Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Linnégatan 76

Linnéstaden

3 rum
79.6 kvm
4 614 kr/mån

Topprenoverad trea med högt och fritt läge i fantastiska Linné!

Totalrenoverad trea högst upp i huset med modern charm kan nu erbjudas i mysiga Linnéstaden. Genomgående vitt laminatgolv och vitmålade väggar där köket förlängs med en magisk terrass i sydostläge med gott om plats för loungegrupp. Två väl tilltagna sovrum erbjuds där master bedroom har en praktisk walk in closet och det andra sovrummet nås från vardagsrummet via vackra industriglasdörrar.
Bo med närhet till citypulsen samtidigt som grönskan ligger alldeles inpå knuten. Spårvagn och buss tar er enkelt runt omkring staden medan cykeln eller promenaden passar perfekt att transportera er i city.
Månadsavgift
4 614 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår vatten, VA, kabel-TV och internet.
Boarea
79.6 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Våningsplan
9 av 9. Hiss finns.
Byggnadsår
1985
Lgh.nr
222
Gatuadress
Linnégatan 76
Postadress
41308 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

 Linnégatan 76-1
 Linnégatan 76-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Linnégatan 76-3
 Linnégatan 76-4
 Linnégatan 76-5
 Linnégatan 76-6
 Linnégatan 76-7
 Linnégatan 76-8
 Linnégatan 76-9
 Linnégatan 76-10
 Linnégatan 76-11
 Linnégatan 76-12
 Linnégatan 76-13
 Linnégatan 76-14
 Linnégatan 76-15
 Linnégatan 76-16
 Linnégatan 76-17
 Linnégatan 76-18
 Linnégatan 76-19
 Linnégatan 76-20
 Linnégatan 76-21
 Linnégatan 76-22
 Linnégatan 76-23
 Linnégatan 76-24
 Linnégatan 76-25
 Linnégatan 76-26
 Linnégatan 76-27

Rumsbeskrivning

Hall

Vitt laminatgolv med underliggande parkettgolv och vitmålade väggar. Här finns bra med plats för avhängning.

Kök

Köket totalrenoverades 2018 och har skåpsluckor i mörkblå kulör med beslag i mässing. Maskinparken med ovanliggande bänkskiva i kvartskomposit är utrustad med spishäll, fläkt, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn samt integrerad kombinerad kyl och frys. Här finns plats för större matsalsmöblemang och den härliga terrassen i sydost nås även härifrån. Här finns gott om plats för loungegrupp.

Vardagsrum

Vitt laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Plats finns dessutom för matsalsmöbel.

Sovrum 1 & 2

Master bedroom har vitt laminatgolv och vitmålade väggar. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt skrivbord. Gott om förvaringsplats i en walk in closet.

Det andra sovrummet nås från vardagsrummet via industridörrar och har plats för säng med tillhörande möblemang samt förvaringsmöbel.

Badrum

Renoverades 2019. Vita väggar med delvis kaklade väggar i grått och klinker i granitkeramik som ger en levande och vacker struktur med naturstenskänsla. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegel, badkar, takdusch med handdusch samt kombimaskin.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1985
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
F & FTX
Våningsplan
9 av 9. Hiss finns.
Renovering
Föreningen kommer måla och fixa en list till balkongen i sommarslutet.

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
4 400 kr
Driftkostnaden är en uppskattning som kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Föreningen har el-avtal som specas på månadsavin efter faktisk förbrukning.

Energideklaration

Status
Utförd (2018-05-25)
Prestanda
102 kWh/m2/år
Energiklass
D

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Slottsskogen
Org.nummer
716408-6626
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
315 st
Antal lokaler
12 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017 utfördes fasad- och takrenovering samt fönsteröversyn på Övre Husargatan. Besiktning utfördes i augusti och samma år utfördes även våtrumskontroller, för att säkerställa standarden.
2018 utfördes stamspolning av samtliga avlopp i fastigheten, uppfräschning av entréer samt pingisrum slutfördes, renovering av dam- samt herrbastu och renovering av återvinningsrummen.

Föreningen följer en underhållsplan och är i slutfasen av den pågående fasad- och takrenoveringen.
Föreningen planerar att utföra förstärknings- samt justeringsarbeten av vissa markområden på innergården. Föreningen planerar även att utföra hissbyte under sommaren 2020 samt att utföra relining efter 2030.
Parkering
Föreningen har 109 P-platser (ca 735kr/månad) samt ett antal MC-platser (i dagsläget är det kö).
Boendeparkering finns i området, dessutom finns det möjlighet att hyra plats i flertalet privata parkeringshus.

För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad.
TV/bredband
Fastighet är ansluten till Telias fibernät. TV via Telia (Kanalpaket Lagom) och bredband ingår i månadsavgiften (100/10).
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Allmänt om föreningen
BRF Slottsskogen en välskött HSB-förening med stabil ekonomi. Fastigheten är belägen i en av Göteborgs mest eftertraktade stadsdelar.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Linnéstaden

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.