Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Konvaljvägen 30

Älvängen

141 kvm
5 rum
234 kvm
3 495 000 kr

Kedjehus med två härliga uteplatser!

Välkomna till Konvaljvägen 30 och denna trivsamma bostad med genomgående bra standard och fina ytskikt. 141 väldisponerade kvm fördelat på två plan där det övre utgör den mer stillsamma ytan med tre sovrum, klädkammare och badrum medan ni finner sociala ytor som kök och vardagsrum på entréplan. Två härliga uteplatser i olika väderstreck och trädgård som bjuder in till både mysiga sommarkvällar och aktiviteter.

Här bor ni i ett lugnt område, trivsamt för barnfamiljer och perfekt läge för dig som vill bo naturnära men också med bra pendlingsavstånd till Göterborg på mindre än 45 minuter. På gångavstånd finner du förskola, skola, matbutiker, restauranger och vårdcentral.
Välkomna på visning!
Pris
3 495 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea
141 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Kedjehus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1981
Tomtareal
234 kvm
Fast.beteckning
Tollered 1:444
Gatuadress
Konvaljvägen 30
Postadress
44636 Älvängen

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Konvaljvägen 30-1
 Konvaljvägen 30-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Konvaljvägen 30-3
 Konvaljvägen 30-4
 Konvaljvägen 30-5
 Konvaljvägen 30-6
 Konvaljvägen 30-7
 Konvaljvägen 30-8
 Konvaljvägen 30-9
 Konvaljvägen 30-10
 Konvaljvägen 30-11
 Konvaljvägen 30-12
 Konvaljvägen 30-13
 Konvaljvägen 30-14
 Konvaljvägen 30-15
 Konvaljvägen 30-16
 Konvaljvägen 30-17
 Konvaljvägen 30-18
 Konvaljvägen 30-19
 Konvaljvägen 30-20
 Konvaljvägen 30-21
 Konvaljvägen 30-22
 Konvaljvägen 30-23
 Konvaljvägen 30-24
 Konvaljvägen 30-25
 Konvaljvägen 30-26
 Konvaljvägen 30-27
 Konvaljvägen 30-28
 Konvaljvägen 30-29
 Konvaljvägen 30-30
 Konvaljvägen 30-31
Fastighetskarta Konvaljvägen 30-32
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Välkomna in till detta familjevänliga kedjehus!

Hall

I entrén ligger laminat på golvet vilket är genomgående i hela bostaden och mönstrad tapet på väggarna. Plats för avhängning samt förvaringsmöjligheter i garderober.

Vardagsrum

Vardagsrummet erbjuder plats för soffa med tillhörande möblemang. Väggarna är tapetserade i en ljus nyans tillsammans med en fondvägg.
Härifrån nås en utav bostadens två uteplatser. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en mysig trädgård som bjuder in till lek och tillställningar.

Kök

Vidare in i bostaden finner ni köket med gott om plats för större matbord intill det stora fönsterpartiet. Härlig öppen yta och känsla av gemenskap med stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Här finns även en köksö i laminat varvid tre barstolar får plats. Kökets utrustning består av spis med induktionshäll, köksfläkt, ugn, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Vita köksluckor med rostfria beslag och ovan den mörka bänkskivan sitter mönstrat kakel som stänkskydd. Härifrån nås bostadens andra uteplats där plats finns för loungemöblemang och matbordsmöbel.

Sovrum 1

Bostadens första sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord, förvaringsmöbel och skrivbord om så önskas.

WC / Badrum

Utrustad med WC, handfatskommod samt spegelskåp med belysning samt golvvärme.

Direkt till höger från WC finner du bostadens tvättstuga med gott om plats för förvaring och arbetsyta samt en dusch. Den maskinella utrustningen består av tvättmaskin från Bosch och torktumlare från Electrolux. Även i tvättstugan finns golvvärme.

Övre plan

Sovrum 2

Ett väl tilltaget sovrum med plats för dubbelsäng och tillhörande sängbord. Här finns god förvaringsmöjligheter i en garderobsvägg samt ett mindre rum innanför som kan möbleras efter smak och tycke. Klädkammare eller mindre kontor om så önskas.

Sovrum 3 & 4

Sovrum 3 och 4 har plats för säng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang eller skrivbord om så önskas. Fint ljusinsläpp från tre fönsterpartier.

Badrum

Helkaklat badrum med vita väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Ett fönster bidrar med fint ljusinsläpp. Badrummets utrustning består av wc, handfatskommod med ovansittande spegel samt badkar.

Förråd

På baksidan av bostaden finns ett värmeisolerat förråd med goda förvaringsmöjligheter. Om man skulle önska mer värme i förrådet finns ett element.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plans parhus
Byggnadsår
1981
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
Isolerglasfönster
Bjälklag
Mellan- och vindsbjälklag av trä
Tak
Sadeltak med yttre täckning av plåt
Grund
Betongplatta
Uppvärmning
Eluppvärmt via luftvärmepump, radiatorer och golvslingor
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Ventilation
Mekanisk frånluft. Tilluft via spaltventiler
Renovering
Köksö byggd vid inflytten 2007.
Våtrummen har renoverats av fackmän. Badrummet uppe för ca 11 år sedan. WC på entréplan senare än så. Tvättstugan för ca 5 år sedan.
Varmvattenberedaren bytts för ca 10 år sedan.
2016/2017 anlitades fackman för kontroll av yttertaket (denna bedömde att taket kommer hålla ytterligare en tid och monterade nocktätning.
Fasadpanelen målades för ca 5-6 år sedan.
Takfönstret i ett av sovrummen byttes för 3-4 år sedan.
Ny elcentral monterades 2019.
Ny luftvärmepump monterades hösten 2021.
Lister till tätning mellan duschdörrar och golv har beställts.

Driftkostnader

Uppvärmning
6 440 kr
Vatten/avlopp
6 256 kr
Sotning
500 kr
Väg/samfällighetsavgift
7 400 kr
Försäkring
8 245 kr
Övrigt
9 450 kr
Antal personer i hushållet
5 st
Summa
38 291 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Driftkostnaden är uträknad per år och kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. Posten övrigt avser nätkostnad.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-07-26)
Prestanda
58 kWh/m2/år
Primärtenergital
105 kWh/m2/år
Energiklass
D

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 372 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1981
Byggnadsvärde
1 577 000 kr
Markvärde
795 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Ale Tollered GA:3 ändamål: Vägar, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Ale Utby GA:13 ändamål: Vägar, Grönområden
Avtalsservitut Kraftledning Mm
Avtalsservitut Ledning Mm
Förmån: Officialservitut Byggnad, 15-STA-1985.42
Last: Avtalsservitut: Kraftledning Mm, 15-IM1-73/4331.1
Last: Avtalsservitut: Ledning Mm, 15-IM1-73/4923.1
Last: Officialservitut Byggnad, 15-STA-1985.38
Planbestämmelser
Byggnadsplan Vattenskyddsområde

Älvängen

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.