Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Akkas gata 22

Hisings Backa

3 rum
74.3 kvm
5 306 kr/mån

Välplanerad trea med inglasad balkong i väst!

Varmt välkomna till Akkas gata 22 och denna ljusa och luftiga trerummare!

Med golvvärme i både hallen, köket och badrummet så kommer du aldrig att frysa om fötterna igen.
Den välplanerade lägenheten har ljusinsläpp från två väderstreck vilket ger en känsla av rymd och öppenhet. Det stilrena köket är perfekt för att bjuda in vänner och familj till en trevlig middag och den angränsande matplatsen har gott om utrymme för ett stort matbord.

Vardagsrummet öppnar upp mot en inglasad balkong med det bästa västerläget som fångar upp eftermiddagssolen, rymmer möbler och bjuder på fin utsikt över omgivningarna.

De två sovrummen är rymliga, har goda förvaringsmöjligheter och erbjuder båda plats för dubbelsäng. Badrummet omsluts av helkaklade väggar tillsammans med mörkgrå klinkerplattor på golvet.

Området lockar till promenader med närhet till härlig grönska och natur. Här har ni även nära till Selma Lagerlöfs Torg och ni finner goda kommunikationer som enkelt tar er in till Göteborgs innerstad, med närmsta busshållplats på tre minuters gångavstånd från bostaden. För den golfintresserade ligger Albatross golfklubb och Sankt Jörgen Park Resort inte så långt från ytterdörren, där man på det sistnämnda kan avnjuta en avslappnande spadag.

Tillgängligt för de boende finns även en praktisk tvättstuga, källarförråd samt cykelförråd.

Denna lägenhet har verkligen allt man kan önska sig och är perfekt för den som vill ha en bekväm och modern livsstil. Kom och upplev denna fantastiska bostad själv och låt dig inspireras av allt den har att erbjuda.
Månadsavgift
5 306 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme, vatten, parkeringsplats och ComHems basutbud för tv och fritt bredband 250/50.
Boarea
74.3 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel av årsavgift
0.10479%
Indirekt nettoskuldsättning
237 158 kr
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1970
Lgh.nr
63
Gatuadress
Akkas gata 22
Postadress
42248 HISINGS BACKA

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Emir Kazimovski
Fastighetsmäklare
Emir Kazimovski

Bilder och planlösning

 Akkas gata 22-1
 Akkas gata 22-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Akkas gata 22-3
 Akkas gata 22-4
 Akkas gata 22-5
 Akkas gata 22-6
 Akkas gata 22-7
 Akkas gata 22-8
 Akkas gata 22-9
 Akkas gata 22-10
 Akkas gata 22-11
 Akkas gata 22-12
 Akkas gata 22-13
 Akkas gata 22-14
 Akkas gata 22-15
 Akkas gata 22-16
 Akkas gata 22-17
 Akkas gata 22-18

Rumsbeskrivning

Hall

Lägenhetshallen är välplanerad och ger ett rent och organiserat intryck. Den är designad för att göra det lätt att ta sig in och ut ur lägenheten samtidigt som den ger tillräckligt med utrymme för att hålla ordning på ytterkläder och skor.

Kök

Köket är en ljus och fräsch yta, där vitt är den rådande färgen på väggarna och skåpen. Det ger en ren och modern känsla till rummet. Golvet är täckt av stenplattor, vilket ger en rustik och naturlig känsla. Den integrerade golvvärmen gör att golvet känns varmt och behagligt, vilket skapar en mysig atmosfär i köket. Här finns gott om utrymme för att förvara alla köksredskap och matvaror, samtidigt som det finns tillräckligt med arbetsytor för att laga mat och förbereda måltider.

Vardagsrum

Rogivande vardagsrum med plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås även bostadens inglasade balkong i västerläge.

Sovrum 1 & 2

Huvudsovrummet är rymligt nog för en dubbelsäng med tillhörande sängbord, vilket skapar en bekväm sovplats. Rummet har en modern och stilren design med vita väggar och vacker ekparkett på golvet. Förvaring är inget problem i detta rum eftersom det finns fyra garderober som ger gott om plats för kläder och personliga föremål.

Det andra sovrummet är också utformat för att rymma en bekväm dubbelsäng med tillhörande sängbord. Det finns också tillräckligt med plats för extra förvaringsmöbler. Rummet har en varm och inbjudande atmosfär med ekparkett på golvet och beigea väggar med vit träpanel.

Badrum

Badrummet är helt täckt av kakel, vilket skapar en ren och modern look. Utrustningen inkluderar en WC, vit handfatskommod med ovansittande spegelskåp, en rymlig dusch, handdukstork och en tvättmaskin. Det finns också ett fönster som ger naturligt ljus till rummet och bidrar till en behaglig atmosfär.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1970
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 3. Hiss finns ej.

Energideklaration

Status
Utförd (2019-01-04)
Prestanda
137 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Backadalen
Org.nummer
757200-9442
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Avtal gäller fram till år 2030.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
971 st
Antal lokaler
4 st
Överlåtelseavgift
1313 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
525 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2008: Renovering av elstigar samt stammar i kök och badrum. 2012/2013 utbyte av utfackningsväggar och balkongpartier.
2014: Ny entrépark har anlagts med lekskulpturer, boulebana, sittplatser och planteringar.
2015: Utfördes PCB-sanering av fogar i entrépartierna. Föreningen har också installerat bergvärme och fräschat upp uthyrningslägenheten.
2016: Bytes temostat- och radiatorsbyte i den del av föreningen som har konverterat till bergvärme.
2017: Fönster i loftgångarna byttes.
2018: Installation av nya porttelefoner. Byte av skalskydd på entréerna till taggar 2019: Ny lekplatsutrustning på en gård (Sandön), bergvärmeprojektet avslutat.
2019: Bytt lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar. Bytt lås i alla lägenheter och allmänna utrymmen.
2020: Fortsatt renovera lekplatser samt byggt ett utegym.
2021: Bytt elmätare i alla lägenheter samt påbörjar radonmätning. Renovering av hissar (loftgångshusen, 4 av 8).

Kommande renoveringar: Fortsatt renovering av hissar (loftgångshusen). Installera digitala informations/bokningstavlor i entréerna. Stänga soprummen och uppföra sopstationer. Installera elbilsladdare på en av besöksparkeringarna. Fogar i fasader och byte av takpapp under och framåt. Renovering av loftgångar. Fortsatt upprustning av lekplatserna.
Parkering
Till varje lägenhet hör en parkeringsplats. Parkeringsplats ingår i månadsavgiften/hyran. Köpare tilldelas i många fall en ny p-plats enligt köreglerna.
Styrelsen har för avsikt att inom kort installera elbilsladdare på parkeringsplatsen vid Mårbackagatan. Kostnad för platserna kommer vara ca 300 kr/månad + debitering för elförbrukning och man behöver byta bort sin befintliga parkeringsplats.

HSB sköter administrationen av parkeringar. De som har parkeringsplats ute har möjlighet att hyra ett termogarage i mån av plats, man får då lämna sin ute-parkering. Parkering till motorcykel finns i garaget. Dessa är i dagsläget upptagna men man kan ställa sig i kö. Extra p-plats och garage går att hyra men det är för närvarande kö.
Gemensamma utrymmen
Föreningen har en samlingssal och 2 st gästlägenheter som går att hyra. Det finns även en bastu och snickeriverkstad.

Det finns även tillgång till tvättstuga, cykelrum och barnvagnsrum. Tvättstugan är utrustad med 2 st tvättmaskiner, torktumlare, torkrum och mangel. Det finns även mopedrum i vissa hus, kontakta HSB vid intresse.
TV/bredband
Kabel-TV levereras via Tele2, grundutbud ingår i månadsavgiften. Bredband levereras via Tele2, gruppanslutning tecknad via föreningen, 250/50 Mbit/s ingår i månadsavgiften.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Föreningen kommer höja årsavgiften med 2% from 2023-01-01 samt elkostnaden till 275kWh från 2022-11-01. Styrelsen har budgetmöte under våren, oftast i maj, då eventuella avgiftsjusteringar beslutas. Styrelsen har utifrån nästa års budget beslutat att årsavgiften för lägenheterna skall höjas med 2% för att täcka upp för ökningar på löpande utgifter så som taxebundna kostnader (t.ex. sophantering, vatten) och avtalsbundna kostnader (t.ex. fastighetsskötsel).
Övrigt
Lekplatserna i området har totalrenoverats mellan 2018-2021. De 4 stora lekplatserna har renoverats, resterande görs under 2022. Ett utegym byggdes 2020 vid Gösta Berlings Gata.

Föreningen har grillplatser på de flesta gårdarna och en park vid Gösta Berlings Gata där det t.ex. finns boulebana.

Föreningen har ett gällande bygglov för inglasning av balkonger. Vill du ha din balkong inglasad måste du beställa detta genom Alnova som är godkända av styrelsen och Göteborg Stad.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Backadalen byggdes under åren 1969-1971 och fastigheten innehas med tomträtt. Föreningen består av 971 lägenheter, fördelat på 41 huskroppar. De flesta husen är 3-våningshus och svalgångshus. I föreningen finns en fritidskommitté som under året bl.a. har anordnat, pubaftnar, teaterbesök, bussresor samt disco för barn och ungdomar.
Total lägenhetsyta uppgår till 68 706 kvm och total lokalyta uppgår till 575 kvm. I föreningen finns adresserna Akkas gata, Gösta Berlings gata, Kavaljersgatan, Körkarlens gata, Mårbacka gatan och Ekebygatan.

Kontroll med styrelsen 2022-11-28. Informationen är tagen från säljare, styrelse, årsredovisning samt stadgar. Vi ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta utan råder dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig.

Hisings Backa

Präglas av positiv utveckling

I stadsdelen Backa bor cirka 24 000 invånare. Bebyggelsen är blandad, här finns allt från gamla gårdar till höghus och nya villaområden. En positiv utveckling pågår och planeras i området, inte minst genom om- och tillbyggnad av Selma Lagerlöfs torg som kommer att ge en helt ny stadsbild. 200 studentbostäder, 600 hyres- och bostadsrätter, radhus, idrottshall, bibliotek och vårdcentral planeras i första etappen.

Mycket bra förbindelser

Busstrafiken erbjuder mycket bra förbindelser med direktbussar till Göteborgs city och stombussar. Du kan resa med linje 18 (Skälltorpsvägen–Backa–Johanneberg), 19 (Backa–Fredriksdal–Bifrost), 45 (Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen–Marklandsgatan), 47 (Tuve–Backa industriområde–Hjalmar Brantingsplatsen), 40 (Angered–Hjalmar Brantingsplatsen) och 311 (Kungälv–Bäckebol–Göteborg). Vid Bäckebolsmotet stannar Stenungsund express. För den bilburna är det nära till E6:an.

Kultur, teater och träningsmöjligheter

Kulturskolan i Backa kulturhus bedriver undervisning och amatörteater, med repetitioner och pjäser. Det händer även att skolan får besök av professionella teatergrupper. Även Backateatern har en del aktiviteter. Ett bibliotek finns på Selma Lagerlöfs torg.

Backa bjuder på många valmöjligheter för dig som gillar att motionera. Sporthallar, gym, fotbollsplaner, motionsslingor och golfbanor är några exempel.

På Backaplan hittar du det mesta

Mataffärer, klädaffärer, sportbutiker, Systembolaget – här finns allt. För hemmafixaren kan vi rekommendera Bäckebol Homecenter. Här finns Ikea, Bauhaus och andra butiker som ger ett brett utbud av byggvaror, elektronik, möbler, och inredning. Även Coop ligger här. På Selma Lagerlöfs torg, som håller på att byggas ut, finns mataffär, fiskbutik, apotek, småbutiker och restauranger.

Förskolor och skolor för alla åldrar

I Backa finns förskolor och skolor för alla åldrar, till exempel Backaskolan (F–5), Backatorpsskolan (F–6), Brudbergsskolan (F–5), Brunnsboskolan (F–9), Brandströmska skolan (F–9) och Skälltorpsskolan (6–9). Den Montessoriinspirerade skolan Fenestra S:t Jörgen (F–6) och Waldorfskolan Grenkvist (6–9) ligger i Skogaberg. Vid Selma Lagerlöfs torg finns Svenska Balettskolan (4–9). Givetvis finns även flera förskolor i Backa.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.