Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Götaverksgatan 20

Lindholmen

2 rum
62 kvm
3 150 000 kr (slutpris)
4 500 kr/mån
Såld

Nyproducerad tvåa med balkong i sydvästläge!

Belägen på våning tre finner ni denna ljusa och välplanerade tvåa på 62 kvadratmeter. Bostaden erbjuder genomgående enhetliga ytskikt med vit mattlackad askparkett och vitmålade väggar. Med öppen planlösning finner ni kök och vardagsrum som även förlängs med en härlig balkong i sydvästläge. Bostaden andas nytt och fräscht och ni blir den första att flytta in. Föreningens hus är Svanenmärkta och uppförda med ett miljötänk utöver det vanliga med bl.a. miljöklassade vitvaror och solceller på ett av taken. Området är i ett expansivt skede där Karlastaden med butiker, restauranger och service byggs över gatan. Den direkta närheten till älven erbjuder både mysiga kajpromenader, caféer, restauranger och utmärkta kommunikationer med buss och båt.
Slutpris
3 150 000 kr
Månadsavgift
4 500 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten, kabel-TV och bredband. Enskild debitering efter faktisk förbrukning av varmvatten och el.
Boarea
62 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.83484%
Andel av årsavgift
0.91573%
Våningsplan
3 av 16. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017-2018
Lgh.nr
11303
Gatuadress
Götaverksgatan 20
Postadress
41755 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Götaverksgatan 20-1
 Götaverksgatan 20-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Götaverksgatan 20-3
 Götaverksgatan 20-4
 Götaverksgatan 20-5
 Götaverksgatan 20-6
 Götaverksgatan 20-7
 Götaverksgatan 20-8
 Götaverksgatan 20-9
 Götaverksgatan 20-10
 Götaverksgatan 20-11
 Götaverksgatan 20-12
 Götaverksgatan 20-13
 Götaverksgatan 20-14
 Götaverksgatan 20-15
 Götaverksgatan 20-16
 Götaverksgatan 20-17
 Götaverksgatan 20-18
 Götaverksgatan 20-19
 Götaverksgatan 20-20
 Götaverksgatan 20-21
 Götaverksgatan 20-22
 Götaverksgatan 20-23
 Götaverksgatan 20-24

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall och golv belagt med fin mattlackad askparkett tillsammans med vitmålade väggar. Ljusa och enhetliga ytskikt är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning och flertalet garderober erbjuder goda förvaringsmöjligheter.

Kök/Vardagsrum

Luftigt grått kök från Marbodal med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter ljust kakel och spotlights. Köket är utrustat med miljöklassade vitvaror från Siemens bestående av induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro, kombinerad kyl/frys samt en integrerad diskmaskin.

Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum bjuder in till social samvaro och gemenskap. Här finns utrymme för ett matbord för 4 personer samt stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Via pardörrar nås den härliga balkongen i sydvästläge.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang. I en garderob finns plats för förvaring.

Badrum

Helkaklat badrum med grått klinkergolv i kombination med vitt kakel på väggarna. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara dörrar i klarglas, handdukstork, kombinerad tvättmaskin/torktumlare från Siemens, arbetsbänk i vit laminat samt ett väggskåp ovanför bänk. Dimbara spotlights i taket.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2017-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
3 av 16. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 500 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 200 kr
Driftkostnader är uträknade enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har valfritt val av hemförsäkring. Posten övrigt avser obligatoriskt bostadsrättstillägg.

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Lindholmspiren
Org.nummer
769632-2598
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
133 st
Antal lokaler
2 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Föreningen tillåter delat ägandeskap med uppdelning 10/90 mellan föräldrar och barn.
Renoveringar
Nyproduktion, inga renoveringar planerade.
Följer underhållsplanen.
Parkering
Föreningen förfogar över 50 garageplatser varav 2 platser är bilpoolsplatser där ni har möjligheten att boka en elbil kostnadsfritt i 3 år. Kostnad för att hyra en garageplats är ca 1400 kr/mån. I dagsläget finns det lediga garageplatser.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till gruppanslutning med tv, bredband och telefoni via Telenor (f.d. Bredbandsbolaget). Varje bostadsrättsinnehavare betalar 165 kr/mån för detta.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Riksbyggen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar. (2020-03-12)
Övrigt
Källarvåningen innehåller garage, lägenhetsförråd samt cykelrum. Barnvagnsrum och rullstolsförråd finns under hus 1. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga då varje lägenhet har sin egna tvättutrustning. Gemensam innergård med utemöbler, grill, lekplats och möjlighet till egen odling.
Allmänt om föreningen
Brf Lindholmspiren. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och bildades 2016. I föreningen finns 133 lägenheter. Det finns även 1 hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna Götaverksgatan 18-26. Inflyttning skedde under november/december 2018. Husen är Svanenmärkta och byggda med ett miljövänligt tänk rankt igenom. Byggnadsprojektet genomförs med en totalentreprenad av Skanska Sverige AB. Projektet finansieras av Handelsbanken. Föreningen köpte fastigheten 2017 (äger marken).

