Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Drottninggatan 8L

Alingsås, Centrum

108 kvm
5 rum
60 kvm
3 295 000 kr

Friköpt gavelradhus med centralt läge!

Nu erbjuds detta otroligt charmiga radhus med ett mycket trivsamt läge mitt i hjärtat av Alingsås, ett stenkast från både natur samt service och kommunikationer i centrum. 108 väldisponerade kvm fördelat på två plan där det övre utgör den mer stillsamma ytan med ett allrum, tre sovrum och badrum medan ni finner sociala ytor som kök samt vardagsrum på entréplan. Bostaden är smakfullt renoverad med ljusa ytskikt och stilrena materialval vilket gör det enkelt för er att sätta er egen prägel på hemmet. Detta boende är lika bekvämt som en lägenhet men med eget ägande till en låg månadskostnad. Ett idylliskt område där ni är omgivna av trevliga grannar och en god stämning på gården. Detta boende passar barnfamiljen likaväl som det äldre eller yngre paret. Varmt välkomna hem!

Här bor ni i ett lugnt och trevligt område med ett centralt läge och bekvämt promenadavstånd till Alingsås centrum med sina kullerstensgator, mysiga caféer och restauranger. Inom gångavstånd nås även gallerian Storken och Vimpeln med stort utbud av affärer. I närheten finns även förskolor, skolor, träningsanläggningar, lekplatser och vackra naturområden runt Nolhagapark. Perfekt läge för dig som vill bo naturnära men också med bra pendlingsavstånd till Göterborg på mindre än 30 minuter.
Pris
3 295 000 kr
Antal rum
5 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea
108 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
Radhus
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1981
Tomtareal
60 kvm
Fast.beteckning
Alströmer 15
Gatuadress
Drottninggatan 8L
Postadress
44130 Alingsås

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Alexander Cezar
Fastighetsmäklare
Alexander Cezar

Bilder och planlösning

 Drottninggatan 8L-1
 Drottninggatan 8L-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Drottninggatan 8L-3
 Drottninggatan 8L-4
 Drottninggatan 8L-5
 Drottninggatan 8L-6
 Drottninggatan 8L-7
 Drottninggatan 8L-8
 Drottninggatan 8L-9
 Drottninggatan 8L-10
 Drottninggatan 8L-11
 Drottninggatan 8L-12
 Drottninggatan 8L-13
 Drottninggatan 8L-14
 Drottninggatan 8L-15
 Drottninggatan 8L-16
 Drottninggatan 8L-17
 Drottninggatan 8L-18
 Drottninggatan 8L-19
 Drottninggatan 8L-20
 Drottninggatan 8L-21
 Drottninggatan 8L-22
 Drottninggatan 8L-23
 Drottninggatan 8L-24
 Drottninggatan 8L-25
 Drottninggatan 8L-26
 Drottninggatan 8L-27
 Drottninggatan 8L-28
 Drottninggatan 8L-29
 Drottninggatan 8L-30
 Drottninggatan 8L-31
 Drottninggatan 8L-32

Rumsbeskrivning

Entréplan

Hall

Ni välkomnas in i den rymliga hallen med god överblick över bostadens entréplan. Plats för avhängning finns och en gedigen skjutdörrsgarderob erbjuder gott om förvaringsutrymme. Ljus randig tapet på väggarna tillsammans med parkettgolv. Enhetliga ytskikt är genomgående i bostaden.

Kök

Smakfullt och klassiskt kök med en bruten vit kulör på luckorna och grått kakel som stänkskydd vilket passar fint ihop med bänkskivan i ljus stenkomposit. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, ugn, fläkt, mikro, integrerad diskmaskin samt integrerad kyl och frys i fullhöjd. Plats finns för ett matbord till 4-6 personer intill fönstret. Stora arbetsytor samt bra förvaringsmöjligheter i över- och underskåp. Väggarna är beige och på golvet löper parketten vidare.

Tvättstuga

Innanför köket finner ni den praktiska tvättstugan med tvättmaskin, vask med kran och överskåp. Här finns även varmvattenberedaren samt plats för förvaring.

Vardagsrum

Vidare in i bostaden finns det rymliga vardagsrummet som har ett härligt ljusinsläpp från två fönster vilket ger rummet en luftig känsla. Här finns plats för större soffgrupp med tillhörande möblemang och tv-möbel. Ytterligare möblering såsom matsalsbord inryms om så önskas. På väggarna löper en ljus tapet och på golvet ligger parkett.

Badrum

Halvkaklat badrum inrett med badkar, wc och handfat med ovansittande spegel.

