Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Persgatan 10B

Lunden

2 rum
51 kvm
2 395 000 kr
3 855 kr/mån

Modern 2:a med goda förvaringsmöjligheter!

En trappa upp och med insynsfritt läge kan vi nu erbjuda en välplanerad tvåa med fint ljusinsläpp i attraktiva Lunden. Bostaden har en härlig känsla av rymd och erbjuder ett renoverat kök från 2020 samt ett kaklat badrum i vitt med badkar. Goda förvaringsmöjligheter med både klädkammare i bostaden och stort vindsförråd.
I närheten finner ni allt ni kan tänkas behöva - goda kommunikationer, servicebutiker samt naturområden med fina promenadstigar. Delsjön och Härlanda tjärn är populära resmål framåt sommaren med fina badplatser och glasskiosk.
Pris
2 395 000 kr
Månadsavgift
3 855 kr/mån
Antal rum
2 rum
I avgiften ingår värme och vatten. Obligatoriskt tillägg tillkommer för bredband, telefoni och TV på 250 kr/månad och är inkluderat i angiven avgift.
Boarea
51 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.2928%
Våningsplan
1.5 av 3. Hiss finns ej.
Byggnadsår
1931
Lgh.nr
0017
Gatuadress
Persgatan 10B
Postadress
41658 Göteborg

Visning

Sön 31 Maj kl 13:00–13:45
Anmälan krävs. Pga Covid-19 kan uppdelning ske. Kontakta oss för digital visning

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

 Persgatan 10B-1
 Persgatan 10B-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Persgatan 10B-3
 Persgatan 10B-4
 Persgatan 10B-5
 Persgatan 10B-6
 Persgatan 10B-7
 Persgatan 10B-8
 Persgatan 10B-9
 Persgatan 10B-10
 Persgatan 10B-11
 Persgatan 10B-12
 Persgatan 10B-13
 Persgatan 10B-14
 Persgatan 10B-15
 Persgatan 10B-17
 Persgatan 10B-18
 Persgatan 10B-19
 Persgatan 10B

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och ljust målade väggar. Här finns plats för avhängning samt förvaringsmöblemang. Extra gott om förvaringsutrymme i en klädkammare.

Kök / Vardagsrum

Ljust målade väggar och marmoleum-golv. Vita skåpsluckor och ovan arbetsbänken i ljust trä sitter vitt kakel. Maskinparken är utrustad med spishäll, fläkt, ugn, integrerad diskmaskin samt integrerad kombinerad kyl och frys. Här finns plats för matbord för ca 4 personer.

Vardagsrummet har målade väggar i grå-grön nyans och parkettgolv. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.

Sovrum

Målade väggar i blå nyans och parkettgolv. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och förvaringsmöblemang.

Badrum

Helkaklat badrum i vitt med plastmatta. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukshängare samt badkar.

Energideklaration

Föreningen har nyligen utfört en energideklaration på fastigheten men den har inte levererats ännu.

Förråd / Våningsplan

Till bostaden hör ett vindsförråd. Bostaden ligger en trappa upp och alltså inte på markplan - fritt från insyn och därav våning 1,5 av 3.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1931
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Frånluft
Våningsplan
1.5 av 3. Hiss finns ej.
En trappa upp.
Renovering
2019 byttes elcentralen och väggarna i bostaden målades
2020 renoverades köket

Driftkostnader

Hushållsel
2 400 kr
Försäkring
2 000 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
1 st
Summa
4 700 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Energideklaration

Status
Beställd

Tomt/uteplats

Förening

Namn
BRF Lunden 28 i Göteborg
Org.nummer
769612-6007
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av Riksbyggen. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
78 st varav 4 st hyresrätt(er)
Antal lokaler
3 st
TV/bredband
Föreningen har ett avtal med Telenor (100 Mbit bredband, telefoni och TV), en obligatorisk avgift på 250 kr för samtliga medlemmar tillkommer och är inkluderad i avgiften.
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
1979 ersattes fasad med en plåtfasad och fastigheten genomgick en rejäl upprustning, lägenheter slogs ihop till större, vindarna togs i anspråk och gjordes om till etagelägenheter. Samma år utfördes även stamrörsrenovering och nya eldragningar i samtliga lägenheter.
2000 renoverades en av tvättstugorna.
2006 spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2007 byttes maskiner i den stora tvättstugan.
2008 tvättades fasad, husgrund putsades om och reparerades samt målades och avrinningsplåtar monterades. Under detta år målades dessutom trapphus, balkonger totalrenoverades, gård iordningställdes och nya entrédörrar och nytt passersystem installerades i fastigheten.
2008-2009 energideklarerades fastigheten.
2008-2010 installerades nya spisfläktar i samtliga lägenheter, nya tilluftsventiler med backventil, frånluftsdon med fuktsensor i badrum samt nya fläktar på tak som är tryck- och temperaturstyrda.
2009 byttes infodringar där behov fanns i nedre delen av avloppsstammar och samlingsledningar. Under samma år renoverades dessutom ett av badrummen i en av hyresrätterna, den lilla tvättstugan totalrenoverades och avstängningsventiler samt pump till uppvärmningsystem byttes.
2010 genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen.
2011 utfördes kontroll, filmning och spolning av dagvatten- och dräneringsledningar. Under samma år byggdes cykelförvaring på gården och ett mindre skärmtak sattes upp vid ingångarna vid Persgatan 6 och Bielkegatan.
2012 installerades grindar.
2013/2014 filmades stamledningen i hela huset samt några serviser för framtida renovering.
2014 renoverades och isolerades tak samtidigt som fönster byttes till treglasfönster.
2016 renoverades en av två tvättstugor och trappnosarna i många uppgångar byttes ut
2018 utfördes OVK, trappnosar byttes ut och renovering av innergård
Parkering
I föreningen finns 4 parkeringsplatser som kan hyras för ca 300 kr/mån, och 6 garageplatser som kan hyras för ca 500 kr/mån. Dessa hyrs ut till medlemmarna i föreningen enligt två separata kölistor: en för p-platserna och en för garageplatserna. I dagsläget är det kö till samtliga platser.
I området finns även boendeparkering.
Övrigt
I föreningen finns tillgång till två tvättstugor med 4 respektive 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkrum (6A samt 10B). Dessa renoverades 2016 & 2010.
På innergården finns bänkar och bord med möjlighet att grilla.
I källaren finns även ett badrum och toalett.
Allmänt om föreningen
Brf Lunden 28 bildades år 2005 och äger fastigheterna Lunden 28:14, 28:6, 28:7. De tre byggnaderna är uppförda under 1931 och har adresserna Persgatan 2-10 samt Bielkegatan 9.

Kontroll med styrelsen 2020-05-18.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Lunden

I hjärtat av Östra Centrum finner ni populära Lunden som kännetecknas av lugnet men även för den härliga stadskänslan. Här bor ni med närhet till kommunikationer från både Redbergsplatsen och Olskrokstorget där ni snabbt tar er vidare till önskad plats. Eller varför inte ta cykeln till Skatås, Delsjön eller Härlanda tjärn och ta del av den härliga naturen. Längst huvudstråket Danska vägen finner ni caféer och restauranger för alla smaker. Inte nog med det så har ni även här stadens godaste glass hos Lejonet & Björnen.

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.