Christian vet precis vilken typ av mäklare han vill ha

”Det handlar om modern
försäljning, good will och
förtroende”

Vi på Ny vy vill ha långa relationer och bollar mer än gärna tankar och idéer även utanför den traditionella köp- och säljprocessen. Att det fungerar intygar Christian Josefsson som bor precis där han vill – just nu i alla fall. I Kvarnen på Eriksberg.
– Och vill jag flytta igen vet jag vilka jag kommer ringa.

Christian Josefsson har bott i både Linné och Johanneberg, men det är på Eriksberg som han på riktigt känner sig hemma. Den första lägenheten låg högst upp i Magasinet på Juvelkvarnsområdet. Superfin, men ganska liten. Så när han fick chansen att köpa en större tvåa i grannhuset Kvarnen tvekade han inte. Där kunde han dessutom riva ut allt och börja från noll. Drömmen för någon med ett stort intresse för inredning och design – och för att snickra.

Med en ny lägenhet på gång gällde det förstås att sälja den befintliga. Christian gjorde som så många andra, bjöd in flera mäklare för värdering.
– Jag tror jag bjöd in ett tiotal, för att se vem som kändes bra och vilka värderingar de hade.

Christian älskar huset. De tjocka stenväggarna. New York-känslan. Och köket som han själv har designat och ritat.

Rätt mäklare – rätt köpare
Alexander Cezar var en av dem. En rekommendation från en vän – som visade sig vara precis mitt i prick.
  – Det kändes direkt. Alexander var tydlig, klipsk och snabb att komma fram till det han ville säga. Han ville också göra business och han förstod direkt vem jag var och vad jag hade för tankar.

Resultatet av den perfekta matchningen blev en lika perfekt försäljning.
  – Den slog rekord i föreningen, med det då bästa kvadratmeterpriset. Det var förstås ett unikt läge och bra förutsättningar, men med rätt mäklare hittar man också till rätt typ av köpare, konstaterar Christian.

Good will lönar sig alltidNu är det lätt att tänka att Christian och Alexander skulle säga tack och hej, vi hörs om det blir dags för en ny försäljning. För Christian Josefsson har inga planer på att lämna lägenheten i Kvarnen. Han älskar huset. De tjocka stenväggarna. New York-känslan. Och köket som han själv har designat och ritat. Men han vill ändå ha koll på marknaden, veta vilka investeringar som är kloka och vilka som inte är det – och där är en god relation med en kunnig mäklare guld värd.  
  – Jag har kunnat ringa Alexander kontinuerligt för att stämma av. För det är så han jobbar. Det handlar om modern försäljning, om good will och förtroende. Och det lönar sig alltid, jag har säkert rekommenderat honom och Ny vy till ett tiotal vänner och bekanta – och till min syster. Vill jag själv flytta igen kommer jag ringa Alexander. Utan tvekan.

Har inte bråttom till affärenAlexander är tydlig med att vem som helst kan få den här hjälpen och ha nytta av den kunskap och erfarenhet som han och kollegorna på Ny vy har samlat på sig. Den dag det är dags för personen att sälja blir valet av mäklare kanske lika enkelt som för Christian.
  – Vi har inte bråttom till affären, det viktiga är att det blir bra. Så borde alla mäklare tänka, det skulle stärka hela branschen, avslutar Alexander Cezar.

Hör av dig, vi berättar gärna mer så kan vi lära känna varandra lite bättre!
Alexander Cezar
Fastighetsmäklare och rekrytering