Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fruktträdsgatan 11

Hildedal

2 rum
50 kvm
2 295 000 kr
3 113 kr/mån

Tvåa med balkong och fantastiskt ljusinsläpp!

Ta hissen högst upp i huset till denna välplanerade tvåa med genomgående stilrena ytskikt och parkettgolv. Bostaden erbjuder goda förvaringsmöjligheter tillsammans med stora sociala ytor med den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum som även förlängs med en balkong med plats för loungemöblemang. En enklare vardag får ni med tvättmaskinen som är installerad i badrummet.
Här bor ni med närhet till den stora knutpunkten Hjalmar Brantingsplatsen som enkelt tar er överallt i Göteborg, Backaplan för shopping eller varför inte en promenad i naturområden intill.
Utgångspris
2 295 000 kr
Månadsavgift
3 113 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme, kallvatten samt TV, telefoni och bredband via Telia Triple Play. Obligatoriskt tillägg för varmvatten och el tillkommer efter förbrukning.
Boarea
50 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.7272%
Andel av årsavgift
1.73%
Våningsplan
4 av 4, hiss finns.
Byggnadsår
2017
Lghnr
11-1302
Gatuadress
Fruktträdsgatan 11
Postadress
41719 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Assisterande mäklare

Bilder och planlösning

Fruktträdsgatan 11-1
Fruktträdsgatan 11-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Fruktträdsgatan 11-3
Fruktträdsgatan 11-4
Fruktträdsgatan 11-5
Fruktträdsgatan 11-6
Fruktträdsgatan 11-7
Fruktträdsgatan 11-8
Fruktträdsgatan 11-9
Fruktträdsgatan 11-10
Fruktträdsgatan 11-11
Fruktträdsgatan 11-12
Fruktträdsgatan 11-13
Fruktträdsgatan 11-14
Fruktträdsgatan 11-15
Fruktträdsgatan 11-16
Fruktträdsgatan 11-17
Fruktträdsgatan 11-18

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i bostaden som erbjuder gott om avhängningsmöjligheter i en stor skjutdörrsgarderob med ELFA-inredning och fyra dörrar. På golvet ligger ekparkett och väggarna går i vitt. Ett enhetligt tema som följer bostaden och lämnar en neutral bas för er att inreda efter.

Kök / Vardagsrum

Vidare finner ni vardagsrum och kök i en öppen planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Köket går i klassiskt vitt med rostfria beslag. Ovan arbetsbänken i laminat med marmorimitation sitter svart stavmosaik och spotlights. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, köksfläkt, diskmaskin, mikro samt kombinerad kyl/frys. Mellan kök och vardagsrum finns plats för matbord för ca sex personer.

I vardagsrumsdelen finns plats för en soffgrupp med tillhörande möblemang. Ytan får även ett härligt ljusinsläpp från stort fönsterparti tillsammans med utgången till bostadens balkong i norrläge.

Sovrum

Här finns plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Gott om förvaringsplats finns i skjutdörrsgarderob med ELFA-inredning.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med ljusgrått klinkergolv. Inredningen består av en vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, WC, dusch med svängda vikbara dörrar i glas med frostade partier samt tvättmaskin med ovansittande förvaringsskåp.

Energideklaration

I nuläget finns ingen energideklaration, den är under framtagande och bör vara klar inom några veckor enligt information från föreningen den 18 mars 2020.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2017
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
1 800 kr
Vatten/avlopp
450 kr
Hushållsel
1 200 kr
Personer i hushållet
2 st
Summa
3 450 kr/år
Driftkostnaden är varierande och beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten VA avser varmvatten. Bostadsrättshavaren får själv välja vilken hemförsäkring man vill teckna. Bostadsrättstillägg är inkluderat i föreningens fastighetsförsäkring.

Föreningen

Namn
Brf Vildapeln i Hildedal
Antal lägenheter
54 st
Org.nr
716445-1291
Pantsättningsavgift
473 kr
Överlåtelseavgift
1 183 kr (betalas av köpare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja.
Renoveringar: Nybyggt hus sedan 2017. Garantibesiktning kommer att genomföras vid årsskiftet 2019/2020.

Föreningen kommer under våren 2020 upprätta en energideklaration.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av Brf Ekonomen i Stockholm. Föreningen har inga beslutade avgiftsförändringar planerade för 2019. Kontrollerat med den ekonomiska förvaltaren 2019-01-07.
TV/bredband: Bredband och tv via Telia Triple Play.
Parkering:

Föreningen har via en gemensamhetsanläggning tillgång till 29 parkeringsplatser. Det kostar ca 400 kr/mån att hyra en parkeringsplats. I dagsläget är det kö.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

I föreningen finns cykel- och barnvagnsförråd, miljörum samt återvinningsrum.

Brf Vildapeln i Hildedal äger fastigheten Tuve 15:192 med adress Fruktträdsgatan 9 och 11. Föreningens fastighet består av två byggnader i fem våningar med sammanlagt 54 Svanenmärkta bostadsrättslägenheter. Den totala bostadsytan är 2 946 kvm och den totala markarealen är 5 287 kvm. Föreningens fastighet Göteborg Tuve 15:192 är delägare i en gemensamhetsanläggning Tuve GA:101 tillsammans med Brf Äppelbloms och Brf Kärnhusets fastigheter. Dessutom ingår föreningens fastighet i Tuve GA:105 och Tuve GA:109 tillsammans med BRf Äppelbloms, Brf Kärnhusets och Trollängens fastigheter. Gemensamhetsanläggningarna omfattar bland annat parkeringsplatser, gata, gångväg, lekplats samt komplementbyggnader.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.