Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Blandsädesgatan 4A

Bifrost

2 rum
48 kvm
2 220 000 kr (slutpris)
3 307 kr/mån
Såld

Välplanerad renoverad tvåa!

Modernt renoverad tvåa med en generös sällskapsyta mellan kök och vardagsrum. Stort fokus har lagts på att utnyttja varenda kvadratmeter till fullo. Bostaden erbjuder ett rofyllt sovrum samt ett helkaklat badrum med egen tvättavdelning. Genomgående ljus färgsättning i hela bostaden med kvalitativt parkettgolv och fönster i två väderstreck som bidrar med fint ljusinsläpp.

Här bor du i ett bekvämt område med närhet till Mölndal Galleria där det finns affärer, caféer, restauranger och träningsanläggningar. Änggårdsbergens och Safjällets naturreservat ligger inom gångavstånd med härliga motionsspår och elljusspår. Runt hörnet ligger busshållplatsen som tar dig in till centrala Göteborg på ca 20 min och från Mölndals station tar du dig smidigt ner till Kungsbacka med tåg.
Slutpris
2 220 000 kr
Månadsavgift
3 307 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV.
Boarea
48 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
0.397%
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
1971
Lgh.nr
137
Gatuadress
Blandsädesgatan 4A
Postadress
43146 Mölndal

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Cassandra Jerneklo
Fastighetsmäklare
Cassandra Jerneklo

Bilder och planlösning

 Blandsädesgatan 4A-1
 Blandsädesgatan 4A-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Blandsädesgatan 4A-3
 Blandsädesgatan 4A-4
 Blandsädesgatan 4A-5
 Blandsädesgatan 4A-6
 Blandsädesgatan 4A-7
 Blandsädesgatan 4A-8
 Blandsädesgatan 4A-9
 Blandsädesgatan 4A-10
 Blandsädesgatan 4A-11
 Blandsädesgatan 4A-12
 Blandsädesgatan 4A-13
 Blandsädesgatan 4A-14
 Blandsädesgatan 4A-15
 Blandsädesgatan 4A-16
 Blandsädesgatan 4A-17
 Blandsädesgatan 4A-18
 Blandsädesgatan 4A-19

Rumsbeskrivning

Hall

Välkomnande rymlig hall med vitmålade väggar och på golvet ligger grå klinker vid entrén som sedan övergår till ljus parkett . Till vänster finner ni avhängnings samt förvaringsmöjligheter i en skjutdörrsgarderob.

Kök/Vardagsrum

Stilrent grått kök med mässingsbeslag och vitrindörrar med belysning som exponerar finporslin och finglas på ett trevligt sätt. Ovan arbetsbänken i laminat sitter stora gråa kakelplattor som stänkskydd. Köket är utrustat med induktionshäll, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, fläkt, integrerad kyl/frys och gott om skåpförvaring i form av underskåp. Invid den praktiska köksön finns plats för två barstolar.

I öppen planlösning med köket befinner sig vardagsrummet. Vardagsrummet har ett generöst fönsterparti som tillför ett härligt ljusinsläpp. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt ett matbord.

Sovrum

Här finns plats för dubbelsäng samt förvaringsmöblemang eller skrivbord om så önskas. På golvet ligger ljus parkett och väggarna är vitmålade.

Badrum

Helkaklat badrum i grått med matchande klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, golvvärme samt duschhörna med vikbara glasdörrar. Här finns även en tvättavdelning med tvättmaskin, arbetsbänk och förvaringsskåp ovan.

Förråd

Ett källarförråd tillhör bostaden.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadstyp
Flerbostadshus
Byggnadsår
1971
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1 av 4. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 340 kr
Övrigt
7 200 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
11 940 kr
Driftkostnaden är en uppskattning beräknad per år och kan variera beroende på boendesituation och levnadssätt. Posten övrigt avser bredband.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-10-07)
Prestanda
120 kWh/m2/år
Energiklass
E

Tomt/uteplats

Förening

Namn
BRF Axet
Org.nummer
769615-8034
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
191 st varav 25 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
19 st
Överlåtelseavgift
1190 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
476 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2001 utfördes fönsterbyte till aluminiumklädda fönster
2010 åtgärdades takläckor, gårdsbelysning repareras, viss asfaltering utfördes och rökluckorna besiktades och renoverades. Samma år omfogades fasaden mellan 6E och 8A och hydroforberades
2011 utfördes ommålning av utvändigt trä (dörrar m m), lägenhetskanalerna sotas, nytt nyckellöst låssystem installerades och en OVK påbörjades
2012 OVK avslutas, nya armaturer installeras till parkeringens belysningsstolpar, ny avloppsanslutning och ny pumpgrop hus 8 installerad. Samma år målades tvättstugorna om
2013 nytt torkaggregat 2:ans tvättstuga, staket lekplats byts ut, beskärning av ett 50-tal träd. Fasaden mellan 2D och 4A omfogades och hydroforbreras. Sex st. balkonger renoverades (utvärdering omfattning och metod). Alla armaturer trapphus och entréer utbytt till miljö- och energieffektiv Led
2014 lades alla tak om och vindarna tilläggsisolerades, nya hängrännor och stuprör, all sand i sandlådorna byttes ut, gatubelysning uppfördes på de två gångbanor som saknade belysning
2015 installation av ny undercentral, kontroller av grundläggning och grundvattennivåer, partiellt stambyte inlett (hus 2), ny parkeringsplats anlagd, vägbommar uppsatta vid gångstråk, renovering av ett par cykel- och mopedrum.
2016 partiellt stambyte klart (stambytt i alla källare och mark, serviser infodrade), Fasad gavel 2 A omfogad och hydroforbrerad, byggnation av fem nya lägenheter i f d lokaler påbörjat, vån -1 i alla trapphus har fått nya golv (klinker), källarna har kompletterats med nya branddörrar, nytt styrelserum källaren 8 B samt renoverat kök och WC i dess anslutning (används till hantverkare m m).
2017 utfördes balansering av värmesystemet med QSEC metoden i alla lägenheter, bytt alla stamventiler värme, byggnation av fem nya lgh avslutat och lgh är upplåtna med bostadsrätt. Nya seriekopplade brandvarnare alla källare. Projektering nytt miljöhus samt ombyggnad av gård.
2018 byggdes miljöhus för hushållssopor och sortering, bytt alla centrala fläktar vind, rensning ventilationskanaler, projektering och upphandling gårdsprojekt.
2019/2020 utfördes renovering av innergård inkl. nya ledningar för dagvatten och dränering, byggnation av ny tvättstuga och gemensamhetslokal samt byggnation av elcykelförråd


Föreningen planerar framöver att byta balkongdörrar och ev. balkongpartier
Parkering
Föreningen har totalt 219 parkeringsplatser som kan hyras för 250kr/månad och 19 besöksplatser.
Det finns lediga platser i dagsläget.

Kontrollerat med föreningen 2021-03-30.
TV/bredband
I föreningen är fiber indraget. Internet levereras av Telenor (bredbandbolaget) och TV går genom Comhems analoga utbud via antennuttaget.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Bättre Brf AB. Det finns inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.
Övrigt
Föreningen har en stor innergård med lekplats och flera gemensamma uteplatser. På Blandsädesgatan 2C och 8B finns föreningens tvättstugor. Bokning av tvättstugan sker med tilldelat bokningslås som tillhör varje lägenhet.
Allmänt om föreningen
Bostadsrättsföreningen Axet är en större förening centralt placerad i Bifrostområdet i Mölndal. I föreningen finns 191 lägenheter och 19 lokaler.


Årsredovisningen för 2020 kommer att vara klar först i slutet av våren/början av sommaren, då kommer den att publiceras här på hemsidan. Om årsredovisningen inte finns publicerad betyder det att den inte är färdig.

Bifrost

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för såväl turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta