-20
 Kapplandsgatan 22-21

Rumsbeskrivning

Hall

Stavparkett i original slipat 2018 och ljust tapetserade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderob med spegeldörrar.

Kök

Vinylgolv och ljusa väggar. IKEA-kök med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i laminat sitter mörk stavmosaik som stänkskydd. Maskinparken består av induktionshäll, ugn, fläkt, mikro, kombinerad kyl och frys samt diskmaskin. Här finns plats för matbord för ca 4-6 personer.

Vardagsrum

Fiskbensparkett i original som slipats 2018 och ljust tapetserade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även plats för eventuellt matsalsbord. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i ett härligt söderläge.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har fiskbensparkett och mönstrade tapetserade väggar. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i anslutande walk in closet.

Det mindre sovrummet har vinylgolv och tapetserade väggar i grön kulör. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt förvaring i byrå/garderob. Rummet kan även med fördel användas som kontor.

Badrum

Renoverat badrum från 2016 av fackmän. Klinkergolv och helkaklade väggar i grått. Utrustningen består av vägghängd WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning och dusch. Det finns även möjlighet att installera tvättmaskin och torktumlare. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd på bottenplan.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1961
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 375 kr
Försäkring
1 416 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 791 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-14)
Prestanda
129 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB:s Bostadsrättsförening Täppan i Göteborg
Org.nummer
757200-9046
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal löper till 2040-03-21.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
289 st
Antal lokaler
6 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Inre reparationsfond
170 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1990-2000 renoverades alla fönster och balkongerna fick nya räckverk. Samma period renoverades trapphusen.
2000 sattes nya säkerhetsdörrar in och det lades ny isolering på taket.
2000-2004 byttes samtliga V/A-stammar och i samband med stamrenoveringen renoverades och moderniserades elsystemen helt och badrummen renoverades.
2006-2007 tilläggsisolerades vindarna.
2007 byggdes ny bastu och övernattningslägenhet i samband med att fem lokaler byggdes om till lägenheter. Samma år utfördes ombyggnad och förnyelse av körgårdar.
2008 byttes dräneringsrör på gårdarna. I samband med det sattes nya värmekulvert in.
2009 utfördes en energideklaration samt ombyggnad och förnyelse av innergårdar och grönytor. Samma år sattes nya brandsäkra dörrar in till källarna och alla torktumlare byttes ut.
2010 byggdes ytterligare två lokaler om till lägenheter och termostaterna byttes ut.
2010-2011 byttes ytterdörrar på marklägenheterna.
2011 målades entréerna och belysningen byttes ut.
2012 byttes tvättmaskiner i tvättstugan och det kompletterades med torktumlare.
2012-2013 utfördes en radonmätning med goda resultat. Samma period byttes fönster på lägenheterna som ligger i bottenplan.
2013 utfördes en grundlig besiktning av taken.
2013-2014 utfördes en rensning av ventilationskanaler.
2015 gjordes ommurning av tegel på fasaden samt renovering av dilatationsfogarna. Samma år gjordes även byte av fönsterbalkar och upprustning av entrétrapporna.
2016 målades golv samt källare och cykelrum och fasadrenovering påbörjades.
2017 avslutades fasadrenoveringen.
2018 målades entrédörrar och träfasader och parkeringsplatserna breddades.
2018-2019 utfördes OVK samt sättningsskador runt fasader och fuktskador p.g.a. takläckage åtgärdades.
2019 byttes dagvattenledningar.
2020 utfördes renovering och delvis rensning av dagvattenbrunnar.

Föreningen planerar att utföra en takrenovering där taket ska bytas och solceller installeras, beräknas starta 2021. Föreningen har även planer på att utföra en stamspolning - ej beslutat när.
Föreningen planerar att även installera IMD troligtvis i vår 2021.
Parkering
Föreningen förfogar över ca 180 parkeringsplatser. Plats kan hyras till en kostnad om ca 300 kr/månad. Föreningen förfogar även över 17 garageplatser i varmgarage samt 5 MC-garageplatser. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 832 kr/månad och MC-plats kan hyras till en kostnad om 250 kr/månad. I dagsläget är det kö till samtliga parkeringsplatser.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till digital-TV via Com Hem och bredband via Ownit.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
I föreningen finns två tvättstugor utrustade med sju tvättmaskiner, tre torktumlare, fyra torkrum samt en mangel vardera. Tvättstugorna är belägna på Kapplandsgatan 32-34 och 66-68. I föreningen finns även samlingslokal, övernattningsrum, cykelrum, barnvagnsrum, motionsrum och bastu.
I föreningen finns också flera stora renoverade innergårdar med grill, utemöbler och lekplatser.
Föreningen anordnar gemensamma städdagar. Föreningen anordnar även olika aktiviteter som medlemmarna frivilligt kan delta i såsom pokerturnering och afterwork.
Allmänt om föreningen
HSB:s Bostadsrättsförening Täppan i Göteborg. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 289 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Det finns även 6 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna: Kapplandsgatan 2-82

Kontroll med styrelsen 2021-01-12. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Högsbo

Citynära område med grönskan alldeles intill!

I Högsbo är det enkelt att kombinera det bästa av flera världar tack vare närheten till lummiga omgivningar med härliga motionsslingor där Änggårdsbergen och Slottsskogen erbjuder härliga upplevelser. Cykeln kan ni enkelt hoppa på och trampa ner till havet för att ta ett svalkande dopp.
Tack vare de goda kommunikationerna kan ni med lätthet ta er in till Göteborgs innerstad där Linnégatan ligger med kort distans från Högsbo och utbudet på restauranger, barer och caféer är stort.

Torghandel och stort utbud!

En stor knutpunkt i Högsbo är Marklandsgatan där såväl buss och spårvagn transporterar resenärerna runt omkring Göteborg. Axel Dahlströms torg är populär destination då det mesta kan erbjudas. Här finns bageri, mataffär, apotek, träningscenter och skönhetssalong. Det finns dessutom mötesplatser som bibliotek, fritidsgård och förskola.
Ni har även närhet till Frölunda Torg som erbjuder två våningar av butiker med allt från kläder till mat.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta