Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Barken Beatrices Gata 8

Sannegården

3 rum
96 kvm
4 390 000 kr (slutpris)
5 254 kr/mån
Såld

Välplanerad trea med grandios uteplats!

Välkomna till denna trerummare i Sannegården med perfekt läge och hamnen som intilliggande granne. Genomgående i bostaden löper fint vitlaserat ekparkettgolv tillsammans med ljust målade väggar där kök och vardagsrum befinner sig i halvöppen planlösning och förlängs med den grandiosa uteplatsen i sydvästläge. Här ryms såväl loungegrupp som matgrupp och odlingar.
Ena sovrummet har en stor walk in closet som sväljer mycket förvaring och badrummet som renoverades 2019 är fullutrustat med egen tvättavdelning. Ni har även den ena av föreningens två tvättstugor i nära anslutning till lägenheten.
Här bor ni med närhet till Eriksbergs mysiga kajpromenader med flertalet restauranger och caféer. Goda kommunikationer via både båt och buss tar er in till Göteborgs innerstad på knappt 15 minuter.
Slutpris
4 390 000 kr
Månadsavgift
5 254 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten och grundutbud i kabel-TV. (I dagsläget är månadsavgiften på 5837 kr men då föreningen beslutat att sänka avgiften med 10% i januari 2021 blir den nya avgiften 5254 kr/månad)
Boarea
96 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.0963%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2006
Lgh.nr
812/901
Gatuadress
Barken Beatrices Gata 8
Postadress
41760 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Barken Beatrices Gata 8-1
 Barken Beatrices Gata 8-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Barken Beatrices Gata 8-3
 Barken Beatrices Gata 8-4
 Barken Beatrices Gata 8-5
 Barken Beatrices Gata 8-6
 Barken Beatrices Gata 8-7
 Barken Beatrices Gata 8-8
 Barken Beatrices Gata 8-9
 Barken Beatrices Gata 8-10
 Barken Beatrices Gata 8-11
 Barken Beatrices Gata 8-12
 Barken Beatrices Gata 8-13
 Barken Beatrices Gata 8-14
 Barken Beatrices Gata 8-15
 Barken Beatrices Gata 8-16
 Barken Beatrices Gata 8-17
 Barken Beatrices Gata 8-18
 Barken Beatrices Gata 8-19
 Barken Beatrices Gata 8-20
 Barken Beatrices Gata 8-21
 Barken Beatrices Gata 8-22
 Barken Beatrices Gata 8-23

Rumsbeskrivning

Hall

Ljust klinkergolv som sedan övergår till vitlaserat ekparkettgolv tillsammans med målade väggar i ljusgrå kulör är genomgående i bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en garderob.

Kök / Vardagsrum

Ljusa skåpsluckor med svarta beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter grått stänkskydd i sten. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är utbytta 2019 tillsammans med bänkskivan och stänkskyddet. Här finns gott om plats för matbord för det större sällskapet.

I halvöppen planlösning med kök befinner sig vardagsrummet. Här finns en avstickande målad fondvägg i grönt och plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås även bostadens grandiosa uteplats i sydvästläge .

Uteplats

Stor uteplats med gott om plats för både lounge- och matgrupp. Här kan ni även ha egna grönsaksodlingar och samtidigt avnjuta solen från både morgon till kväll.

Sovrum 1

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och skrivbord. I anslutning finner ni två klädkammare varav den ena är en stor walk in closet. Stort fönster bidrar med fint ljusinsläpp.

Sovrum 2

Bostadens andra sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaringsplats i nybyggda garderober.

Badrum

Renoverades 2019. Helkaklade väggar i vitt och grått med ljust klinkergolv och golvvärme. Utrustningen består av WC, handfat i sten med undersittande kommod och ovansittande spegel, handdukstork samt takdusch med avskärmande glasvägg. Här finns även egen tvättavdelning med ny kombimaskin och ovanliggande arbetsbänk och förvaringsskåp. Här finns gott om förvaringsmöjligheter.

Förråd

Till bostaden hör ett källarförråd som ligger i smidig anslutning till bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2006
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns.
Renovering
2019 renoverades badrum med ny kombitvättmaskin, nya vitvaror i kök samt bänkskiva och stänkskydd installerades, ny köksö och ny spaljevägg på uteplats uppfördes.
2020 anlades en ny altan, nytt parkettgolv i vitlaserad ek av märket Kährs lades och är genomgående i alla umgängesytor , alla tak och väggar målades i hall, sovrum, kök och vardagsrum. Samma år sattes nya golvlister och foder, köket omlackerades och ny skjutdörrsgarderob i sovrum 2 installerades.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
5 400 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägget.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-08-06)
Prestanda
89 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Riggen på Norra Älvstranden
Org.nummer
769610-3493
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
53 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2016 utfördes fasadbyte från putsfasad till skivfasad. Samma år genomfördes uppfräschning av gästlägenhet.
2017 utfördes spolning av rör samt färdigställdes arbetet med fasadbyte från putsfasad till skivfasad. Samma år utfördes OVK-besiktning av samtliga lägenheter.
Parkering
I föreningen finns parkeringsdäck under gården. Föreningens 28 garageplatser tilldelas genom ett kösystem. En garageplats kan inte överlåtas till den nye ägaren i samband med försäljning av bostadsrätten. Möjlighet finns att hyra parkeringsplats i området.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV via Canal Digital/GothNet och Internet via Bredbandsbolaget.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Föreningen har beslutat att sänka avgiften med 10% från 2021. Januari 2021 kommer vara avgiftsfri för medlemmarna.
Övrigt
Föreningen har två tvättstugor belägna i andra byggnader i samfälligheten Skrovet. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum.
I föreningen finns även två cykelrum, barnvagnsrum samt övernattningslägenhet. Gemensam innergård med lekplats
Allmänt om föreningen
Brf Riggen på Norra Älvstranden. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. I föreningen finns 53 lägenheter, samtliga upplåts med bostadsrätt. Föreningen köpte fastigheten 2005 och äger marken. Den totala lägenhetsytan uppgår till 4 423 kvm. I föreningen tillhör adresserna Barken Beatrices gata 2-8 samt Barken Storegrunds gata 1.

Kontroll med styrelsen 2020-12-01.

Sannegården

Trevligt boende i hamnmiljö

Redan på 1300-talet var Norra Älvstranden bebott. På den tiden låg Lindholmens slott här. Fartyg har tillverkats i området sedan 1500-talet, vilket ger dagens karaktär och en mycket trevlig boendemiljö. Det sista fartyget lämnade varvet 1979. Kvar finns bland annat den 84 meter höga kranen – ett välkänt landmärke för området.

1908 byggdes Sannegårdshamnen, med sin bågformade hamnbassäng. Hamnen har främst använts för handel av varor, bland annat kol och salt. Förnyelsen startade med bostäderna på den östra sidan av hamnbassängen och har sedan fortsatt på den västra sidan.

I Sannegårdshamnen finns mycket att upptäcka. En sju kilometer lång kajpromenad går mellan Färjenäsparken i väster och Frihamnen i öster. Längs promenaden hittar du parker, restauranger, caféer och sittplatser. Här finns även fyra vackra broar, spännande skulpturer samt både äldre och nyare arkitektur.

Täta turer med buss och Älvsnabben

Till och från Sannegårdshamnen kan du resa med flera olika busslinjer, varav linje 16 är den som går tätast. Även linjerna 121, 33, 45, 58 och 99 passerar här. Älvsnabben trafikerar sträckan Lilla Bommen–Stenpiren–Lindholmspiren–Slottsberget–Eriksberg–Klippan, var 20:e minut i högtrafik och en gång i timmen i lågtrafik. Med en kort promenad eller cykeltur till Lindholmspiren når du Älvsnabbaren, med gratisturer över till Rosenlund varje kvart.

Lekplatser, grönytor, gym och utsiktsställen

Lekplatser och parker finns det gott om, inte minst Färjenäsparken som är Norra Älvstrandens största parkområde. Här finns promenadstigar, grönskande ytor och beachvolleyboll. Promenera längs kajkanten och njut av utsikten från Sörhallsberget. Även Slottsberget är en fin utsiktsplats.

Gott om kultur, service, butiker och restauranger

Älvstrandens bibliotek ligger på Lindholmen, strax väster om Sannegårdshamnen. Backa Teater, i en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen, är ett tips om du gillar teater. På Lindholmen finns även biografen och teaterscenen Aftonstjärnan.

ICA Kvantum och flera andra butiker samt Eriksbergs Köpcentrum, med bland annat Coop, Systembolaget, Handelsbanken, Lindex och Hemtex, ligger på gångavstånd. Intill ICA Kvantum finns vårdcentral och folktandvård. Vid Eriksbergstorget ligger ännu en vårdcentral.

Flera bankkontor finns i närområdet, liksom frisörer, gym och spaanläggning. Närmaste postutlämningsställe finns på ICA Kvantums. Det finns även flera restauranger och caféer med mysiga lägen.

Skola för alla åldrar

I stadsdelen finns alla skolstadier representerade – flera förskolor och fem grundskolor, varav en för rörelsehindrade barn och ungdomar. Här finns även många gymnasieskolor, några med specialinriktning. Ester Mosessons Gymnasium är ett exempel.

Grundskolorna i området är Taubeskolan (F–6) i Västra Eriksberg, Bräckeskolan (F–9) i Bräcke samt Herrgårdsskolan (F–9), Centrina Lindholmen (6–9) samt Santosskolan (7–9) på Lindholmen. Förskolorna finns på Astris gata 7 på Platån, Ceresgatan 16, Plåtslagaregatan 19 och Kunskapsgatan 3 på Lindholmen samt runt tio förskolor i Bräcke. På Lindholmen ligger Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta