Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Eklandagatan 14

Johanneberg

2.5 rum
88 kvm
5 595 000 kr
5 085 kr/mån

Stor 2a i hjärtat av Lorensberg!

Varmt välkomna till Eklandagatan 14, här finner ni en modern och välplanerad trea med fungerande öppen spis.
Genomgående i bostaden finner ni ljust målade väggar och vacker fiskbensparkett i vardagsrummet. Lägenheten erbjuder mycket förvaringsmöjligheter i form av smart utplacerade garderober i sovrum samt hall/kök och en fungerande öppen spis. Bostaden är registrerad som en trea hos föreningen "3st rum i fil", men idag är det 2st rum varav det stora sovrummet går att stänga och "mellanrummet" vid den öppna spisen kan skärmas av.

Lägenheten är belägen i hjärtat av Lorensberg med gångavstånd till Liseberg, Svenska mässan, Näckrosdammen och Carlanderska park. Du kan även ta en promenad eller cykeltur till Avenyn och Göteborg City. Goda kommunikations möjligheter med både bussar och spårvagnslinjer någon minut bort.
Pris
5 595 000 kr
Månadsavgift
5 085 kr/mån
Antal rum
2.5 rum
I månadsavgiften ingår vatten, värme och försäkring samt grundutbud av TV-kanaler. Tillkommer en gaskostnad 1 gång per år.
Boarea
88 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
6.47%
Andel av årsavgift
6.47%
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1929
Lgh.nr
3
Gatuadress
Eklandagatan 14
Postadress
41255 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Eklandagatan 14-1
 Eklandagatan 14-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Eklandagatan 14-3
 Eklandagatan 14-4
 Eklandagatan 14-5
 Eklandagatan 14-6
 Eklandagatan 14-7
 Eklandagatan 14-8
 Eklandagatan 14-9
 Eklandagatan 14-10
 Eklandagatan 14-11
 Eklandagatan 14-12
 Eklandagatan 14-13
 Eklandagatan 14-14
 Eklandagatan 14-15
 Eklandagatan 14-16
 Eklandagatan 14-17
 Eklandagatan 14-18
 Eklandagatan 14-19
 Eklandagatan 14-20
 Eklandagatan 14-21
 Eklandagatan 14-22
 Eklandagatan 14-23
 Eklandagatan 14-24
 Eklandagatan 14-25
 Eklandagatan 14-26
 Eklandagatan 14-27

Rumsbeskrivning

Hall/Kök

Välkomna in!
Polerad sten och ljusa väggar är genomgående i hall och kök. Här finns goda avhängningsmöjligheter och förvaring i de stora garderoberna. Modernt kök med mörk arbetsbänk och vitt stänkskydd. Köket är utrustat med spis med ugn, integrerad diskmaskin samt kombinerad kyl/frys. Köket renoverades under 2013 / 2014.

Genom köket når du lägenhetens utbyggda balkong som har en fantastisk utsikt.

Vardagsrum

I vardagsrummet finner ni vacker fiskbensparkett och fönster som ger rummet ett fint ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang.

Sovrum

Rymligt sovrum med goda förvaringsmöjligheter och härligt ljusinsläpp. Garderober finns längst hela väggen. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang.

Allrum

Lägenheten har ett rymligt allrum med en fungerande öppen spis.

Badrum

Modernt och rymligt badrum med grått klinkergolv och helkaklade väggar i grått. Utrustat med WC, handfat med kommod, spegelskåp med belysning, dusch med vikbara glasdörrar, handdukstork, kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Här finns infällda spotlights i taket. Under 2021 gjordes en fackmässigt gjord renovering med våtrumscertifikat.

Förråd

Lägenheten har ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Självdrag
Våningsplan
5 av 5. Hiss finns.
Övriga byggnader
Lägenheten har en utbyggd balkong med en fantastisk utsikt över innergården. Kullerstensbelagd innegård med trädäck med möbler samt plantering för blommor och träd.

Driftkostnader

Hushållsel
5 304 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
5 304 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd
Primärtenergital
128 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Eklandagatan 14
Org.nummer
769607-8240
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
17 st
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
Byggnaden och trapphuset är i gott skick då stora renoveringar har genomförts under åren.
Under 2020/2021 gjordes en total stamrenovering av huset och samtliga toaletter renoverades. Samma år skedde borrinfiltration av pålar. 2006 målades puts samt fönster mot gård och entré. Då gjordes även rörinfodring av köksstammar. Under 2007 skedde plåtarbeten av tak, skorstenar och rökgångar. El-stammarna gjordes 2009. Stammarna (avlopp) spolades för kök/badrum 2013. 2013 skedde även stensättning av gård. Under 2013-2014 iordningställdes större balkonger. Hissen renoverades 2014. 2016 installerades säkerhetsdörrar. OVK är genomförd och godkänd 2017. Föreningen följer en underhållsplan och första kvartelet 2018 gjordes en renovering av fönstren mot Eklandagatan och då byttes innerfönster ut mot isolerglas.
Gemensamma utrymmen
I föreningen finns det gemensamhetslokaler såsom mötesrum. Gemensam tvättstuga finns i källaren.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts av NordicLife Förvaltning AB. Föreningen vill gärna träffa nya medlemmar inför medlemskap. En lägenhet i föreningen har tidigare hyrts ut och kommer inom kort att säljas vilket kommer bidra till godare ekonomi. I och med försäljningen av denna bostadsrätt kommer föreningen att få in stort kapital som kan finansiera renoveringar samt amorteringar av lån.
Allmänt om föreningen
Brf Eklandagatan 14 bildades 2004 och består av 17 bostadsrätter samt två lokaler med hyresrätt.
Lägenhetsfördelningen är 1 st 1 rok, 6 st 2 rok och 10 st 3 rok.

Kontrollerat med styrelsen 2022-08-04. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Johanneberg

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.