Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Viktoriagatan 15D

Vasastaden

3 rum
85 kvm
4 995 000 kr
2 800 kr/mån

1800-talspärla med enastående takhöjd och låg avgift!

Belägen i en fastighet anno 1896 finner ni denna fantastiska lägenhet som präglas av en slående takhöjd, vackra fönsterpartier med djupa nischer samt en uteplats som inte är lik någon annan. Bostaden erbjuder 85 kvm i ren elegans med en pampig känsla som är ihållande från första anblick. Genom lägenheten flödar ett vackert ljusinsläpp tack vare fönster som sträcker sig hela vägen upp till taket. I båda sovrummen löper ett vackert plankgolv varav det ena sovrummet bjuder ut till den maffiga uteplatsen i västerläge och badrummet är nyrenoverat i en modern touch med klinkergolv i chessmönster.
Här bor ni mitt i händelsernas centrum men även lite mer avskiljt i ett område omgivet av vackra hus och arkitekturer. På promenadavstånd finner ni pulsen på Avenyn men även lugnet i Haga där flertalet caféer och småbutiker finns. Välkomna till ett hem att trivas i!
Utgångspris
4 995 000 kr
Månadsavgift
2 800 kr/mån
Antal rum
3 st
I avgiften ingår värme, VA, kabel-TV, bredband, sophantering samt ett förråd.
Boarea
85 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.64%
Andel av årsavgift
3.55748%
Våningsplan
1 av 6, hiss finns.
Byggnadsår
1896
Lghnr
11
Gatuadress
Viktoriagatan 15D
Postadress
41125 Göteborg

Visning

Söndag 20 oktober kl 14.30–15.15 Bokad visning. Anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Viktoriagatan 15D-1
Viktoriagatan 15D-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Viktoriagatan 15D-3
Viktoriagatan 15D-4
Viktoriagatan 15D-5
Viktoriagatan 15D-6
Viktoriagatan 15D-7
Viktoriagatan 15D-8
Viktoriagatan 15D-9
Viktoriagatan 15D-10
Viktoriagatan 15D-11
Viktoriagatan 15D-12
Viktoriagatan 15D-13
Viktoriagatan 15D-14
Viktoriagatan 15D-15
Viktoriagatan 15D-16
Viktoriagatan 15D-17
Viktoriagatan 15D-18
Viktoriagatan 15D-19
Viktoriagatan 15D-20
Viktoriagatan 15D-21
Viktoriagatan 15D-22
Viktoriagatan 15D-23
Viktoriagatan 15D-24
Viktoriagatan 15D-25
Viktoriagatan 15D-27
Viktoriagatan 15D-28
Viktoriagatan 15D-29
Viktoriagatan 15D-30
Viktoriagatan 15D-31

Rumsbeskrivning

Hall

Stig in i hallen som är belagd med parkettgolv och väggarna är vitmålade. Här finns det gott om plats för avhängning samt förvaringsmöblemang.

Kök

Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i rostfritt sitter vitt kakel. Maskinparken består av hällspis med plattor, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Köket inrymmer matbordsplats för ca 2-4 personer. Golvet är vitlaserad laminat och väggarna är vitmålade.

Vardagsrum

Parkettgolv och väggar målade i en beige nyans. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Det finns även extra utrymme för matsalsgrupp. Djupa vackra fönsternischer upp till taket.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom är målat i en grågrön nyans och på golvet ligger vackert framtaget brädgolv i original. Kan enkelt inredas med dubbelsäng med tillhörande sängbord. Via en trappa härifrån når ni bostadens uteplats i västerläge. Uteplatsen på 18 kvm är mysigt belägen mellan husvägg och bergsvägg och kan enkelt inredas med loungemöblemang samt matgrupp.

Det andra sovrummet har även det vackert framtaget plankgolv och väggarna är målade i en gammalrosa kulör. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt gott om förvaringsyta i en skjutdörrsgarderob från golv till tak.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med klinkergolv i modernt svart och vitt. Badrummet är renoverat 2015 och utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, sidoskåp med gott om förvaringsyta samt takdusch med vikbara dörrar i glas.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1896
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
1 500 kr
Hushållsel
1 524 kr
Summa
3 024 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring och kostnaden är uträknad enligt schablonbelopp.

Föreningen

Namn
Brf Viktoriagatan 15 CD
Antal lägenheter
23 st
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769606-2988
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Renoveringar: 1986 utfördes elstambyte
2004 utfördes omläggning av tak
2009-2010 utfördes fönstermålning.
2011 utfördes reparation av hissar, spolning av stammar, förbättring av fasad samt inplåtning av skorsten.
2012 utfördes murning i källaren.
2013-2014 utfördes omgjutning av golv.
2018 utfördes filmning av samtliga rör i källaren samt avlopp på plan 1, uppg. 15c. Samma år utfördes slipning av trädäck & trapp, gemensam uteplats.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av SBC.
Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget. (2019-09-24)
TV/bredband: Kabel-TV och bredband via Comhem.
Parkering:

Föreningen har inga egna parkeringsplatser.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns tvättstuga samt cykelrum. Trevlig och välskött innergård med planteringar som sköts av engagerad trädgårdsgrupp. Gemensam uteplats och grill.

Till lägenheten hör ett förråd.

Brf Viktoriagatan 15 CD äger sedan 2001 fastigheten Vasastaden 12:9 som är belägen på Viktoriagatan 15 i Vasastaden. I föreningen upplåts 23 lägenheter med bostadsrätt och en lokal med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes år 1896 och består av 2182 kvm, varav 2103 kvm utgör lägenhetsyta och 79 kvm utgör lokalyta.

Koltroll med styrelsen utförd 2019-09-24.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.