Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Långängen 5

Kvillebäcken

2 rum
53.5 kvm
2 775 000 kr (slutpris)
3 335 kr/mån
Såld

Ljus kvadratsmart gaveltvåa med västerbalkong!

Högt upp i huset med utsikt över hustaken finner ni denna exklusiva gaveltvåa med stilrena materialval, ljusa sociala ytor och balkong i västerläge. Lägenheten är unik med välvalda tillval som vitmattlackade askgolv med klinker i entrén, påkostade innerdörrar och energieffektiva vitvaror från Siemens. Tidlöst kök från Marbodal som har ett innovativt kylskåp med integrerad kamera så man kan kolla vad som saknas i affären. Lägenheten präglas av genomgående hög standard och miljörätt kvalité. Föreningen har härliga takterrasser med fin utsikt över Göteborg. Kvillebäcken ligger bra till på alla tänkbara sätt med all service på nära håll. Här bor man centralt, endast en hållplats från Nordstan med buss och två hållplatser med spårvagn samt även praktiskt cykelavstånd in till stan.
Slutpris
2 775 000 kr
Månadsavgift
3 335 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, kallvatten och Telia Triple Play. Föreningen har individuell mätning av varmvatten som debiteras efter förbrukning.
Boarea
53.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.9812%
Andel av årsavgift
0.98%
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2017
Lgh.nr
5-1502
Gatuadress
Långängen 5
Postadress
41722 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Långängen 5-1
 Långängen 5-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Långängen 5-3
 Långängen 5-4
 Långängen 5-5
 Långängen 5-6
 Långängen 5-7
 Långängen 5-8
 Långängen 5-9
 Långängen 5-10
 Långängen 5-11
 Långängen 5-12
 Långängen 5-13
 Långängen 5-14
 Långängen 5-15
 Långängen 5-16
 Långängen 5-17
 Långängen 5-18

Rumsbeskrivning

Hall

Innanför ytterdörren möts ni av en entré med praktiskt ljusgrått klinkergolv. I övrigt har lägenheten genomgående vitmattlackad askparkett och vitmålade väggar. I hallen finns plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i fyra garderober.

Vardagsrum

Ljusa sociala ytor i gavelläge med fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck samt utgång till en balkong i västerläge med utsikt över hustaken. Vardagsrummet kan inredas med soffa och matsalsbord och har öppet samband med köket.

Kök

Köket har tidlösa materialval med köksinredning i vitt från Marbodal, svart bänkskiva i laminat och stänkskydd i mörkgrå stavmosaik. Arbetsytorna belyses av en ljusramp med spotlights. Den maskinella utrustningen utgörs av energieffektiva vitvaror från Siemens som induktionshäll, utdragbar kolfilterfläkt, inbyggnadsugn med varmluftsfunktion, inbyggnadsmikro, diskmaskin, blandare från Hansgrohe samt innovativ kyl med frys där kylen har en integrerad kamera kopplat till en app så man kan se vad man har i kylskåpet när man är i affären. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Sovrum

Rogivande sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord samt goda förvaringsmöjligheter i två inbyggda dubbelgarderober med överskåp. Sovrummet nås från både köket och hallen. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Badrum

Modernt badrum med stilrena materialval som svart klinkergolv och helkaklade väggar i vitt matt kakel. Inredningen består av vägghängd wc, handfatskommod och spegelskåp från Aspen, blandare från Hansgrohe, duschhörna med rundade vikdörrar i klarglas samt en kombimaskin från Siemens. I taket sitter infällda spotlights.

Förråd

Till lägenheten hör ett källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2017
Uppvärmning
Fjärrvärme
Våningsplan
6 av 8. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 560 kr
Vatten/avlopp
1 476 kr
Försäkring
300 kr
Summa
3 336 kr
Kostnaderna är individuella och kan därför variera. Bostadsrättstillägget bekostas kollektivt av föreningen, därutöver tillkommer vanlig hemförsäkring och det är valfritt att välja vilken hemförsäkring man vill ha.

Energideklaration

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Greenroof
Org.nummer
769629-2619
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
100 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja. Minsta andel är 10%.
Renoveringar
2019 utfördes garantibesiktningen och åtgärder för respektive lägenhet sker under hösten.
2020 rustades takterrassen upp och laddstolpar sattes upp i garaget.
Parkering
Föreningen har en boendeparkering i källaren i huset med 39 bilparkeringar och 2 MC-platser. Kostnaden för dessa är 1250kr/mån för bil samt 625kr/mån för MC.
TV/bredband
Telia triple-play med tv-paketet Lagom, bredband 100/10 samt IP-telefoni.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Brf Ekonomen. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar.
Övrigt
Medlemmarna har tillgång till cykelförråd, gemensam takterrass, grönskande innergård, barnvagnsrum samt övernattningslägenhet. Till varje lägenhet hör ett lägenhetsförråd beläget i källaren.
Allmänt om föreningen
Brf Greenroof äger fastigheten Kvillebäcken 75:1 vars bostadsrätter färdigställdes under 2017. Föreningens adresser är Solventilsgatan 12-14, Gamla Tuvevägen 6-8 och Långängen 5 A-B. Föreningen består av 100 lägenheter om 1-4 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Totalentreprenad av Veidekke Bostad AB.

Kontroll med styrelsen 2020-10-02.

Kvillebäcken

Ett område i förnyelse

I Kvillebäcken finns främst flerbostadshus, men även villaområden i anslutning till Gamla Björlandavägen. Sedan vintern 2010/2011 byggs 2 000 nya lägenheter i Kvillebäcken som tillsammans med Glasiären och Saluhallen vid Vågmästareplatsen utgör en del av centrala Hisingen, som i sin tur är en del av förnyelsen av Backaplansområdet.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är det alltid nära till de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

PStort nöjesutbud

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. Bibliotek hittar du på Borstbindaregatan i Glasiären.

Träning eller picknick i det gröna?

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna.

Möjlighet finns till både ridning och golf, bara en liten bit längre ut. Utbudet av träningsanläggningar är stort, Lundbybadet, SATS och Sportlife är några exempel.

Service, affärer, restauranger och skolor – här finns mycket att välja på

Det finns mycket att välja på när det gäller service, affärer och restauranger. Wieselgrensplatsen och Backaplan ligger centralt. I Glasiären hittar du Vårdcentral, Apotek, Folktandvård och ICA.

I närområdet finns Bjurslättsskolan (F–6), Rambergsskolan (F–6) och Santosskolan på Lindholmen (7–9). Två nybyggda förskolor ligger längst ner i två hyreshus i Kvillebäcken. Ytterligare en nyöppnad förskola finns i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta