Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Svankällevägen 70B

Hisings Kärra

175 kvm
6 rum
1 202 kvm
5 720 000 kr (slutpris)
Såld

2-planshus med hög standard och stor trädgård!

Välkomna till en fantastisk tvåplansvilla med stor härlig hörntomt. På hela nedre plan ligger golvvärme och i den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum finns en installerad braskamin. Den stora uteplatsen med härlig tillhörande trädgård avnjuts året om, om ni vill installera en robotgräsklippare ligger det redan en begränsningskabel nedgrävd. Praktiskt med två entréer där den ena är utrustad med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. Här finns fyra sovrum - perfekt för hela familjen, samt två badrum där övre plan har både dusch och badkar installerat. 10 års garanti finns på huset - Garbo.
I närheten finner ni goda kommunikationer från närliggande busshållplats, IKEA, skolor/förskolor samt Bäckebols köpcentrum som erbjuder både matbutiker, restauranger och dagligvaruhandel.
Slutpris
5 720 000 kr
Antal rum
6 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea
175 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2016
Tomtareal
1 202 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Rönning 3:17
Gatuadress
Svankällevägen 70B
Postadress
44290 Kungälv

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Svankällevägen 70B-1
 Svankällevägen 70B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Svankällevägen 70B-3
 Svankällevägen 70B-4
 Svankällevägen 70B-5
 Svankällevägen 70B-6
 Svankällevägen 70B-7
 Svankällevägen 70B-8
 Svankällevägen 70B-9
 Svankällevägen 70B-10
 Svankällevägen 70B-11
 Svankällevägen 70B-12
 Svankällevägen 70B-13
 Svankällevägen 70B-14
 Svankällevägen 70B-15
 Svankällevägen 70B-16
 Svankällevägen 70B-17
 Svankällevägen 70B-18
 Svankällevägen 70B-19
 Svankällevägen 70B-20
 Svankällevägen 70B-21
 Svankällevägen 70B-22
 Svankällevägen 70B-23
 Svankällevägen 70B-24
 Svankällevägen 70B-25
 Svankällevägen 70B-26
 Svankällevägen 70B-27
 Svankällevägen 70B-28
 Svankällevägen 70B-29
 Svankällevägen 70B-30
Entréplan Svankällevägen 70B-31
Entréplan
Övre plan Svankällevägen 70B-32
Övre plan
 Svankällevägen 70B-33
 Svankällevägen 70B-34
Fastighetskarta Svankällevägen 70B-35
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Grått laminatgolv tillsammans med vitmålade väggar. Möblerbar hall med plats för avhängning. Hela entréplanet är belagd med golvvärme.

Kök / Vardagsrum

Grått laminatgolv och målade väggar i vitt. Ballingslöv-kök med vitvaror från Siemens. Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i granit sitter vitt kakel i halvförband och ett fönster med fint ljusinsläpp. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga vitvaror är av märket Siemens. Här finns plats för matbord för det stora sällskapet.

Vardagsrummet är i öppen planlösning med köket och här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Extra myskänsla med installerad braskamin. Den härliga uteplatsen i sydvästläge med stor tillhörande trädgård nås enkelt via altandörr.

Sovrum 1

Grått laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöblemang och förvaring i en stor walk in closet.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med grått klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, förvaringsskåp samt takdusch med vikbara dörrar i glas. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Tvättstuga / Groventré

Grå plastmatta på golvet och våtrumstapet. Utrustad med tvättmaskin & torktumlare från Siemens, städskåp, tvättho och förvaringsskåp. Här finns även värmeanläggningen - Nibe frånluftspump som driver den vattenburna värmen i huset.

Övre plan

På övre plan finns 3 sovrum, ett badrum, en klädkammare och ett stort allrum. Allrummet är på praktiskt vis indelat i två delar. Här ryms det mesta och i taket sitter dimbara ledspotar samt Velux takfönster.

Sovrum 2-4

Det största sovrummet på övre plan har grått laminatgolv med vitmålade väggar. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaringsmöblemang. I taket sitter ledspotar.
De två mindre sovrummen har grått laminatgolv och vitmålade väggar. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang/skrivbord.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med grått klinkergolv och smart golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel, dusch med vikbara dörrar i glas och badkar. I taket sitter ledspotar och här finns även naturligt ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2016
Fasad
Liggande träpanel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas isoler
Bjälklag
Trä
Grundmur
Cementklädd cellplast
Tak
Betongpannor
Uppvärmning
Värmepump-frånluft (el)
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (NIBE)

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
3 500 kr
Vatten/avlopp
3 000 kr
Sotning
500 kr
Väg/samfällighetsavgift
1 000 kr
Renhållning
2 000 kr
Försäkring
4 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
29 000 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och andra kostnader kan tillkomma. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-06-04)
Prestanda
52 kWh/m2/år
Primärtenergital
90 kWh/m2/år
Energiklass
C

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 963 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
2016
Byggnadsvärde
3 099 000 kr
Markvärde
864 000 kr
Typkod
220

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Rönning GA:3
Planbestämmelser
Vattenskyddsområde

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta