Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Odlingsgatan 27

Ytterby

3 rum
69 kvm
2 645 000 kr
6 128 kr/mån

Modern nyproduktion i Ytterby - Välkommen till Odlingsgatan 27!

Denna välplanerade och fräscha trea om 69 kvm är utrustad med allt du behöver för bekvämt boende. Belägen i den charmiga BRF Vena Ängar 3 i Ytterby, erbjuder denna bostad en fantastisk livsstil med närhet till förskolor, cykelavstånd till centrums vardagsservice och enkel pendling till Göteborg, Stenungsund och Marstrand.
Pris
2 645 000 kr
Månadsavgift
6 128 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår Värme, Telia Triple Play samt avsättning för föreningens framtida underhåll.
Boarea
69 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
3.9342%
Andel av årsavgift
3.9342%
Indirekt nettoskuldsättning
1 063 013 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2023
Lgh.nr
F-1002
Gatuadress
Odlingsgatan 27
Postadress
44253 YTTERBY

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Odlingsgatan 27-1
 Odlingsgatan 27-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Odlingsgatan 27-3
 Odlingsgatan 27-4
 Odlingsgatan 27-5
 Odlingsgatan 27-6
 Odlingsgatan 27-7
 Odlingsgatan 27-8
 Odlingsgatan 27-9
 Odlingsgatan 27-10
 Odlingsgatan 27-11
 Odlingsgatan 27-12
 Odlingsgatan 27-13
 Odlingsgatan 27-14
 Odlingsgatan 27-15
 Odlingsgatan 27-16
 Odlingsgatan 27-17
 Odlingsgatan 27-18
 Odlingsgatan 27-19
 Odlingsgatan 27-20
 Odlingsgatan 27-21
 Odlingsgatan 27-22

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning. Här finns möjlighet att organisera dina ytterkläder och skor på ett praktiskt sätt.

Vardagsrum

Ljust och luftigt vardagsrum med ekparkettgolv och vit sockel. Här finns en fönsterbänk i natursten som ger en extra touch av elegans. Detta är en perfekt plats för umgänge och avkoppling.

Kök

Det stilrena köket bjuder på en trevlig matlagningsmiljö. Här finns ekparkettgolv med vit sockel, målade väggar och tak, samt snyggt kakel ovanför diskbänken. Utrustningen inkluderar häll, inbyggnadsugn, mikrovågsugn, kyl och frys, diskmaskin samt spiskåpa.

Sovrum 1 & 2

Sovrummen är två till antalet och erbjuder en privat och avkopplande atmosfär. Det första sovrummet är inbjudande och rymligt, med gott om plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbler. Den harmoniska färgsättningen och de vita väggarna skapar en lugn och avslappnad känsla. Det andra sovrummet är perfekt som ett gästrum eller arbetsrum, med tillräckligt med utrymme för en säng eller ett skrivbord, beroende på dina behov. Båda rummen ger möjlighet till en god natts sömn och en bekväm vistelse i ditt nya hem.

Badrum

Helkaklat badrum med moderna bekvämligheter, inklusive dusch. Här finns allt du behöver för att börja dagen fräsch och avsluta den avslappnat.

Förråd

Praktiskt förråd som erbjuder extra förvaringsutrymme för dina ägodelar.

Altan

Den rymliga altanen är en av höjdpunkterna i denna bostad och erbjuder en fantastisk utomhusmiljö att njuta av. Belägen i den fina BRF Vena Ängar 3, erbjuder altanen gott om utrymme för att skapa en utomhusoas där du kan koppla av och umgås med familj och vänner.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2023
Uppvärmning
Markvärmepump (el) och el (direktverkande)
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
3 000 kr
Vatten/avlopp
4 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
7 200 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring. Posten VA avser varm- och kallvatten.

Energideklaration

Status
Utförd (2023-05-16)
Prestanda
73 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Vena Ängar 3
Org.nummer
769638-6585
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Överlåtelseavgift
1433 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
573 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Parkering
Parkering kostar 250 kr/månad. Driftskostnad för motorvärmare tillkommer.
TV/bredband
Föreningen har avtal med Telia. Telia triple play (tv, bredband och telefoni) ingår i avgiften.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av Nabo. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
Till varje lägenhet följer ett förråd.
Allmänt om föreningen
BRF Vena Ängar ligger belägen i Vena, Ytterby och består av fyra hus med 20 lägenheter inom fastigheten Rödklinten 1, Kungälvs kommun. Lägenheterna som inkluderas i Rödklinten 1 är Odlingsgatan 97-135. Detta tillsammans med komplementbyggnader och 28st markparkeringsplatser varav 3 st är HKP/gästparkeringar. Komplementbyggnaderna har uppförts på fastigheten i nära anslutning till husen. Dessa komplementbyggnader innefattar miljörum, teknikrum, gemensamt fastighetsförråd samt ouppvärmda lägenhetsförråd.

Ytterby

Ytterby är en charmig ort som ligger cirka 20 kilometer norr om Göteborg i Västra Götalands län, Sverige. Det är en populär plats att bo på grund av sin närhet till både natur och stadsliv. Området är känt för sin vackra och mångsidiga natur med skogar, sjöar och grönområden som lockar till friluftsliv och rekreation.

Ytterby har en rik historia och har funnits sedan medeltiden. Det var ursprungligen en liten by med jordbruksmark, men har under de senaste decennierna vuxit och utvecklats till ett attraktivt bostadsområde. Trots att det har expanderat behåller Ytterby fortfarande en känsla av gemenskap och småstadsliv.

När det gäller bekvämligheter och service har Ytterby mycket att erbjuda. Det finns lokala affärer, livsmedelsbutiker, restauranger och caféer i närheten för att tillgodose invånarnas behov. Skolor och förskolor finns också inom området, vilket gör det till ett populärt val för familjer.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.