Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Fastlagsgatan 47

Kortedala

3 rum
61.5 kvm
1 595 000 kr
5 876 kr/mån

Modern 3:a med inglasad balkong och sagolik utsikt!

Varmt välkomna upp till våning 2 av 3 där vi finner denna trivsamma lägenhet om 61,5 kvm. Bostaden är välplanerad och har genomgående ljusa ytskik. Vardagsrummet erbjuder flertalet möbleringsalternativ och förlängs av den stora inglasade balkongen där du kan slå dig ner och njuta av den vackra naturen utanför. Här bor ni i ett fritt och insynsskyddat läge med österbalkong där ni njuter av morgonsolen och fantastisk utsikt. Ni har även ett praktiskt kök, två sovrum samt ett välutrustat badrum med tvättutrustning som förenklar vardagsbestyren. En inre reparationsfond om 2023 kr finns som kan användas till reparationer, underhåll och renoveringar i lägenheten.
Här bor ni i närheten av restauranger, kollektivtrafik och Lärjeåns populära promenadslingor. Matbutik befinner sig inom ett kortare gångavstånd och det finns även träningsanläggningar.
Pris
1 595 000 kr
Månadsavgift
5 876 kr/mån
Antal rum
3 rum
I månadsavgiften ingår värme, vatten, kabel-tv, bredband samt el-abonnemang.
Boarea
61.5 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.275%
Andel av årsavgift
0.275%
Indirekt nettoskuldsättning
204 565 kr. Uträkningen av nettoskuldsättningen är baserad på information vilken tillhandahållits av bostadsrättsföreningen. I den mån bostadsrättsföreningen har uppgett felaktigt andelstal för den aktuella bostadsrätten, kan även uträkningen av nettoskuldsättningen vara fel.
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1960
Lgh.nr
327
Gatuadress
Fastlagsgatan 47
Postadress
41541 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Fastlagsgatan 47-1
 Fastlagsgatan 47-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Fastlagsgatan 47-3
 Fastlagsgatan 47-4
 Fastlagsgatan 47-5
 Fastlagsgatan 47-6
 Fastlagsgatan 47-7
 Fastlagsgatan 47-8
 Fastlagsgatan 47-9
 Fastlagsgatan 47-10
 Fastlagsgatan 47-11
 Fastlagsgatan 47-12
 Fastlagsgatan 47-13
 Fastlagsgatan 47-14
 Fastlagsgatan 47-15
 Fastlagsgatan 47-16
 Fastlagsgatan 47-17
 Fastlagsgatan 47-18

Rumsbeskrivning

Hall

Ni välkomnas in i hallen med plats för avhängning samt utmärkta förvaringsmöjligheter i två garderober samt en klädkammare. Golv av vinyl samt laminat tillsammans med vitmålade väggar.

Kök

I köket finner vi vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i ek sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, ugn och mikro, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Här finns gott om förvaringsmöjligheter samt plats för ett mindre matbord. Laminatgolv tillsammans med vitmålade väggar.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner vi vardagsrummet. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns plats för större matsalsgrupp. Härifrån nås även den inglasade balkongen i österläge. Här erbjuds en plats för avkoppling med många härliga soltimmar. Trägolv tillsammans med vitmålade väggar.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang samt skrivbord om så önskas. I master bedroom är väggarna tapetserade i en grön nyans. Trägolv och tapetserade väggar.

Bostadens andra sovrum rymmer även det både dubbelsäng och övrigt möblemang efter önskemål. Laminatgolv tillsammans med målade väggar i vitt.

Badrum

Stamrenoverat badrum med helkaklade väggar i vitt och och ljusblått tillsammans med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handdukstork, handfat med ovansittande spegelskåp och dusch samt tvättmaskin.

Förråd

Till bostaden tillhör ett förråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1960
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej. En trappa upp.
Renovering
2023 - Nya köksluckor och induktionshäll.
2022 - Nytt badrumsskåp.
2021 - Ny ytterdörr. Nytt golv i hallen, köket och gästrum. Ny tvättmaskin och diskmaskin.
2020 - Målning och tapetsering av ytskikt.

Driftkostnader

Hushållsel
1 560 kr
Försäkring
2 232 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 792 kr
Driftkostnaden är uträknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör av hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2017-11-10)
Primärtenergital
115 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja
Bilplats
Parkering utomhus utanför lägenheten kostar 150 kr/mån (utan el).

Förening

Namn
HSB BRF Krönet i Göteborg
Org.nummer
757200-9145
Föreningen äger marken?
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
371 st
Antal lokaler
8 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Inre reparationsfond
2 023 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2015- Ny dränering runt samtliga hus samt ny utemiljö.
2016-Renovering i trapphusen i samtliga hus.
2017- Byte av tak samt fasadrenovering på låghusen.
2018- Byte av elmätare samt installation av temperaturgivare.
2019 - Nytt gruppavtal för bredband, vilket innebär att medlemmarna inte tecknar egna bredbandsavtal. Bredband 1000/1000 Mbits/s kommer då att ingå i avgiften, detta från och med april 2019
2019 - Solel på taken samt 50 laddstationer/nya motorvärmare. Varmgaragen kommer att förberedas för installation av laddstationer för framtida behov.
2020-2022: Byte av porttelefoner och nyckelsystem. Uppfräschning i svalar samt solceller. Införskaffat laddplatser i garaget.

2022: Efter sommaren 2022 påbörjas arbetet med renovering och utbyggning av balkongerna.

Kommande renoveringar:
Renovering av lekplatsen.
Parkering
Det finns ett parkeringsdäck i två plan som sammanlagt innehåller 169 platser:
-på övre däck kostar en parkeringsplats 215 kr/mån respektive 275 kr/mån med el. I dagsläget finns tillgängliga platser.
-på undre däck kostar en parkeringsplats 345 kr/mån respektive 405 kr/mån med el. Separat kö, lång väntetid.

Utanför parkeringsdäcket finns 94 utomhusplatser fördelade på 2 områden. Dessa kan hyras för 305 kr/mån respektive 365 kr/mån med el. Finns i dagsläget lediga platser.
Det finns 23 varmgarage i markplan. Separat kö, lång väntetid.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Com Hem, grundutbudet ingår i månadsavgiften. I avgiften ingår bredband 1000/1000 Mbits/s
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. I dagsläget finns inga planerade avgiftsförändringar, men det kan komma att beslutas pga förhöjda kostnader framöver. Kontakta föreningen för mer info.
Övrigt
I samtliga byggnader finns det en tvättstuga i källaren.
Bastu med gym finner du i källarplan på Fastlagsgatan 31, med ingång från baksidan.
Gästlägenhet för fyra personer till en kostnad av 300 kr per dygn. Den ligger på Fastlagsgatan 37-39 och består av ett rum med kök.
Förråd för cyklar och barnvagnar finns i alla fyra huskroppar och dessa har direktingång från gården eller gatan.
Allmänt om föreningen
Brf Krönet är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1959. Den består av 371 lägenheter upplåtna med bostadsrätt samt en lägenhet som föreningen använder som gästlägenhet.
Lägenheterna är fördelade på fyra hus med adresserna Fastlagsgatan 4-49. Föreningens totala lägenhetsyta är 22 860 kvm. Fastigheterna Kortedala 40:4, 40:5, 44:2 och 44:4 innehas med tomträtt, alla fyra är 20-åriga avtal som löper till 2038-09-23.

Kontrollerat med föreningen 2023-09-13.
Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Kortedala

Natur och enkel transport!

I Kortedala befinner sig naturen precis runt hörnet och flera torg erbjuds runtomkring i området. Torgen präglas av konditorier, butiker, fruktaffärer, matbutiker och restauranger.

För en härlig promenad erbjuds Lärjeån och dess djupa dalgångar och vackra promenadstigar i en tät natur. Gillar ni att odla finns flera odlingsområden att välja på; koloni- och fritidshusområdet Klaras Ängar är en grönskande oas som ligger strax väster om Gregorianska gatan.
Från Kortedala är kommunikationerna goda. Ni kan enkelt ta en spårvagn och nå centrala Göteborg på ca 15 minuter med någon av spårvagnslinjerna 6, 7 eller 11.
För de sportintresserad erbjuds bland annat en ishall. Med en kortare bilfärd nås även Kvibergs sportanläggning där det finns klättring, längdskidåkning inomhus och beachvolleyboll.

Flera skolor och barnomsorg!

I Kortedala finns flera kommunala förskolor och en fristående förskola.
Kommunala grundskolor med klasserna F-5 är Ramsdalsskolan på Hundraårsgatan 3 samt Talldungeskolan på Julaftonsgatan 94. Klass F-9 finns på den fristående skolan Assaredsskolan. Utmarksskolan på Aprilgatan 2 är kommunal och har klasserna 6-9. Talldungeskolan och Ramsdalsskolan har fritidsverksamhet - även Kulturskolan på Tideräkningsgatan 3 räknas till fritidshemmen. Skolan är till för barn mellan 6 och 19 år som vill lära sig dansa, spela teater eller instrument, sjunga, måla eller dreja.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.