Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Vintervädersgatan 3

Biskopsgården

3 rum
67.1 kvm
1 750 000 kr (slutpris)
3 456 kr/mån
Såld

Välplanerad trerummare med renoverat kök!

Välkomna till denna välplanerade trerummare med ett fantastiskt fint ljusinsläpp och nymålade väggar. Bostaden erbjuder två sovrum , renoverat kök från 2016 med given matplats invid stort fönsterparti med fridfull utsikt och ett helkaklat badrum. I vardagsrummet får både matsalsgruppen och soffgruppen plats och ytan förlängs med en balkong i söderläge. Perfekt plats att se solnedgången från. Hallen erbjuder goda avhängning - samt förvaringsmöjligheter tack vare garderober.

I området finner ni matbutiker, träningsanläggningar, bibliotek, caféer och servicebutiker. Via kollektivtrafiken tar ni er enkelt in till Göteborgs innerstad och även Backaplan som erbjuder stort serviceutbud.
Slutpris
1 750 000 kr
Månadsavgift
3 456 kr/mån
Antal rum
3 rum
I Månadsavgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
67.1 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.36605%
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1958
Lgh.nr
138
Gatuadress
Vintervädersgatan 3
Postadress
41836 GÖTEBORG

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Hassan Ghadban
Fastighetsmäklare
Hassan Ghadban

Bilder och planlösning

 Vintervädersgatan 3-1
 Vintervädersgatan 3-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Vintervädersgatan 3-3
 Vintervädersgatan 3-4
 Vintervädersgatan 3-5
 Vintervädersgatan 3-6
 Vintervädersgatan 3-7
 Vintervädersgatan 3-8
 Vintervädersgatan 3-9
 Vintervädersgatan 3-10
 Vintervädersgatan 3-11
 Vintervädersgatan 3-12
 Vintervädersgatan 3-13

Rumsbeskrivning

Hall

Laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns gott om plats för avhängning och optimala förvaringsmöjligheter i flera garderober.

Vardagsrum

Laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt matsalsmöbel för det större sällskapet. Härifrån nås även balkongen i söderläge.

Kök

Laminatgolv och vitmålade väggar. Renoverat kök från 2016 och ovan arbetsbänken sitter vitt kakel som stänkskydd. Den maskinella utrustningen består av spishäll, fläkt, ugn, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. Plats för matbord finns för minst fyra personer invid fönsterpartiet.

Master bedroom

Det större sovrummet har laminatgolv och målade väggar i vitt. Här inryms både dubbelsängen med tillhörande sängbord.

Sovrum 2

Det andra sovrummet har vitmålade väggar och inrymmer enkelsäng med tillhörande sängbord.

Badrum

Helkaklat ljust badrum med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, handdukstork, tvättmaskin samt duschhörna.

Förråd

Till bostaden tillhör förråd i källarplan.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1958
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
2 av 7. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
1 800 kr
Försäkring
1 200 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
3 000 kr
Driftkostnaden är beräknad per år och är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-09-25)
Prestanda
123 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
HSB Brf Soluret
Org.nummer
757200-9103
Föreningen äger marken?
Nej, tomträtt. Omförhandlades under 2017 och 2018.
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
266 st
Antal lokaler
1 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja, minsta andel 10%.
Renoveringar
1987/1988 renoverades fasad och fönster.
1995/1996 skedde stambyte.
2006/2007 reparerades hissar.
2007/2008 målades balkonger om samt trappräcken bytts ut.
2012/2013 stängdes alla sopnedkast ner och sopstationer installerades.
2013/2014 byte till aptussystem i källarna, ombyggnad av förskola samt markarbeten.
2015 utfördes fasadrenovering och upprättande av ny underhållsplan
2018/2019 renoverades hissarna och en del parkeringsplatser har breddats.

Föreningen planerar att inom några år byta elen.
Parkering
I föreningen finns det 184 st parkeringsplatser, 13 garage och 16 besöksparkeringar. Kostnad för att hyra en parkeringsplats är 220kr/mån och 450kr/mån för garage. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
TV/bredband
Ansluten till kabelnätet via ComHem, analogt basutbudet ingår i avgiften. Bredband tecknas separat av bostadsrättsinnehavaren (förberett för bredband via ComHem och Bredbandsbolaget).
Föreningens ekonomi
Avgifterna höjdes med 3% under 2019. I dagsläget finns inga beslutade avgiftsförändringar.
Övrigt
I föreningen finns det en samlingslokal samt två gästlägenheter att hyra. Gemensam tvättstuga på källarplan och cykelförråd finns på baksidan av huset.
Föreningen vill träffa köparna innan godkännande.
Allmänt om föreningen
HSB Brf Soluret i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening som bildades 1958. Föreningen äger fastigheterna Biskopsgården 53:1-4. Fastigheterna är upplåtna med tomträtt. Tomträttsavtalen som har bundits om under 2017 och 2018 har ökat i kostnad från 349 000 kr/år till 610 000 kr/år. I föreningen finns 266 stycken lägenheter och en hyresrättslokal. Till föreningen hör adresserna Vintervädersgatan 1-21 (udda nummer). Den totala lägenhetsytan är 18 098 kvm och den totala lokalytan är 715 kvm.

Kontroll utförd 2021-07-18.

Biskopsgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Biskopsgården och Länsmansgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Från centrala Göteborg når du Biskopsgården på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5, 6 och 10. Du kan även åka med buss 25 som trafikerar sträckan Balltorp–City–Länsmansgården.

Intressant natur och allt för en bra fritid

I Biskopsgården finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och fem skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I Biskopsgården finns fem skolor. Ryaskolan, Svartedalsskolan, Sjumilaskolan och Jättestensskolan är F–9-skolor medan Landamäreskolan är en F–6-skola.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta