Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Stensötevägen 13

Hisings Backa

152/8 kvm
5 rum
509 kvm
6 400 000 kr (slutpris)
Såld

Modern & arkitektritad villa med flera uteplatser i suterräng!

Varmt välkomna till Stensötevägen 13 där vi finner denna mycket tilltalande 2-plansvilla från 2018 fördelat på två plan med tillhörande trädgård, två balkonger samt flera terrasser i suterräng. Bostaden erbjuder genomgående fina materialval med noggrant valda detaljer, öppna och luftiga ytor som bjuder in till gemenskap samt stora fönsterpartier vilka ger bostaden ett vackert ljusflöde. Rymliga sovrum med gott om förvaringsmöjligheter, två stora stilrena badrum med dusch och tvättutrustning. Här har ni möjlighet att njuta av härliga middagar med familj och vänner i kvällssolen på den gedigna terrassen samt lyxen att unna er en avkopplande stund i spabadet. Huset bjuder på något för alla i familjen.

Här bor ni i ett lugnt och barnvänligt område med närhet till goda kommunikationer som enkelt tar er till Göteborgs innerstad. Inom kort gångavstånd når ni caféer, restauranger, skolor, träningsanläggningar samt trevliga promenadstigar.
Slutpris
6 400 000 kr
Antal rum
5 rum & kök
Boarea/biarea
152/8 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2018
Tomtareal
509 kvm
Fast.beteckning
Backa 866:947
Gatuadress
Stensötevägen 13
Postadress
42247 Hisings Backa

Budgivning

Högsta bud
6 400 000 kr
Visa budhistorik

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Stensötevägen 13-1
 Stensötevägen 13-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Stensötevägen 13-3
 Stensötevägen 13-4
 Stensötevägen 13-5
 Stensötevägen 13-6
 Stensötevägen 13-7
 Stensötevägen 13-8
 Stensötevägen 13-9
 Stensötevägen 13-10
 Stensötevägen 13-11
 Stensötevägen 13-12
 Stensötevägen 13-13
 Stensötevägen 13-14
 Stensötevägen 13-15
 Stensötevägen 13-16
 Stensötevägen 13-17
 Stensötevägen 13-18
 Stensötevägen 13-19
 Stensötevägen 13-20
 Stensötevägen 13-21
 Stensötevägen 13-22
 Stensötevägen 13-23
 Stensötevägen 13-24
 Stensötevägen 13-25
 Stensötevägen 13-26
 Stensötevägen 13-27
 Stensötevägen 13-28
 Stensötevägen 13-29
 Stensötevägen 13-30
 Stensötevägen 13-31
 Stensötevägen 13-32
 Stensötevägen 13-33
 Stensötevägen 13-34
 Stensötevägen 13-35
 Stensötevägen 13-36
 Stensötevägen 13-37

Rumsbeskrivning

Övre plan / entréplan

Varmt välkomna!
Entréplan erbjuder hall, kök, vardagsrum, matplats, sovrum och badrum.

Hall

En luftig och välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaringsmöblemang. Redan här flödar ljuset vackert in i bostaden genom flera fönster. På golvet ligger klinker som sedan övergår till ekparkett tillsammans med vitmålade väggar.

Vardagsrum & Matplats

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrum, matplats och kök i en öppen planlösning vilket bjuder in till gemenskap. Stora fönsterpartier från golv till tak och fönster i två väderstreck gör att bostaden fylls med ett härligt ljusflöde. Här finns möjlighet att möblera efter egen smak och tycke. Vardagsrumsdelen rymmer plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Gott om plats för matbord till 8 personer vilket ger möjlighet till trevliga middagar. Ekparkett på golvet tillsammans med vitmålade väggar. Härifrån nås även bostadens första balkong i härligt söderläge genom ett skjutdörrsparti.

Kök

Smakfullt kök från Vedum med exklusiva vitvaror från Lofra. Släta skåpsluckor i vitt tillsammans med bänkskiva i kvartskomposit som går snyggt ihop med de vita kakelplattorna som sitter ovan. Kökets utrustning består av en induktionshäll, köksfläkt, kyl och frys i fullhöjd, integrerad diskmaskin samt varmluftsugn och micro i arbetshöjd. Intill väggen står en praktisk köksö som erbjuder extra förvaringsmöjligheter. Ekparkett på golvet tillsammans med vitmålade väggar.

Sovrum

Bostadens första sovrum har plats för en säng och tillhörande sängbord och skrivbord. Gott om förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Badrum

Lyxigt helkaklat badrum med noggrant utvalda detaljer. Mörkt klinker på golvet och vitt kakel på väggarna som osar spakänsla. Här finns härlig underliggande komfortvärme och infällda spotlights. Inredningen består av wc, rektangulärt handfat i vitt porslin, spegel med belysning och duschhörna med glasdörrar. Här har ni lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare tillsammans med avlastningsbänk. I taket sitter spotlights.

Nedre plan / sutterängplan

Från hallen nås nedre plan där det finns tre sovrum, ytterligare ett badrum och förråd.

Sovrum 2, 3 & 4

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Fönster i två väderstreck gör att rummet fylls av härligt ljus. Ekparkett på golvet tillsammans med ljust målade väggar vilket är genomgående i alla sovrum. Härifrån nås bostadens andra balkong i härligt söderläge.

Bostadens två andra sovrum har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaring i skjutdörrsgarderober. Sovrummen kan också som kan användas som arbetsrum eller hobbyrum.

Badrum

Helkaklat och elegant badrum med industriell stil. Utrustat med wc, handfatskommod med ovansittande spegel och dusch. Kaklade väggar i vitt tillsammans med klinkergolv i en ljus nyans och härlig golvvärme. I taket sitter spotlights. Förvaring i en skjutdörrsgarderob.

Förråd

På nedre plan finner ni gott om förvaringsmöjligheter i ett förråd.

Övrigt

Till bostaden hör en parkeringsplats. Laddbox till elbil finns installerad på fastigheten.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
2018
Fasad
Trä
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä över plintgrund
Plåtarbete
Lackerad plåt
Grundmur
Betong
Tak
Papp
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk (endast frånluft)
Renovering
2021 - Ersatt grus med stenplattor på uppfarten.

Driftkostnader

Uppvärmning
11 500 kr
Vatten/avlopp
7 800 kr
Renhållning
4 200 kr
Försäkring
5 352 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
28 852 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation, familjesammansättning och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten el avser även uppvärmning.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-10-31)
Prestanda
35 kWh/m2/år
Primärtenergital
67 kWh/m2/år
Energiklass
B

El

Elbolag
Göteborgs Energi
Elleverantör
Tibber AB
Elförbrukning
13454 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
5 039 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
2018
Byggnadsvärde
3 512 000 kr
Markvärde
1 527 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Backa GA:219, Samfällighet: Göteborg Backa S:291
Planbestämmelser
Detaljplan (2014-09-19)

Hisings Backa

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta