Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Penselgatan 10

Centrala Hisingen

2 rum
56 kvm
2 560 000 kr (slutpris)
3 487 kr/mån
Såld

Stilfull och centralt belägen tvåa med inglasad balkong!

Välplanerad tvåa från 2016 på Penselgatan 10 med en härlig inglasad balkong som erbjuder fantastiska vyer. Här kommer ni uppleva sagolika solnedgångar och vackra färgspel på himlen! I bostaden erbjuds genomgående stilrena materialval som gör det enkelt för er att sätta en egen prägel. Här bor ni nytt och modernt med en smart planlösning. På taket finner ni föreningens gemensamma takterrass med en magnifik utsikt över Göteborg.
Direkt närhet till goda kommunikationer via den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen, omsorg, skolor, shopping och restauranger. Via nya Hisingsbron kan man smidigt promenera eller cykla till Centralstationen och Nordstan.
Slutpris
2 560 000 kr
Månadsavgift
3 487 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten.
Boarea
56 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.80873%
Andel av årsavgift
0.80873%
Indirekt nettoskuldsättning
657 373 kr
Våningsplan
5 av 10. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2016
Lgh.nr
B1402
Gatuadress
Penselgatan 10
Postadress
41723 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Penselgatan 10-1
 Penselgatan 10-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Penselgatan 10-3
 Penselgatan 10-4
 Penselgatan 10-5
 Penselgatan 10-6
 Penselgatan 10-7
 Penselgatan 10-8
 Penselgatan 10-9
 Penselgatan 10-10
 Penselgatan 10-11
 Penselgatan 10-12
 Penselgatan 10-13
 Penselgatan 10-14
 Penselgatan 10-15
 Penselgatan 10-16
 Penselgatan 10-17
 Penselgatan 10-18
 Penselgatan 10-19
 Penselgatan 10-20
 Penselgatan 10-21
 Penselgatan 10-22
 Penselgatan 10-23
 Penselgatan 10-24
 Penselgatan 10-25
 Penselgatan 10-26

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande och trevlig hall med plats för fri avhängning. Tre garderober erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en greige ton. Bostaden har genomgående ljusa ytskikt vilket gör det enkelt att sätta sin egen prägel med möbler och textiler.

Kök

Stilrent kök från HTH med skåpsluckor och lådor i vitt med rostfria beslag. Ovan arbetsytan i grå laminat sitter vitt kakel. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Plats för en matgrupp till fyra personer. Väggarna är beiga och på golvet löper ekparkett.

Vardagsrum

I delvis öppen planlösning mot köket har ni vardagsrummet som med enkelhet rymmer en soffgrupp med tillhörande möblemang. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en beige nyans.

Sovrum

I sovrummet placeras en dubbelsäng med tillhörande sängbord utan att den luftiga känslan går förlorad. Utrymme finns även för förvaringsmöbel om så önskas. Kläder och textiler förvaras på bästa sätt i garderoberna utmed väggen. På golvet ligger ekparkett och väggarna är målade i en harmonisk beige kalklitir färg. Härifrån når ni även bostadens inglasade balkong med ett perfekt västerläge och utsikt över innergården. Plats för större loungemöblemang samt grill om så önskas.

Badrum

Stilrent helkaklat badrum med grått klinkergolv tillsammans med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av wc, vit handfatskommod med ovansittande spegel, handdukstork, duschhörna med vikbara dörrar i frostat glas samt golvvärme. Här har ni även lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, avlastningsyta samt överskåp för förvaring.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2016
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
5 av 10. Hiss finns.
Renovering
2021 målades väggarna om i vardagsrum, kök samt hall.
Hösten 2022 - Ny induktionshäll.

Driftkostnader

Hushållsel
700 kr
Vatten/avlopp
464 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 164 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten VA avser varmvatten. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-05-06)
Prestanda
88 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kvillebäcksparken
Org.nummer
769620-9068
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
121 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017 Föreningens takterrass färdigställdes, mottagare för fjärrstyrd öppning av garaget installerades samt brytskydd på alla källardörrar har monterats.
2019/2020 Kameraövervakning installerats i garage, källarutrymme samt entréer.
2020 Föreningens byggnad blev certifierad enligt miljöbyggnad Silver.
2021 Installation av 14 laddstolpar för elfordon i garaget
2021 Inglasning av takterrassen (nya möbler, växter, lampor och infravärme under sommar 2021)


I dagsläget planerar styrelsen en upprustning av takterrassen, samt en grillplats på innergården. Finns däremot inget bestämt datum för detta.
Parkering
Föreningen erbjuder 44 parkeringsplatser i källargarage. Garageplats kan hyras till en kostnad om ca 1000 kr/månad utan laddstolpe och 1125 kr/mån med laddstolpe. I föreningen finns även MC-platser som kan hyras till en kostnad om ca 500 kr/månad. I dagsläget är det kö till parkeringsplats, kötid uppskattas till mellan 1-2 år. Kö till garageplatserna hanteras av Fastighetspartner.

I P-hus Kvilletorget kan man hyra parkering. För priser och tillgång se www.parkeringgoteborg.se

Det finns en parkering på Krokegårdsgatan 3-9, cirka 150 m bort, med möjlighet till månadskort för 425 kr/månaden.
Gemensamma utrymmen
Bostäderna har gemensamma cykelrum och barnvagnsförråd samt stor gemensam takterrass på våning 10 i uppgång Penselgatan 10.
TV/bredband
Föreningen har gruppavtal med Ownit (fiber 1000/1000 Mbit). Bredband ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Föreningen förvaltas av SBC. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Kameraövervakning installerades i garage, källarutrymmen och entréer under 2019/2020.
Föreningens byggnader blev certifierade enligt Miljöbyggnad Silver under 2020.
Allmänt om föreningen
Brf Kvillebäcksparken. Föreningen äger fastigheten Kvillebäcken 77:2 som består av 121 lägenheter som upplåts med bostadsrätt på adresserna Solventilsgatan 4, Penselgatan 10, Långängen 1A samt Långängen 1B i Göteborg.

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Kontrollerat med föreningen 2023-05-22. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta