Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Gräddgatan 7

Kallebäck

2 rum
52.5 kvm
2 700 000 kr (slutpris)
3 124 kr/mån
Såld

Högt belägen 2:a med balkong!

Ta hissen hela vägen upp till våning 12 och välkomnas in i en klinkerbeklädd hall med goda förvaringsmöjligheter. Vidare in i bostaden finner ni kök och vardagsrum i öppen planlösning med utgång till den härliga balkongen där utsikten sträcker sig så långt ögat kan nå. Det helkaklade badrummet erbjuder tvättmöjligheter i form av en kombimaskin.
Här bor ni i ett hus som stod klart sent 2018 och nyproduktionskänslan sätter sina bekvämligheter. I Kallebäck finner ni matbutik och närhet till Delsjöområdet för fina promenadvägar. Kollektivtrafiken färdar er enkelt in till Göteborgs innerstad.

Välkomna!
Slutpris
2 700 000 kr
Månadsavgift
3 124 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Kostnad för hushållsel tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning samt kostnad för kabel-TV/bredband tillkommer.
Boarea
52.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.12812%
Våningsplan
12 av 14. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2018
Lgh.nr
2102
Gatuadress
Gräddgatan 7
Postadress
41276 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Gräddgatan 7-1
 Gräddgatan 7-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Gräddgatan 7-3
 Gräddgatan 7-4
 Gräddgatan 7-5
 Gräddgatan 7-6
 Gräddgatan 7-7
 Gräddgatan 7-8
 Gräddgatan 7-9
 Gräddgatan 7-10
 Gräddgatan 7-11
 Gräddgatan 7-12
 Gräddgatan 7-13
 Gräddgatan 7-14
 Gräddgatan 7-15
 Gräddgatan 7-16
 Gräddgatan 7-17
 Gräddgatan 7-18
 Gräddgatan 7-19
 Gräddgatan 7-20
 Gräddgatan 7-21
 Gräddgatan 7-22

Rumsbeskrivning

Hall

Mörkt klinkergolv och vitmålade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaring i flertalet garderober.

Kök / Vardagsrum

Kök och vardagsrum befinner sig i öppen planlösning. I köket är köksinredningen i stilrent grått och ovan den ljusa arbetsbänken sitter spotlights och hexagonkakel som stänkskydd. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats finns för ett större matsalsbord.

Vidare finner ni plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel och även utgång till bostadens balkong i norrläge. Här är läget högt och utsikten vid.

Sovrum

Parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i tre garderober.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med mörkt klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, dusch med vikbara dörrar i glas samt kombimaskin.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
FTX & Frånluft med återvinning
Våningsplan
12 av 14. Hiss finns.
Renovering
2021 spacklades och målades vardagsrum och sovrum om.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 900 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-12-04)
Prestanda
67 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
Brf Kallebäcks Torn
Org.nummer
769634-2489
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
84 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
En 2-års besiktning kommer att genomföras nu under våren 2021.

Det finns möjlighet att glasa in balkongen men bygglov får sökas av den boende.
Parkering
I föreningen finns det 35 st garageplatser varav några är försedda med laddstolpe som nås via hiss från huset. En garageplats kommer gå att hyra för ca 1 100 kr/månad. I dagsläget finns det två lediga platser. Det finns även cykelparkering och bilparkering i form av gatuparkering.
TV/bredband
Föreningen är ansluten via fiber till digital-TV från ComHem. Från och med juni 2021 kommer det tillkomma en avgift på 160 kr/månad då det kommer vara gemensamt avtal med Comhem med 250/250 bredband och grund tv-utbud. Man kan välja andra men man kan inte undvika debiteringen på 160kr.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar. Avgiften höjdes med 2% från 1 februari. I juni 2021 kommer det tillkomma en avgift på 160 kr/månad då det kommer vara gemensamt avtal med Comhem. Man kan välja andra men man kan inte undvika debiteringen på 160kr. Detta innebär en ungefärlig avgiftshöjning med 5%.
Övrigt
I föreningen finns det gemensam tvättstuga, cykelrum, barnvagnsrum och rullstolsrum i källaren. Brf Kallebäcks Torns gröna gård uppmuntrar till att umgås och aktivera dig. Njut av utegym, grillmöjligheter och uteplats där du kan sitta och ta en kopp kaffe.
I källaren finns förråd med separat kösystem - det ingår alltså inte ett förråd till varje bostad.
Allmänt om föreningen
Brf Kallebäcks Torn äger fastigheten Kallebäck 7:11 med adress Gräddgatan 7. Föreningen består av ett fjortonvåningshus med totalt 84 bostadsrättslägenheter där lägenhetsarean utgör 4675 kvm och markareal 847 kvm.

Föreningen går under fyraservitut. Officialservitut gällande väg samt gårdsyta och innebär rätt att nyttja gårdsyta för lek och utevistelse, cykelparkering med mera. Akt: 1480K-2017F168.2. Detta servitut är en förmån. Officialservitut 1480K-2017F168.3 gäller för byggnaden för sopphantering och även den är en förmån.
Officialservitut, för tillträde, med akt 1480K-2017F168.4 är en last. Akt 1480K-2017G168.1, optoledning, optobrunn samt ledningsrätt, är en last.

Kontroll utförd 2020-02-10. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.
Årsredovisningen som finns bifogad är den senaste vi har att tillgå.

Kallebäck

Kallebäck är ett stadsnära och trivsamt område i utkanten av Örgryte med Delsjöområdet och dess fina golfbana som närmsta granne. Läget är centralt med närhet till både Mölndals centrum och Göteborgs södra centrum. Från Kallebäck går även en cykelled till Skår, centrum och Mölndal Tidigare låg Arlas mejeri i området, vilket gett namn till flera av stadsdelens gator, såsom Ostgatan, Gräddgatan och Smörgatan. Bebyggelsen består till stor del av välhållna flerfamiljshus från 50- och 60-talen men det har också uppförts flera toppmoderna höghus. På andra sidan leden, utmed Mölndalsvägen, ligger även flera stormarknader, träningsställen och restauranger. De närmaste åren kan Kallebäcksborna räkna med att få många nya grannar då ett stort antal nya bostäder ska byggas och återigen sätta Kallebäck på kartan.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta