Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rustmästaregatan 17

Kviberg

2 rum
53 kvm
2 595 000 kr (slutpris)
3 174 kr/mån
Såld

Stilfull två högst upp i huset med balkong!

Nu har ni chansen att förvärva denna toppmoderna och trivsamma gaveltvåa i växande Kviberg. Här bor ni högst upp i huset på våning 5/5 med balkong i söder som erbjuder flertalet soltimmar och blir till ett extra rum under varmare månader. Bostaden har genomgående ljusa och stilrena ytskikt. Ni har kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med plats för såväl soffhäng som för middagsbjudningar kring ett matsalsbord. Sovrummet är även det väl tilltaget och här har ni även lyxen att ha en walk-in-closet med plats för allt från kläder till skor och väskor. Till sist har ni ett helkaklat badrum utrustat med en kombimaskin som underlättar i vardagen.
Slutpris
2 595 000 kr
Månadsavgift
3 174 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten samt ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Telia Triple Play. Varmvatten och el debiteras efter faktisk förbrukning.
Boarea
53 kvm (enligt Ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.1456%
Andel av årsavgift
1.15%
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2014 - 2016
Lgh.nr
11402
Gatuadress
Rustmästaregatan 17
Postadress
41528 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Rustmästaregatan 17-1
 Rustmästaregatan 17-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Rustmästaregatan 17-3
 Rustmästaregatan 17-4
 Rustmästaregatan 17-5
 Rustmästaregatan 17-6
 Rustmästaregatan 17-7
 Rustmästaregatan 17-8
 Rustmästaregatan 17-9
 Rustmästaregatan 17-10
 Rustmästaregatan 17-11
 Rustmästaregatan 17-12
 Rustmästaregatan 17-13
 Rustmästaregatan 17-14
 Rustmästaregatan 17-15
 Rustmästaregatan 17-16
 Rustmästaregatan 17-17
 Rustmästaregatan 17-18
 Rustmästaregatan 17-19
 Rustmästaregatan 17-20
 Rustmästaregatan 17-21
 Rustmästaregatan 17-22
 Rustmästaregatan 17-23

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen och slås direkt av ljuset och den skandinaviska stilen med vitmålade väggar och fin vitpigmenterad askparkett på golvet. Ett genomgående tema som följer bostaden och gör det enkelt för er att sätta en egen prägel. Plats för fri avhängning och en skjutdörrsgarderob erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter.

Kök/Vardagsrum

Ta er vidare till kök och vardagsrum som ni finner i en öppen och ljus planlösning vilket bjuder in till samvaro och gemenskap. Plats finns för en hel del möbleringsalternativ. Såväl för avslappnande kvällar i tv-soffan som för trevliga sammankomster kring ett matsalsbord. Härifrån når ni även bostadens härliga balkong med trall och inbyggda spotlights med inställbar timer för automatisk hantering. Möjlighet finns att montera en markis mot ytterväggen för att skapa en härlig kafékänsla.

Stilrent kök i vitt med rostfria beslag. Ovan den blankpolerade stenbänkskivan sitter vitt högblankt kakel med antracitgrå kakelfog som utgör en snygg detalj. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, ugn, köksfläkt, inbyggd mikro, integrerad diskmaskin samt en kombinerad kyl/frys.

Sovrum

Rogivande sovrum med ett fint ljusspel från fönster i två väderstreck. En dubbelsäng med tillhörande sängbord har en självklar plats i rummet. I direkt anslutning har ni även lyxen att ha en walk-in-closet med Elfa-inredning och plats för både kläder, skor och väskor.

Badrum

Tidlöst helkaklat badrum med klinkergolv i svart skiffer i kombination med vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en wc-stol, vit handfatskommod med ovansittande spegel, duschhörna med dörrar i klarglas, handdukstork samt en egen tvättsektion som underlättar vardagens bestyr med en kombimaskin och plats för förvaring. Spotlights i taket.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2014 - 2016
Uppvärmning
Fjärrvärme och värmepump med frånluft
Ventilation
Frånluft med återvinning
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
2 490 kr
Vatten/avlopp
1 608 kr
Försäkring
1 560 kr
Summa
5 658 kr
Obs! Kostnaderna är ett snitt för denna typ av bostad.

Energideklaration

Status
Utförd (2016-01-22)
Prestanda
62 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Förening

Namn
Brf Bellevue Park
Org.nummer
769627-6836
Föreningen äger marken?
Ja
Antal lägenheter
72 st
Överlåtelseavgift
1163 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
465 kr
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Föreningen har precis blivit klara med att installera 32 st elbilsladdningar i garaget. En arbetsgrupp håller även på att planera arbete för en innergård som beräknas stå klar 2020. Planer på att göra iordning i förråden finns.
Parkering
Föreningen har 51 parkeringar för personbil varav 32 i garage. I garaget finns också parkering för 3 mc och 3 mopeder. I dagsläget är det 1-2 års kö för uteplats och 1-1,5 års kö för garageplats. En uteplats kostar 400 kr/mån och en garageplats kostar 1000 kr/mån.
TV/bredband
Telia triple play.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av Husjuristerna. Föreningen kommer höja avgiften med 1% den 1 januari 2019. Har en plan att höja 1-2% varje år.
Övrigt
Till lägenheten hör ett förråd. I föreningen finns det cykelförråd samt barnvagnsrum.
Allmänt om föreningen
BRF Bellevue Park är ägare till fastigheten Kviberg 741:178 i Göteborgs Kommun. På föreningens fastighet finns det två flerbostadshus i fem våningar med totalt 72 bostadsrättslägenheter, total boarea ca. 5 061 kvm.

Föreningens fastighet deltar i gemensamhetsanläggningen Kviberg ga:47 avseende gata, belysning och dagvatten samt i gemensamhetsanläggningen Kviberg ga:48 avseende kommunikationsytor, parkeringsplatser, tomrör för optokabel, spillvattenledningar och sopsugsanordning.

Kostnaden för samfällighetens förvaltning av ga:47 och ga:48 utgår enligt andelstal. Fastigheten äger andel i marksamfälligheten Kviberg s:11 avseende kommunikationsytor m.m. Gemensamhetsanläggningar förvaltas av Öster om Bellevue samfällighetsförening.

Kviberg

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta