Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Lilla Ingebäcksvägen 52

Hisings Kärra

101/70 kvm
4 rum
1 125 kvm
4 975 000 kr
Besiktigad

1,5 planshus med källare i Hisings Kärra!

I populära Kärra ges nu möjligheten att förvärva detta charmiga och moderna 1,5-planshus med källare på Lilla Ingebäcksvägen 52. Här finns alla kvalitéer för att trivas med bland annat öppen planlösning mellan kök och vardagsrum vilket bjuder in till samvaro och gemenskap, 3 - 4 st sovrum, fräscht nyrenoverat badrum, gästtoalett samt stor källare. Inte nog med det så bor ni med ett högt läge på en återvändsgata med lummig grönska och en soldränkt tomt. Här är även tak och läkt nyligen bytt med enkupiga tegelpannor för äkta klassisk stil. Välkomna hem!

På Lilla Ingebäcksvägen 52 bor ni i ett barnvänligt område med närhet till skola, förskola, fina grönområden, Kärra centrum och kommunikationer som smidigt tar er in till centrala Göteborg.
Pris
4 975 000 kr
Antal rum
4 rum & kök, varav 3 sovrum
Boarea/biarea
101/70 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
1945
Tomtareal
1 125 kvm (Trädgårdstomt)
Fast.beteckning
Kärra 11:35
Gatuadress
Lilla Ingebäcksvägen 52
Postadress
42565 Hisings kärra

Budgivning pågår

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Lilla Ingebäcksvägen 52-1
 Lilla Ingebäcksvägen 52-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Lilla Ingebäcksvägen 52-3
 Lilla Ingebäcksvägen 52-4
 Lilla Ingebäcksvägen 52-5
 Lilla Ingebäcksvägen 52-6
 Lilla Ingebäcksvägen 52-7
 Lilla Ingebäcksvägen 52-8
 Lilla Ingebäcksvägen 52-9
 Lilla Ingebäcksvägen 52-10
 Lilla Ingebäcksvägen 52-11
 Lilla Ingebäcksvägen 52-12
 Lilla Ingebäcksvägen 52-13
 Lilla Ingebäcksvägen 52-14
 Lilla Ingebäcksvägen 52-15
 Lilla Ingebäcksvägen 52-16
 Lilla Ingebäcksvägen 52-17
 Lilla Ingebäcksvägen 52-18
 Lilla Ingebäcksvägen 52-19
 Lilla Ingebäcksvägen 52-20
 Lilla Ingebäcksvägen 52-21
 Lilla Ingebäcksvägen 52-22
 Lilla Ingebäcksvägen 52-23
 Lilla Ingebäcksvägen 52-24
 Lilla Ingebäcksvägen 52-25
Fastighetskarta Lilla Ingebäcksvägen 52-26
Fastighetskarta
 Lilla Ingebäcksvägen 52-27
 Lilla Ingebäcksvägen 52-28
 Lilla Ingebäcksvägen 52-29

Rumsbeskrivning

Hall

Via verandan kliver ni in i denna mysiga villa där golven präglas av ett vackert slipat brädgolv och väggarna är målade i vitt. Hallen utgör även bostadens nav varifrån ni når alla rum samt trappan till övre plan och källaren. Plats för fri avhängning och en lite klädkammare erbjuder förvaringsmöjligheter.

Kök/Vardagsrum

Vidare finner ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning med ett fantastiskt ljusinsläpp från flertalet fönster i två väderstreck. Köket går i vitt tillsammans med rostfria beslag med gott om förvaringsmöjligheter med skåp upp till taket. Ovan arbetsytorna sitter vitt matchande kakel. Den maskinella utrustningen består av en spis, köksfläkt, diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Plats för ett matbord med 4- 6 stolar.

I vardagsrumsdelen ryms en soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel samt läshörna om så önskas.

Sovrum 1

På entréplan finner ni master bedroom med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord. Två inbyggda garderober erbjuder förvaringsmöjligheter.

Badrum & Gäst-WC

Stort och härligt badrum som renoverades under 2021 (kvalitetsdokument finns). Klinkers på golvet och halvkaklade väggar i vitt. Inredningen består av en wc-stol, vit handfatskommod med ovansittande spegel, badkar, dusch samt tvättmaskin och torktumlare. Två dubbelfönster i olika väderstreck erbjuder ett bra ljusinsläpp i badrummet.

