Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Glöstorps Röseväg 6

Tuve

3 rum
84.5 kvm
2 995 000 kr
5 537 kr/mån

Stilren gaveltrea med inglasad balkong!

Ta hissen upp till våning 3 och denna ljusa gaveltrea med inglasad balkong. Bostaden har en genomtänkt planlösning, generöst ljusinsläpp från tre väderstreck samt en stor inglasad balkong i sydvästläge. Genomgående stilrena materialval och hög inredningskvalitet. Trevliga sällskapsytor, välplanerat kök samt två sovrum med gott om förvaringsmöjligheter och ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Här är ett hem att trivas i!

Här bor ni i en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. På Tuve Torg finns all service som kan förväntas i vardagen så som två matbutiker, vårdcentral, bibliotek och dessa ligger på bekvämt promenadavstånd. I Tuve finns även närhet till flertalet förskolor och skolor samt ishall, fotbollsplaner och två golfbanor.
Pris
2 995 000 kr
Månadsavgift
5 537 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme. Till avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 240 kr för Telia Triple Play vilket är inräknat i avgiften ovan.
Boarea
84.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.5125%
Andel av årsavgift
1.5125%
Indirekt nettoskuldsättning
964 712 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2015
Lgh.nr
131
Gatuadress
Glöstorps Röseväg 6
Postadress
41745 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Glöstorps Röseväg 6-1
 Glöstorps Röseväg 6-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Glöstorps Röseväg 6-3
 Glöstorps Röseväg 6-4
 Glöstorps Röseväg 6-5
 Glöstorps Röseväg 6-6
 Glöstorps Röseväg 6-7
 Glöstorps Röseväg 6-8
 Glöstorps Röseväg 6-9
 Glöstorps Röseväg 6-10
 Glöstorps Röseväg 6-11
 Glöstorps Röseväg 6-12
 Glöstorps Röseväg 6-13
 Glöstorps Röseväg 6-14
 Glöstorps Röseväg 6-15
 Glöstorps Röseväg 6-16
 Glöstorps Röseväg 6-17
 Glöstorps Röseväg 6-18
 Glöstorps Röseväg 6-19
 Glöstorps Röseväg 6-20
 Glöstorps Röseväg 6-21
 Glöstorps Röseväg 6-22

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande hall med praktiskt svart klinkergolv som sedan går över till parkettgolv tillsammans med ljusa väggar vilket är genomgående i hela bostaden. En skjutdörrsgarderob erbjuder gott om plats för avhängning och förvaring.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni ett stort och rymligt vardagsrum med härligt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Här får man plats med större soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsbord.

Kök

Modernt Marbodalkök med vita skåpsluckor och rostfria beslag. Ovan bänkskivan i ek sitter vitt kakel som stänkskydd och spotlights. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, köksfläkt, ugn och mikro i behaglig arbetshöjd, diskmaskin samt kyl/frys. Plats för ett matbord och 4-6 stolar.
Härifrån nås bostadens inglasade balkong.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har gott om plats för en dubbelsäng med tillhörande möblemang. En skjutdörrsgarderob erbjuder gott om förvaringsmöjligheter. Fint ljusinsläpp från fönster i två väderstreck.

Bostadens andra sovrum har plats för en enkelsäng med tillhörande möblemang och förvaringsmöblemang samt kontorshörna om så önskas.

Badrum

Helkaklat badrum med svart klinkergolv med Comfort värmegolv och vitt kakel på väggarna. Inredningen består av en vägghängd wc-stol, vit handfatskommod med ovansittande spegel samt en dusch med en frostad duschvägg. Ni har även lyxen att ha en egen tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare med arbetsyta och överskåp för förvaring.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
2015
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
3 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
4 600 kr
Vatten/avlopp
3 600 kr
Försäkring
1 500 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
9 700 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på boendesituation. El och vatten debiteras individuellt efter faktisk förbrukning och kan variera. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-03-14)
Primärtenergital
88 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Blåsippan
Org.nummer
769618-6407
Föreningen äger marken?
Ja.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
74 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja.
Renoveringar
Föreningen har för avsikt att installera ett antal laddplatser för bilar.Arbeta med energioptimering och för ett bättre inomhusklimat. Installera informationsskärmar i entréerna och fortsätta arbeta för ett gott boende.
Gårdsplats
Lekplatser och grillplats finns i anslutning till föreningen.
Parkering
Det finns 72 p-platser för bil och 2 för MC på gata och i p-däck. I dagsläget är det kö.
Garagen: 700 kr/mån
P-plats med el: 475 kr/mån
p-plats: 400 kr/mån
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns cykelrum och barnvagnsrum.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via Telia.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av HSB.
Övrigt
Föreningen förfogar över ett gemensamt gym med bastu samt en gästlägenhet och ligger i entréplan i hus 2.
Allmänt om föreningen
Föreningen äger fastigheten Tuve 132:1 i Göteborgs kommun. Den totala lägenhetsytan är 5 412 kvm.

Föreningen är medlem i Glöstorps Rösevägs Samfällighetsförening tillsammans med två andra fastighetsägare, Brf Vitsippan och HSB Hyresfastigheter i Göteborg. Samfällighetens ändamål är skötsel och underhåll av anläggningar på gemensam tomtmark såsom gata med belysning, p-platser, två P-däck, tryckstegringsstation, ramp, naturområde, lekplats och vissa planteringar mm.

Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

https://www.blasippanbrf.se/

Tuve

Omringat av natur med kort färd till city!

Tuve är en stadsdel med vackra, vidsträckta naturmiljöer och endast 10 minuter från Göteborgs centrum. Här finns en blandning av flerbostadshus, villaområden och ett flertal radhusområden. De olika områdena förbinds med cykel- och gångvägar.

Gott om serviceutbud

Tuve Torg har ett köpcentrum med bland annat apotek, matbutiker, blomsteraffär och frisör. Vid torget ligger även vårdcentral och Kulturpunkten med bibliotek och kulturskola.
Ett större utbud av stormarknader och affärer finner man vid Backaplan och i Bäckebol dit ni enkelt tar er via kollektivtrafiken.

Perfekt för såväl stor som liten

För barnfamiljer finns det gott om förskolor och grundskolor i området. Här finns också flera föreningar med verksamheter inom exempelvis tennis, fotboll, friidrott och innebandy. Stora möjligheter till motion och friluftsliv hittar man vid Tuvevallens motionscentral. Alldeles intill ligger Kättilsröds 4H-gård med rikt djurliv. Hisingsparken är intilliggande och erbjuder vackra promenadstråk och motionsslingor. Närhet finns också till Sankt Jörgen Park där det finns både spa, motion och restauranger. Havet når ni enkelt med bil eller buss, populära badvikar som Lilleby och Sillvik lockar mycket folk sommartid.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.