Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Kvarnbygatan 51

Kvarnbyn

3 rum
78 kvm
4 394 kr/mån

Högst upp i huset och dubbla balkonger!

Ta hissen högst upp i huset och kliv in i denna trea där ni genomgående finner vitmålade väggar tillsammans med ljust parkettgolv. Badrummet är helkaklat i stilrent vitt med grått klinkergolv och här finns även tvättmaskin och torktumlare. Från köket nås bostadens ena balkong som är härligt inglasad i söderläge. Vardagsrummet förlängs med en stor
balkong där plats enkelt finns för loungemöblemang samt caféset.
Området erbjuder flertalet mysiga promenadslingor där ni även kan ta en promenad till Gunnebo slott. Här finner ni även populära Kråkans krog samt goda kommunikationer som tar er till Mölndals centrum på bara några minuter där både buss, tåg och spårvagn går in till Göteborgs innerstad.
Månadsavgift
4 394 kr/mån
Antal rum
3 rum
I avgiften ingår värme och kallvatten. (Obligatoriskt varmvattentillägg på ca 195 kr/månad samt tillägg för kabel-TV och bredband på ca 154 kr/månad är inräknat i den angivna avgiften)
Boarea
78 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.0341%
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.
Byggnadsår
2017-2018
Lgh.nr
A1501 /11501
Gatuadress
Kvarnbygatan 51
Postadress
43134 Mölndal

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Extra kontaktperson

Bilder och planlösning

 Kvarnbygatan 51-1
 Kvarnbygatan 51-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Kvarnbygatan 51-3
 Kvarnbygatan 51-4
 Kvarnbygatan 51-5
 Kvarnbygatan 51-6
 Kvarnbygatan 51-7
 Kvarnbygatan 51-8
 Kvarnbygatan 51-9
 Kvarnbygatan 51-10
 Kvarnbygatan 51-11
 Kvarnbygatan 51-12
 Kvarnbygatan 51-13
 Kvarnbygatan 51-14
 Kvarnbygatan 51-15
 Kvarnbygatan 51-16
 Kvarnbygatan 51-17

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående i hela bostaden. Här finns plats för avhängning samt förvaring i två garderober.

Kök / Vardagsrum

Vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat med marmorimitation sitter vitt kakel och spotlights. Maskinparken är utrustad med induktionshäll, fläkt, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns även plats för matbord för ca 6 personer. Från köket nås bostadens ena balkong som är inglasad i söderläge.

Vardagsrummet befinner sig i halvöppen planlösning med köket. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås även bostadens största balkong i nordvästläge.

Sovrum 1-2

Bostadens ena sovrum har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt förvaringsmöblemang eller skrivbord.
Det andra sovrummet har plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt
plats för förvaring i tre garderober.
Mellan båda sovrummen finns en klädkammare med gott om förvaringsutrymme.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt tillsammans med grått klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, badkar och handdukstork. Hög bekvämlighet med tvättmaskin och torktumlare installerat med ovanliggande arbetsbänk i laminat och förvaringsskåp.
Naturligt ljusinsläpp från fönster.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2017-2018
Uppvärmning
Fjärrvärme
Ventilation
Mekanisk till- och frånluft (FTX)
Våningsplan
6 av 6. Hiss finns.

Driftkostnader

Hushållsel
3 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Antal personer i hushållet
4 st
Summa
5 600 kr
Driftkostnaden är uträknad enligt schablon och kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd (2020-02-21)
Prestanda
75 kWh/m2/år
Energiklass
C

Tomt/uteplats

Balkong
Ja

Förening

Namn
BRF Kvarnbyfallet
Org.nummer
769630-0396
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
115 st
Överlåtelseavgift
1183 kr (betalas av köpare)
Pantsättningsavgift
473 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
I och med att husen är nybyggda finns inga större renoveringar planerade i nuläget. Det som föreligger är enbart normalt underhåll.
Parkering
I föreningen finns 93 parkeringsplatser som hyrs ut med separata hyres/sidoavtal där kösystem tillämpas. Parkeringsplatserna är fördelade på 69 garageplatser 900 kr/mån, 12 p-platser 300 kr/mån och 12 i carport 600 kr/mån.
TV/bredband
Fastigheten har bredband och digital-TV via ComHem.
Föreningens ekonomi
Den ekonomiska förvaltningen sköts via SBC.
Övrigt
Till lägenheten hör ett källarförråd som nås via samma trappuppgång som lägenheten. I anslutning till entrén finns ett barnvagnsrum samt ett cykelförråd i källarplan. Föreningen förfogar även över ett hobbyrum/styrelserum, två gemensamma tvättstugor för grovtvätt, en gemensamhetslokal och en gästlägenhet. Återvinningshus/soprum för hushållssopor och källsortering finns.
Allmänt om föreningen
Brf Kvarnbyfallet äger fastigheten Kvarnbyterrassen 2 som har 115 lägenheter. Samtliga upplåts med bostadsrätt och inflyttning skedde löpande mellan 2017-2018. Byggnadens totalyta är 7 007 kvm som utgör lägenhetsyta.
Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen, Mölndal Övre tillsammans med närliggande föreningar. Samfälligheten sköter gemensamma garageanläggningar samt övrig gemensam ytor i området.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Kvarnbyn

Historisk stad under ständig utveckling

Mölndals innerstad nås enkelt via buss, bil, spårvagn, cykel och pendeltåg. Staden står under ständig utveckling och nya områden bildas med fler bostäder, butiker och restauranger.
Historian i Mölndal går långt tillbaka och något som kännetecknas väl är Muséerna i Kvarnbyn, där forsen som även porlade genom staden för ca 1 000 år sedan finns kvar än idag. Området präglas idag av pittoreska trähus belägna på kullerstensgator. Här kan ni kring juletid hitta mysiga julmarknader.

Shopping, restauranger och vård

Mölndal galleria som färdigställdes september 2017 erbjudet flertalet butiker med allt från skor, kläder och telefoni till matbutiker, apotek och restauranger. I centrum finner ni även ett stort bibliotek, bank, flera skolor och vårdcentraler. Här finns allt ni kan tänkas behöva inom kort avstånd.

Populära resmål

Gunnebo Slott och Trädgårdar är en populär destination för både turister som stadsborna tack vare sin vackra placering mitt emellan Stensjön och Rådasjön. I närheten kan ni hyra kanoter och paddla i båda sjöarna men även spela minigolf med fin utsikt över sjön.

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.