Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Prilyckegatan 433A

Hisings Kärra

4 rum
93.5 kvm
5 066 kr/mån

Radhuskänsla och naturnära fyra!

Välkomna till naturnära Prilyckegatan och denna fyrarummare där möjligheten finns att bygga om till en femma. Från den mysiga trädgården med en delvis takbelagd uteplats i söderläge välkomnas ni in i bostaden och här finner ni dels ett renoverat badrum från 2017 samt en gästtoalett, tre väl tilltagna sovrum för den större familjen och ett fullutrustat kök med matplats för ca 6 personer. Familjevänligt, bilfritt område där den närmsta förskolan endast befinner sig 30 meter ifrån. Här bor ni med närhet till lekplatser, matbutiker, träningsanläggningar samt mysiga gårdar.
Månadsavgift
5 066 kr/mån
Antal rum
4 st
I avgiften ingår värme, vatten, sopor, bostadsrättstillägg, ComHem - IP-telefoni bas, Bredband 100Mbs/s samt Digitalt TV basutbud.
Boarea
93.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.97819%
Andel av årsavgift
0.97819%
Reparationsfond
1 747 kr
Våningsplan
1 av 1
Byggnadsår
1989
Lghnr
37
Gatuadress
Prilyckegatan 433A
Postadress
42532 Hisings Kärra

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Assisterande mäklare

Hassan Ghadban
Fastighetsmäklare

Bilder och planlösning

Prilyckegatan 433A-1
Prilyckegatan 433A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Prilyckegatan 433A-3
Prilyckegatan 433A-4
Prilyckegatan 433A-5
Prilyckegatan 433A-6
Prilyckegatan 433A-7
Prilyckegatan 433A-8
Prilyckegatan 433A-9
Prilyckegatan 433A-10
Prilyckegatan 433A-11
Prilyckegatan 433A-12
Prilyckegatan 433A-13
Prilyckegatan 433A-14
Prilyckegatan 433A-15
Prilyckegatan 433A-16
Prilyckegatan 433A-17
Prilyckegatan 433A-18
Prilyckegatan 433A-19
Prilyckegatan 433A-20
Prilyckegatan 433A-21
Prilyckegatan 433A-22
Prilyckegatan 433A-23
Prilyckegatan 433A-24
Prilyckegatan 433A-25
Prilyckegatan 433A-26
Prilyckegatan 433A-27

Rumsbeskrivning

Hall & Groventré

Via den stora och mysiga trädgården kommer ni in i bostadens hall och möts av ljusa ytskikt. På golvet ligger ekparkett som är genomgående i hela bostaden och väggarna är vita. Här finns plats för avhängning samt förvaring i två garderober. Det finns även en separat groventré som leder in till en separat hall.

Kök/Vardagsrum

Valnötsfärgade skåpsluckor och ovan arbetsbänken i mörk laminat sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, mikro, kyl och frys i fullhöjd samt diskmaskin. Här finns gott om plats för matbord för ca 6 personer invid fönsterpartiet i söderläge.

Vardagsrummet är ljust och rymligt och här finns det plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.

Sovrum 1, 2 & 3

Det största sovrummet är tapetserat i en mönstrad ljus tapet och inrymmer en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i en skjutdörrsgarderob.

De andra två sovrummen är tapetserade i en vit kulör och inrymmer enkelsängar med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i byrå/garderob.

Badrum

Badrummet är totalrenoverat 2017 och är helkaklat i vitt tillsammans med avstickande dekorativt mosaikmönster i beige nyans samt klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, takdusch med handdusch samt tvättmaskin och torktumlare. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Gästtoalett

Helkaklad gästtoalett i vitt med blå dekor på tillsammans med blått klinkergolv. Utrustningen består av WC samt handfatskommod med ovansittande spegelskåp.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1989
Ventilation
Frånluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
2 000 kr
Hushållsel
5 160 kr
Personer i hushållet
2 st
Summa
7 160 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-01-31
Prestanda
160 kWh/m² år
Energiklass
F

Föreningen

Namn
Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 42
Antal lägenheter
92 st
Org.nr
749400-1022
Reparationsfond
1747 kr
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Nej, tomträtt.
Renoveringar: Inom de närmsta åren planerar föreningen att byta ut vattenrören för fjärrvärmen samt takbyte.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen.
TV/bredband: Kabel-TV och bredband via Comhem.
Parkering:

I föreningen finns 47 parkeringsplatser som kan hyras för 100 kr/månad. Det finns även 65 carportplatser som kan hyras för 200 kr/månad

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Förråd som tillhör finns i anslutning till lägenheten. Vidare har man via föreningen tillgång till bastu, övernattningslägenhet, cykelförråd, samlingslokal samt tvättstuga i ett separat hus.

Riksbyggen Brf Göteborgshus nr 42 består av 92 bostadsrättslägenheter och innehar tomträtten till fastigheten Kärra 86:1 med adress Prilyckegatan 317-451. Föreningen bildades år 1966. Kärra centrum ligger enbart 600 meter ifrån föreningen med en stor ICA-affär, godisbutik, bank, PUB, Frisör, Pizzeria och konditori. En av Kärras många förskolor ligger granne med föreningen och grundskolan ligger på ungefär 500 meters avstånd.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.