Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Arvid Lindmansgatan 22 a

Centrala Hisingen

2 rum
59.8 kvm
2 295 000 kr
2 520 kr/mån

Stor gaveltvåa med mycket låg avgift!

Välkomna till Arvid Lindmansgatan 22A och områdets största gaveltvåa med mycket låg avgift! Bostaden präglas av härliga 50-tals detaljer så som vacker fiskbensparkett, högt i tak, och stora fönsterpartier med ljusinsläpp från tre väderstreck vilket bidrar till känslan av rymd och en luftig atmosfär. Ni erbjuds ett väl tilltaget kök med plats för matbord, ett vardagsrum med flertalet möbleringsalternativ och utgång till bostadens balkong, rymligt sovrum samt ett nyrenoverat badrum från 2018. I anslutning till hallen har ni även en klädkammare med fönster. Här bor ni i ett stadsnära och naturskönt område med närhet till skog och Hisingsparken samtidigt som utmärkta kommunikationer gör resandet till Backaplan och centrala Göteborg snabbt och bekvämt.
Utgångspris
2 295 000 kr
Månadsavgift
2 520 kr/mån
Antal rum
2 st
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.
Boarea
59.8 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
5.23%
Andel av årsavgift
5.24017%
Våningsplan
2 av 3
Byggnadsår
1950
Lghnr
7
Gatuadress
Arvid Lindmansgatan 22 a
Postadress
41726 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Assisterande mäklare

Bilder och planlösning

Arvid Lindmansgatan 22 a-1
Arvid Lindmansgatan 22 a-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Arvid Lindmansgatan 22 a-3
Arvid Lindmansgatan 22 a-4
Arvid Lindmansgatan 22 a-5
Arvid Lindmansgatan 22 a-6
Arvid Lindmansgatan 22 a-7
Arvid Lindmansgatan 22 a-8
Arvid Lindmansgatan 22 a-9
Arvid Lindmansgatan 22 a-10
Arvid Lindmansgatan 22 a-11
Arvid Lindmansgatan 22 a-12
Arvid Lindmansgatan 22 a-13
Arvid Lindmansgatan 22 a-14
Arvid Lindmansgatan 22 a-15
Arvid Lindmansgatan 22 a-16
Arvid Lindmansgatan 22 a-17
Arvid Lindmansgatan 22 a-18
Arvid Lindmansgatan 22 a-19

Rumsbeskrivning

Hall

Hallen utgör bostadens centrum varifrån ni når alla rum. Plats för avhängning och till vänster finner ni en klädkammare med fönster vilket ger extra bra med förvaringsutrymme. Ekparkett på golvet tillsammans med ljust tapetserade väggar.

Kök

Rymligt kök med gott om förvaringsmöjligheter i över och underskåp. Skåpinredning i trä och ljust kakel ovan arbetsytorna. Den maskinella utrustningen består av spis med ugn, fläkt samt kyl/frys. Här finns bra med utrymme för en matplats.

Vardagsrum

Vardagsrummet är generöst till ytan och erbjuder plats för såväl soffgrupp och matsalsmöbel för den som önskar. Golvet är belagt med en vacker fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i en ljus tapet. Fönster i två väderstreck bidrar med ett fantastiskt ljusspel i rummet. Från vardagsrummet når ni även bostadens balkong med ett härligt sydvästläge där ni kan njuta av solens strålar många timmar om dagen.

Sovrum

I sovrummet ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt övrigt möblemang. Tre garderober erbjuder förvaring.

Badrum

Stilrent badrum som renoverades under 2018.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1950
Ventilation
Självdrag
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Uppvärmning
2 400 kr
Försäkring
1 000 kr
Vatten/avlopp
1 200 kr
Hushållsel
3 000 kr
Summa
7 600 kr/år
Obs! Kostnaderna är ett snitt för denna typ av bostad.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2009-05-06
Prestanda
156 kWh/m² år

Föreningen

Namn
Brf Tolered nr 1
Antal lägenheter
20 st
Antal lokaler
3 st
Org.nr
757202-2353
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av köpare)
Föreningen äger marken: Fastigheten är upplåten med tomträtt. Tomträttsavtalet skrivs om 2070.
Renoveringar: Kommande renoveringar:
2019 Ventilationskanaler
2020 Vindskivor på tak
Styrelsen håller även på att upprätta en underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
2015 Byte av vindsdörrar
2016 Byte av dörrhandtag, entrédörrar
2016 Trapphusbelysning
2016 Renovering av framsida samt dränering
2016 Spolning av avloppsstammar
2017 Bokningssystem i tvättstuga
2017 Lagning av tak
2018 Staket på gården
2018 Fasad
2018 Avloppsstammar

Ateljén har nyligen genomgått en mindre renovering med nya golv och ommålning.
Föreningens ekonomi: Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC. Styrelsen sitter i dagsläget i budgetmöte inför kommande år och har inga klara besked angående avgiftsförändringar mer än att det troligtvis kommer ske en höjning under 2019. Kontrollerat med föreningen 2018-11-23.
TV/bredband: Tv och bredband via Comhem.
Parkering:

Föreningen förfogar över 11 st parkeringsplatser. Det kostar 100 kr/månaden att hyra en p-plats. I dagsläget är det kö till att få en p-plats (2018-11-23).

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

Det finns vinds- och källarförråd samt en ateljé som kan användas till flera ändamål som t.ex. festarrangemang. Det finns även en tvättstuga som tillhör fastigheten.

Brf Tolered nr 1 består av 20 st lägenheter med bostadsrätt samt tre lokaler med hyresrätt. Fastigheten är upplåten med tomträtt. Bebyggdes år 1950.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.

Centrala Hisingen

Bo centralt – och nära naturen!

Centrala Hisingen är en förlängning av Göteborgs centrum norr om Göta Älv. Området har idag mer än 38 000 invånare – och det växer så det knakar! Flera nya lägenhetsprojekt planeras runt centrala Hisingen de närmaste åren. Här bor du centralt med all service du kan önska dig, men samtidigt lugnt och nära naturen.

Flera knutpunkter och nära till stan

Från centrala Hisingen är du alltid nära de stora billederna. Åker du kommunalt erbjuder knutpunkterna Hjalmar Brantingsplatsen, Vågmästareplatsen samt Wieselgrensplatsen mycket goda kommunikationer med spårvagnar och stombussar. Centrala Göteborg når du på bara några minuter med spårvagn. Du kan även ta direktbussar till Volvo. Gång- och cykelbana går hela vägen till centrum.

Stort nöjesutbud och gott om vackra grönområden

Ett stort nöjesutbud med bland annat bowling, biljard, minigolf samt caféer och restauranger med mat från hela världen finns framförallt i de mysiga kvarteren runt Wieselgrensplatsen och Kvilletorget. I Kvillebäcken och vid Kyrkbytorget finns bibliotek.

Oavsett var på centrala Hisingen du bor, har du alltid nära till flera vackra grönområden och parker – utmärkta för rekreation och avkoppling. Göteborgs största parkområde, Hisingsparken med Slätta Damm, motionsspår, grillplatser och koloniträdgårdar, är ett exempel. Sommartid erbjuder Flunsåsparken underhållning med musik, dans och familjekvällar. Utsiktsplatsen på Ramberget och i Keillers Park har fantastisk utsikt över Göteborg och inbjuder till picknick i det gröna. Möjlighet till både golf och ridning finns bara en liten bit längre ut. Lundbybadet är en av flera anläggningar för dig som vill träna.

När det gäller service, affärer och restauranger finns det mycket att välja på, inte minst på och nära centralt belägna Wieselgrensplatsen och Backaplan.

Barnomsorg och skolor för alla åldrar

På centrala Hisingen finns en lång rad för-, grund- och gymnasieskolor samt fritidsgårdar. Här ligger bland annat Västra Hisingens kulturskola med undervisning i musik, bild, keramik och teater.