På entréplan finner ni även en gäst-wc där ytskikten från badrummet återfinns. Inrett med ett handfat och wc. Ett fönster bidrar med ljusinsläpp.

Övre plan

På övre plan har ni chansen att sätta er egen prägel. Här välkomnas ni upp i ett allrum eller varför inte ett till sovrum? Tillsammans med två till rum som idag nyttjas som sovrum. Brädgolv och vita väggar.

Källarplan

Nere i källaren finns ett äldre badrum, pannrum samt tre rum som fungerar som förvaringsutrymme, hobbyrum eller varför inte ett eget gym.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
1½-plansvilla med källare
Byggnadsår
1945
Fasad
Trä
Stomme
Plankvägg
Fönster
2-glas
Bjälklag
Trä
Plåtarbete
Lackerad plåt
Tak
Enkupig tegelpannor
Grund
Källare
Uppvärmning
CTC kombipanna med ved och el
Vatten/avlopp
Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
Ventilation
Självdrag
Renovering
1994 – Panna CTC
2015 – Ny avloppsanläggning
2021 – Bytt tak, läkt och papp
2021 – Tvättmaskin och torktumlare
2021 – Totalrenoverat badrummet och köket

Fiber framdragen till tomtgräns (Telia)

Driftkostnader

Uppvärmning
11 400 kr
Hushållsel
3 200 kr
Sotning
236 kr
Renhållning
1 642 kr
Försäkring
4 906 kr
Övrigt
801 kr
Summa
22 185 kr
(fastighetsavgift/skatt på 8 524 kr tillkommer)
Driftkostnaden är en ungefärlig kostnad som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. I posten övrigt ingår kostnad för tömning av trekammarbrunn.

Besiktning

Förbesiktigad
Ja

Energideklaration

Status
Utförd (2020-07-23)
Prestanda
170 kWh/m2/år
Energiklass
F

Ekonomi

Taxeringsvärde
2 654 000 kr
Taxeringsår
2021
Värdeår
1945
Byggnadsvärde
1 062 000 kr
Markvärde
1 592 000 kr
Skatt/avgift
8 524 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Planbestämmelser
Stadsplan Vattenskyddsområde

Hisings Kärra

Vacker natur och aktiviteter för alla

Hisings Kärra, allmänt kallat Kärra, har omkring 11 000 invånare och 3 100 arbetstillfällen. Här finns gott om både små och stora företag. Området var glest befolkat och hade en tydlig jordbruksprägel så sent som på 1970-talet.

Goda kommunikationer

Kommunikationerna är mycket goda. Bussar avgår var femte minut under rusningstid: Buss 40 (Angered C–Bäckebol–Hjalmar Brantingsplatsen), buss 46 och 311 (Kungälv–Ingebäck–Bäckebol–Göteborg) samt Rosa Express på sträckan Gerrebacka–Nordstan–Billdal. På bara 10 minuter når du Göteborgs centrum med bil.

Rikt kultur- och föreningsliv samt vacker natur

I Kärra finns en stor mängd olika föreningar för alla åldrar. Några exempel är dans-, pensionärs-, hembygds, schack- samt idrottsföreningar av olika slag. Det som senare blev Kärra IF kom till redan på 1930-talet.

Här finns goda förutsättningar för ett rikt fritids- och familjeliv med bland annat 4H-gård, strövområden, Klarebergs ridskola, samt sport- och simhall inom cykel- eller gångavstånd. Även tennisplaner finns i området.

Ett bibliotek finns i Kärra centrum och en kulturskola i Kärra-Rödbo. Kulturskolan har undervisning i ämnen som bild, musik, media, teater och keramik. I Kärrahus äldreboende finns en träffpunkt för seniorer.

Vacker natur med ängs- och skogsmark omger Kärra. Skogome, Skälltorp, Agnesberg och Rödbo är angränsande områden.

Bra serviceutbud och flera skolor

Kärra centrum har ett bra utbud av affärer och restauranger. Ett tips för dig som ska se över ditt hem är Bäckebol Homecenter – här finns allt för hemmafixaren!

I Kärra finns de kommunala skolorna Lillekärrskolan (F–3), Klarebergsskolan (4–9) samt Kärraskolan (F-9). Här finns även sex kommunala förskolor, öppna förskolan, fritidshem och fritidsklubb. För skolelever i Kärra finns en kulturskola med undervisning i bild, musik, media, teater och keramik.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.