Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Rungången 34

Torslanda

5 rum
106 kvm
4 495 000 kr
5 359 kr/mån

Modernt bostadsrättshus med härlig uteplats, perfekt för familjen!

Nu finns möjligheten att förvärva denna fina bostad om 106 kvm i Torslanda. Trivsam bostad fördelas på två plan med en stor, härlig uteplats som erbjuder sol stora delar av dagen. Nedervåningen erbjuder sociala ytor med stort och luftigt vardagsrum i anslutning till köket, två sovrum och ett badrum. På övervåningen finner ni ett rymligt sovrum samt ett allrum.

Här bor ni i ett naturskönt område med gångavstånd till havet. Från Lilla Varholmen kan ni ta en färja över till Öckerö. Expressbuss tar er enkelt in till Göteborgs innerstad och det närliggande Amhults torg erbjudet matbutiker, restauranger, kläd- och inredningsbutiker.
Pris
4 495 000 kr
Månadsavgift
5 359 kr/mån
Antal rum
5 rum
I månadsavgiften ingår vatten, bredband och garage. Ett obligatoriskt tillägg om 300kr tillkommer och avser kabel-TV vilket är inräknat i månadsavgiften.
Boarea
106 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.67834%
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Lgh.nr
22-2112-15-8
Gatuadress
Rungången 34
Postadress
42346 Torslanda

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Rungången 34-1
 Rungången 34-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Rungången 34-3
 Rungången 34-4
 Rungången 34-5
 Rungången 34-6
 Rungången 34-7
 Rungången 34-8
 Rungången 34-9
 Rungången 34-10
 Rungången 34-11
 Rungången 34-12
 Rungången 34-13
 Rungången 34-14
 Rungången 34-15
 Rungången 34-16
 Rungången 34-17
 Rungången 34-18
 Rungången 34-19
 Rungången 34-20
 Rungången 34-21
 Rungången 34-22
 Rungången 34-23
 Rungången 34-24
 Rungången 34-25
 Rungången 34-26

Rumsbeskrivning

Entré plan

Hall

Ljus och rymlig hall med plats för avhängning direkt till höger. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger klinker som sedan övergår till laminat.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finner ni vardagsrummet i en delvis öppen planlösning mot köket vilket gör att bostaden fylls med härligt ljusinsläpp. Plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger parkett. Från vardagsrummet nås även bostadens härliga uteplats. Här finns plats för loungemöblemang, matgrupp samt grill.

Kök

Nyrenoverat kök från 2016 med vit köksinredning och ovan bänkskivan sitter grått kakel samt spotlights. Utrustningen består av induktionshäll, rostfri fläkt, integrerad vinkyl, diskmaskin samt kyl och frys. Väggarna är målade i en blå nyans och på golvet ligger laminat.

Sovrum 1 & 2

Bostadens första sovrum erbjuder plats för säng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang om så önskas. Väggarna är målade i vitt tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger laminat.

Bostadens andra sovrum är rymligt med ett fint ljusinsläpp och plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang. Här är väggarna målade i grått och på golvet ligger laminat.

Badrum & Tvättstugaa

Ljust badrum med kaklade väggar i vitt och blå våtrumsmatta på golvet. Utrusningen består av wc, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, badkar och handdukstork.

Rymliga tvättstuga med goda förvaringsmöjligheter. Utrustad med tvättmaskin och torkskåp. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger en grå plastmatta.

Övre plan

Sovrum 3

Bostadens tredje sovrum är beläget på övre plan och här finns plats för säng med tillhörande sängbord och skrivbord om så önskas. Vitmålade väggar tillsammans med en fondvägg och på golvet ligger en heltäckningsmatta.

Allrum

Mysigt allrum med plats för soffgrupp och tillhörande möblemang. Fint ljusinsläpp från ett takfönster.

Förråd

Till bostaden hör ett förråd som är beläget på framsidan.

Bostadsfakta

Renovering
2016 - Renovering av kök.
2017 - Renovering av tvättstuga
2018 - Renovering av Altan, verandan och förråd.
2019 - Installering av luftvärmepump.
2020 - Byte av trappräcke. Installerat ventilation på övervåningen samt bytt två takfönster.
2021 - Målat om kök. Bytt kommod och spegelskåp i badrummet.

Driftkostnader

Hushållsel
18 000 kr
Försäkring
2 076 kr
Antal personer i hushållet
3 st
Summa
20 076 kr
Driftkostnaden är en uppskattning och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Energiklass

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
Brf Österöd
Org.nummer
716409-5973
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
50 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Renovering och byte av fönster. Annars finns det mesta under löpande underhåll.
Det som kommer kosta under en 10 års period är asfaltering, tvätta takpannor samt impregnering.
Parkering
Alla hus har ett garage. Parkeringsplatsen är fritt för de boende, inga fasta platser. Parkering ingår i avgiften, inga extra kostnader. Inga köer.
TV/bredband
Föreningen har Telia som leverantör för bredband, telefoni och TV. Basutbudet är TV lagom, Telia Play, Bredband 100 / 100, Telia WiFi, E-post och Telefoni.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen administreras av HSB. Under räkenskapsåret höjdes avgifterna fr.o.m 2021-01-01 med 1% och uppgår därefter i genomsnitt till 716kr/m² Avgiftsförändring: Inget beslutat nu. Kan ev. komma i höst men inget bestämt. Föreningen skall fastställa budget 22/23 nästa vecka.
Övrigt
Nya köpare får alltid träffa några i styrelsen där man går igenom föreningens ansvar samt medlemmens ansvar. Föreningen består av 50 hus och alla har egen trädgård som varje ägare själv får ansvara över.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Österöd består av 50 st lägenheter, 2 st lokaler och 50 st p-platser. Föreningen äger fastigheten Göteborg Österöd 132:1 med adresserna Guldpokalsgatan 2-8 samt Sunnanvindsgatan 1. Totala lägenhetsytan är 5078 kvm.

Föreningens 50 st bostäder fördelar sig enligt följande:
3 rok - 28 st (86,4 kvm)
4 rok - 7 st (103,7 kvm)
5 rok - 9 st (134,4 kvm)
5 rok - 6 st (120,6 kvm)

Kontrollerat med styrelsen 2022-06-23. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Torslanda

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.