Övreplan

Allrum

Ta trappan upp och ni välkomnas till bostadens andra vardagsrum. Här finns ett stort fönsterparti som ger övervåningen ett härligt ljusinsläpp och ni kan möblera rummet med en soffgrupp tillsammans med tillhörande möblemang.

Sovrum 1, 2 & 3

Master bedroom är rymligt och har ett fönster i vinkel, precis som allrummet på nedre plan. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord. Rummet har tapetserade väggar i en grå nyans, parkettgolv och de tre dubbelgarderoberna med integrerad belysning inrymmer gott om förvaringsutrymme.

Det andra sovrummet har utsikt ut mot plantaget och erbjuder plats för säng med sängbord, skrivbord eller annan möblering. Här finns även en garderob som erbjuder förvaring. Väggarna är ljusa och på golvet ligger parkett.

Bostadens tredje sovrum går i gråa toner med målade väggar tillsammans med en fondtapet och parkettgolv. Plats finns för säng med sängbord, skrivbord och förvaringsmöbel.

Badrum

Helkaklat klassiskt badrum med blått/vitt klinker i rutmönster tillsammans med ljust kakel på väggarna. Utrustningen består av duschkabin, toalett, handfat med ovansittande spegel samt ett badrumsskåp.

Vind

Rymlig vind som erbjuder mycket gott om förvaringsmöjligheter och går att inreda om så önskas.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plans gavelradhus
Byggnadsår
1981
Fasad
Stående träpanel
Stomme
Trä
Fönster
2- samt 3-glas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Kantisolerad betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Fjärrvärme
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.
Ventilation
Frånluft
Renovering
2012 - Renovering av köket samt ny tvättmaskin och torktumlare.
2018 - Ny värmepanna.
2018 - Målat / tapetserat sovrummet intill badrummet på övre våning.
2018/2019 - Nytt element i köket samt badrummet på övre våning. Ny wc på övre våning. Nytt badkar i badrummet på nedre våning.
2018/2019 - Målat väggarna i köket samt badrummet på nedre våning.
2021 - Målat väggarna i master bedroom samt vardagsrummet.
2022 - Ny wc i badrummet på nedre våning.


Fiber finns indraget.
Övriga byggnader
Samfälligheten har en gemensam gårdsstuga med övernattningsmöjligheter. Gemensam möblerad uteplats på innegården. Till bostaden hör ett garage i länga, med plats för 1 bil och förvaring.

Driftkostnader

Hushållsel
21 600 kr
Vatten/avlopp
6 400 kr
Väg/samfällighetsavgift
4 750 kr
Försäkring
3 600 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
36 350 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 874 kr tillkommer)
Driftkostnaderna är uträknade per år och är en uppskattning som kan variera beroende på levnadssätt och boendesituation. I kostnaden för el ingår uppvärmning samt hushållsel. I samfällighetsavgiften ingår garage, sophämtning, förråd och avsättning till rep.fond. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2022-06-20)
Primärtenergital
161 kWh/m2/år
Energiklass
E

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 404 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1981
Byggnadsvärde
1 406 000 kr
Markvärde
998 000 kr
Skatt/avgift
8 874 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Gemensamhetsanläggning: Alingsås Alströmer GA:1 ändamål: Vägar, Elledning och/eller belysning, Grönområden, Kvartersanläggning, Gemensamhetsanläggning: Alingsås Alströmer GA:2 ändamål: Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Radio- TV och/eller tele, Gemensamhetsanläggning: Alingsås Alströmer GA:3 ändamål: Garage och/eller parkering, Kvartersanläggning
Planbestämmelser
Stadsplan Stadsplan Fornlämning (1 st)

Alingsås, Centrum

Alingsås, Centrum


I expansiva Alingsås bor idag cirka 41 000 invånare. Staden har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl toppmoderna hem samt fina byggnader från 1700- och 1800-talen.


I Alingsås kommun finns många förskolor samt grundskolor, fritidshem, gymnasium och högskola. Staden erbjuder ett brett serviceutbud och kallas ofta Kaféstaden på grund av sina många caféer. Ett levande centrum med ett stort utbud av butiker och restauranger. Centralt ligger köpcentren Storken och Vimpeln och i Bolltorp finns ett nybyggt handelsområde med bl.a. byggvaruhus och mataffär. Här finns goda kommunikationer och pendeltåget mellan Alingsås och Göteborg erbjuder ett snabbt och smidigt färdsätt med en restid in till Göteborg på ca 30 minuter.


I området finns många fina naturområden och parker vilket gör att man alltid har närhet till friluftsliv och flera sjöar. Runtom i Alingsås finns mängder av promenadvänlig natur som exempelvis Nolhaga park vilken är en grön oas med öppen djurpark och lekplats. En stad att trivas i.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.