Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Bufjällsleden 2C

Tolered

2 rum
56.5 kvm
1 950 000 kr (slutpris)
4 232 kr/mån
Såld

Inglasad söderbalkong och goda förvaringsmöjligheter!

Genomgående ljus tvåa med helkaklat badrum och välplanerade ytor. Via vardagsrummet nås den inglasade balkongen i soligt söderläge som kan inredas med exempelvis loungegrupp. I bostaden finner ni lättmöblerade och luftiga rum med goda förvaringsmöjligheter i både klädkammare och förråd. Här finns även extra förråd i både vind och källare.
Grönskande omgivningar med fina promenadslingor finns i området och goda förbindelser tar er enkelt runt Göteborg. Backaplan som erbjuder flertalet butiker och träningsanläggningar nås enkelt.
Slutpris
1 950 000 kr
Månadsavgift
4 232 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten samt kabel-tv (grundutbud).
Boarea
56.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1950
Lgh.nr
60
Gatuadress
Bufjällsleden 2C
Postadress
41727 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Bufjällsleden 2C-1
 Bufjällsleden 2C-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Bufjällsleden 2C-3
 Bufjällsleden 2C-4
 Bufjällsleden 2C-5
 Bufjällsleden 2C-6
 Bufjällsleden 2C-7
 Bufjällsleden 2C-8
 Bufjällsleden 2C-9
 Bufjällsleden 2C-10
 Bufjällsleden 2C-11
 Bufjällsleden 2C-12
 Bufjällsleden 2C-13
 Bufjällsleden 2C-14
 Bufjällsleden 2C-15
 Bufjällsleden 2C-16
 Bufjällsleden 2C-17
 Bufjällsleden 2C-18
 Bufjällsleden 2C-19

Rumsbeskrivning

Hall

Laminatgolv med vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en klädkammare med klädstång och hyllor. Lite längre in finns även ett förråd för extra förvaringsutrymme.

Kök

Vita skåpsluckor med rostfria beslag. Ovan arbetsbänken sitter ljus mosaik som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns även plats för matbord att samla vännerna vid.

Vardagsrum

Laminatgolv och ljusa väggar med en avstickande mönstrad fondvägg. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Härifrån nås bostadens inglasade balkong i söderläge.

Sovrum

Laminatgolv och ljusa väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Plats för förvaring finns i en dubbelgarderob.

Badrum

Helkaklade ljusa väggar med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfat med ovansittande spegelskåp samt dusch med draperi. Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Förråd

Till bostaden hör ett vinds- och källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1950
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 3. Hiss finns ej.
Renovering
2020 byttes bänkskivan i köket och målning av väggar utfördes

Driftkostnader

Hushållsel
4 200 kr
Försäkring
1 800 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
6 000 kr
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2010-06-01)
Prestanda
120 kWh/m2/år

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Bjurslätt
Org.nummer
757200-9392
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Det finns planerad höjning av tomträttsavgälden då tomträttsavtalet löper till januari 2030.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
216 st
Antal lokaler
28 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1985 rotrenoverades hela fastigheten. Man bytte då stammarna, renoverade kök och badrum, bytte fönster och tilläggsisolerade fasaden.
2013 arbetet med att bygga större och glasa in balkongerna avslutades
2017 installerades porttelefon med tillhörande nytt tvättbokningssystem.
2017 installerades nya portar till varmgarage.
2019 utfördes relining i bottenplattan på två hus

Föreningen följer en underhållsplan.
Föreningen kommer utföra ny dränering runt Bufjällsleden 2 och planerar att fortsätta med Toleredsgatan 16 och 20, detta inom de närmsta åren/året.
Parkering
Föreningen förfogar över mer än 200 parkeringsplatser som kan hyras till en kostnad om ca 150kr/mån för medlemmarna. Föreningen förfogar även över 31 garageplatser som inkluderar 6 st MC-garage. Plats kan hyras till en kostnad om ca 600 kr/månad och MC-garage kan hyras för ca 300 kr/månad. I dagsläget finns det inte lediga parkerings- eller garageplatser.
TV/bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via ComHem och Net-at-once, avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Avgiften höjdes med 4 % 2020-01-01. I dagsläget finns det inga beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt
Via föreningen har man tillgång till cykelförråd, gästrum, bastu samt en lokal som går att hyra. I föreningen finns fem stora tvättstugor med fyra tvättmaskiner, två torkrum samt torktumlare. Fyra små tvättstugor med en torktumlare och en tvättmaskin.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Bjurslätt i Göteborg bildades 1950. Föreningen består av 216 lägenheter samt 28 lokaler i 13 hus belägna på Toleredsgatan 11-28 och Bufjällsleden 1-2 i Lundby, Göteborg. Marken upplåts av Göteborgs Stad genom tomträtt.

Kontroll med styrelsen 2020-09-07.

Tolered

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta