Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Nolhöjdsvägen 23

91/49 kvm
4 rum
1 552 kvm
5 395 000 kr

Smakfull villa i Torslanda med en härliga uteplats och gäststuga på tomten!

Nu har ni chansen att förvärva ett välplanerat stort hus med fantastiska möjligheter då tomten är stor och har ett privat läge trots sin närhet till det mesta. Huset erbjuder en modern inredning med noggrant utvalda detaljer och öppet till nock vilket bidrar till en spatiös känsla. Nyrenoverat kök från 2017 och en härlig braskamin finns i vardagsrummet. Rymliga sovrum, ett helkaklat badrum med dusch, en realxavdelning med spabadkar och bastu samt separat tvättstuga. Huset har stora härliga ytor och ni har goda möjligheter att sätta er egen prägel och forma det hem ni själva vill ha. På träaltanen kan du njuta av morgonkaffet medan solens strålar värmer eller varför inte ta ett dopp i poolen på altanen, eller varför inte med en bok i trädgården? Härlig grönskande trädgård med fina växter och belysning. Till bostaden hör också en mysig gäststuga samt en fristående verkstad.

Här bor ni i ett naturskönt område med cykelavstånd till havet samt förskolor, skolor och mataffär. På bekvämt avstånd finner ni salta bad på Grågåseholmen samt Björlanda Kile småbåtshamn. Grågåseholmen är en privat ö med en egen brygga och möjlighet till båthyrning där grannar samlas för att njuta av sommaren. Expressbuss tar er enkelt in till Göteborgs innerstad och det närliggande Amhults torg erbjuder matbutiker, restauranger, kläd- och inredningsbutiker.
Pris
5 395 000 kr
Antal rum
4 rum & kök
Boarea/biarea
91/49 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1994
Tomtareal
1 552 kvm
Fast.beteckning
Nolvik 1:63
Gatuadress
Nolhöjdsvägen 23
Postadress
42363 Torslanda

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Nolhöjdsvägen 23-1
 Nolhöjdsvägen 23-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Nolhöjdsvägen 23-3
 Nolhöjdsvägen 23-4
 Nolhöjdsvägen 23-5
 Nolhöjdsvägen 23-6
 Nolhöjdsvägen 23-7
 Nolhöjdsvägen 23-8
 Nolhöjdsvägen 23-9
 Nolhöjdsvägen 23-10
 Nolhöjdsvägen 23-11
 Nolhöjdsvägen 23-12
 Nolhöjdsvägen 23-13
 Nolhöjdsvägen 23-14
 Nolhöjdsvägen 23-15
 Nolhöjdsvägen 23-16
 Nolhöjdsvägen 23-17
 Nolhöjdsvägen 23-18
 Nolhöjdsvägen 23-19
 Nolhöjdsvägen 23-20
 Nolhöjdsvägen 23-21
 Nolhöjdsvägen 23-22
 Nolhöjdsvägen 23-23
 Nolhöjdsvägen 23-24
 Nolhöjdsvägen 23-25
 Nolhöjdsvägen 23-26
 Nolhöjdsvägen 23-27
 Nolhöjdsvägen 23-28
 Nolhöjdsvägen 23-29
 Nolhöjdsvägen 23-30
 Nolhöjdsvägen 23-31
 Nolhöjdsvägen 23-32
 Nolhöjdsvägen 23-33
 Nolhöjdsvägen 23-34
 Nolhöjdsvägen 23-35

Rumsbeskrivning

Hall

En välkomnande hall med god plats för förvaring. Här möts man av rymd och härligt ljusinsläpp. Genomgående parkettgolv tillsammans med ljusa väggar vilket är genomgående i bostaden.

Vardagsrum / Kök

Ett härligt stort vardagsrum med högt i tak och stora fönsterpartier samt en mysig braskamin. Här erbjuds en härlig gemensam yta att umgås på med plats en större soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Gott om plats för matbord till 8 personer vilket ger möjlighet till trevliga middagar.
Härifrån nås även bostadens härliga altan i västerläge. Här finns möjlighet att avnjuta middagen i eftermiddags- samt kvällssolen och plats finns för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Renoverat kök från Ikea 2017 med med högblanka skåpsluckor i vitt och svart stenskiva. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, integrerad diskmaskin, Fjäråskupan takfläkt, ugn, mikro samt två kombinerade kyl och frys. Goda förvaringsmöjligheter tack vare flertalet över- och underskåp.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom erbjuder plats för en dubbelsäng och tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Stora fönsterpartier i två väderstreck gör att rummet fylls av härligt ljus. Härifrån nås bostadens andra uteplats.

Bostadens andra sovrum är rymligt och erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord, förvaringsmöblemang och skrivbord. Ett mysigt rum med fint ljusinsläpp.

Badrum

Ljust och modernt helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv. Badrummets utrustning består av WC, handfatskommod med förvaring och ovansittande spegel, handdukstork och duschhörna. Badrum förberett för vattenburen golvvärme.

Källarplan

Huset har en biarea på 49 kvm och detta är källaren. I källaren finner vi en tvättstuga och relaxavdelning.

Tvättstuga

Tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner och torktumlare. Plats finns för arbetsbänk och förvaringsmöblemang samt ett kassaskåp för säker förvaring.

Relaxrum

Relaxavdelning avsett för största möjliga avslappning inredd med bastu, spabad samt dusch och toalett.

Gäststuga

Till bostaden finns en mysig tvåplans gäststuga med källare. Utrustad med kök, ett sovloft samt en toalett utrustad med WC och handfat. Vitmålade väggar och plastmatta på golvet.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadsår
1994 (2017)
Fasad
Trä panel
Stomme
Trä
Fönster
3-glas
Bjälklag
Trä
Tak
Plåt
Uppvärmning
Värmepump-luft/luft
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft med återvinning (FTX)
Renovering
2017 - Renovering av kök. Ny elcentral, ventilation och uppvärmningssystem. Nydragen el på övre plan. Nyrenoverade ytskick inklusive gips i vardagsrum, kök, badrum och sovrum. Nybyggd trall och uppfräschning av tomten.
Huset värms upp med två stycken värmepumpar (luft/luft).

Driftkostnader

Uppvärmning
16 800 kr
Hushållsel
25 200 kr
Vatten/avlopp
10 000 kr
Sotning
1 500 kr
Väg/samfällighetsavgift
3 600 kr
Försäkring
7 380 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
64 480 kr
(fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Hemförsäkring tillkommer och den nya ägaren har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten VA avser vatten /avlopp.

Energideklaration

Energiklass

El

Elbolag
Göteborgs Energi
Elleverantör
ALE energi
Elförbrukning
18000 kWh/m2 år

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 589 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1960
Byggnadsvärde
1 474 000 kr
Markvärde
2 115 000 kr
Skatt/avgift
9 287 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Göteborg Nolvik GA:1 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Göteborg Nolvik GA:2 ändamål: Vägar, Samfällighet: Göteborg Nolvik S:24
Förmån: Avtalsservitut Väg Mm, 14-IM1-93/29303.1
Planbestämmelser
Detaljplan (2016-03-22)

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.