Hus 1 är ett punkthus och har 16 våningar, hus 2 har en förskola med 3 våningar och hus 3 är ett lamellhus med 6-8 våningar.

Föreningen har gemensamt el-abonemang och debiterar respektive bostadsrättsinnehavare efter dennes verkliga förbrukning. Årsavgift för vatten debiteras med 14 kr/kvm, årsavgift för el debiteras med 250 kr för 1:or och 2:or och 350 kr för 3:or och 4:or.

Kontroll utförd 2020-03-12.

Lindholmen

1300-tal möter modern stadsutveckling

Norra Älvstranden är en intressant plats, inte minst historiskt sett. På medeltiden fungerade Göta Älv som gräns mellan Danmark och Norge. Styret av Norra Älvstranden övergick till Sverige på 1300-talet. På den tiden hade Lindholmens Slott, tillsammans med Älvsborgs Fästning, stor betydelse för försvaret.

På 1500-talet började fartyg byggas i området. Det sista lämnade varvet 1979. Kvar finns bland annat den 84 meter höga kranen – som idag är kulturminnesmärkt och ett starkt landmärke för området.

År 2021 firar Göteborg 400 år. Inför detta jubileum planeras bland annat en ny linbana över älven från Järntorget/Rosenlund, med en hållplats ett par kvarter från Arbetaregatan. Nära Lindholmen Science Park ska Karlatornet, Nordens högsta byggnad, byggas med omgivande Karlastad.

Bra kommunikationer

Till och från området tar du dig enkelt med buss eller färja. Hållplats Sannegårdshamnen trafikeras av stombusslinje 16, busslinjerna 31, 45, 58, 99 och 121 och tar dig vidare till såväl Göteborgs centrala delar som till Backaplan, Bäckebol, Torslanda, Frölunda Torg och Högsbo. Färjan Älvsnabben trafikerar sträckan Lilla Bommen–Stenpiren–Lindholmspiren– Slottsberget–Eriksberg–Klippan och åter. På vardagar går gratisfärjorna Älvsnabbarna i skytteltrafik mellan Lindholmspiren och Stenpiren.

Kultur, nöjen och parkområde med anor

På Lindholmen finns Älvstrandens bibliotek som är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. I en ombyggd plåtverkstad på Lindholmen ligger Backa teater. Aftonstjärnan på Lindholmen erbjuder bio och teater. Här finns även Gothenburg Film Studios.

1603 grundade Kung Karl IX det gamla Göteborg på den plats där Färjenäsparken ligger idag. Idag återstår endast kyrkoruinen på Kvarnberget. Här finns grönområden, promenadstigar, lekplatser och beachvolleyboll. Du kan även promenera längs kajkanten på Norra Älvstranden och titta på den fina utsikten från Sörhallsberget. I Sannegården finns Haga Spa & Studio.

Stort utbud av service, affärer, restauranger och skolor

I inre Sannegårdshamnen finns ett nytt köpcentrum med ICA Kvantum, flera mindre butiker och ett stort utbud av restauranger. Inom gångavstånd finns även Eriksbergs köpcentrum med Coop, bank, bensinstation, apotek, blomsteraffär med mera.

Alla skolstadier finns i stadsdelen – flera förskolor, grundskolor samt många gymnasieskolor varav några med specialinriktning, till exempel Ester Mosessons Restaurangskola. På Lindholmen ligger Campus Lindholmen med IT-universitetet och Chalmers. Här finns även Herrgårdsskolan (F–9), friskolan Centrina (6–9) och Santosskolan (7–9). På Västra Eriksberg finns Taubeskolan (F–6) och förskola.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta