Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Postgatan 3

Innerstaden

3 rum
90 kvm
3 950 000 kr
4 894 kr/mån

Central trea med gångavstånd till allt!

På populär adress finner ni nu en välplanerad trea med genomgående ljusa ytskikt. Öppen social planlösning med stora ytor mellan kök och vardagsrum varifrån ni når bostadens uteplats med trätrall. Fint ljusinsläpp tack vare fönster i två olika väderstreck samt två stora sovrum med gott om förvaringsutrymme.
Omgivningen kring Postgatan har allt ni kan önska. Inom Vallgraven erbjuder flera mysiga caféer, restauranger och fina innergårdar och populära Magasinsgatan, Kungsgatan och Kungstorget finner ni inom några minuters gångavstånd. I närheten finner ni även Göteborgsoperan och det mysiga hamninloppet där ni blickar ut över det belysta Eriksberg. På endast ett par minuter når ni Centralstationen där kommunikationsmöjligheterna är flera. Här kommer ni att trivas!
Utgångspris
3 950 000 kr
Månadsavgift
4 894 kr/mån
Antal rum
3 st
I avgiften ingår värme, vatten, basutbud tv samt bredband 250 mbit via Telenor.
Boarea
90 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
1.7471%
Andel av årsavgift
1.74%
Våningsplan
1 av 5, hiss finns.
Byggnadsår
1756
Lghnr
311
Gatuadress
Postgatan 3
Postadress
41113 Göteborg

Visning

Torsdag 23 januari kl 17.00–18.00 Bokad visning. Anmälan krävs.

Ansvarig mäklare

Bilder och planlösning

Postgatan 3-1
Postgatan 3-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

Postgatan 3-3
Postgatan 3-4
Postgatan 3-5
Postgatan 3-6
Postgatan 3-7
Postgatan 3-8
Postgatan 3-9
Postgatan 3-10
Postgatan 3-11
Postgatan 3-12
Postgatan 3-13
Postgatan 3-14
Postgatan 3-15
Postgatan 3-16
Postgatan 3-17
Postgatan 3-18
Postgatan 3-19
Postgatan 3-20
Postgatan 3-21
Postgatan 3-22

Rumsbeskrivning

Hall

Parkettgolv och vitmålade väggar är genomgående i nästan hela lägenheten. Här finns plats för avhängning samt förvaring i tre garderober.

Kök / Vardagsrum

Köket renoverades 2005 och har vita skåpsluckor med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i trä sitter vitt kakel och ett litet fönster med naturligt ljusinsläpp. Maskinparken är utrustad med hällspis, fläkt (2017), diskmaskin (2018) samt kombinerad kyl och frys.

I öppen planlösning med kök finner ni vardagsrummet. Här finns det gott om plats för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Här finns också plats för ett större matsalsmöblemang samt eventuell bokhylla. Härifrån når ni bostadens uteplats i söderläge som är belagd med trätrall.

Sovrum 1 & 2

Två stora och rymliga sovrum finns till förfogande. Båda sovrummen har plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt eventuell byrå. Mycket plats för förvaring i fem skjutdörrsgarderober i respektive rum.

Badrum

Helkaklade väggar i vitt med avstickande bård i blått tillsammans med klinkergolv. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp med belysning, dusch med avskiljande glasvägg och draperi samt tvättutrustning i form av tvättmaskin i 2018 årsmodell. Extra förvaringsplats i ett förvaringsskåp. Badrummet renoverades 2005.

Rumsdisponering

2 RoK enligt lägenhetsförteckningen men disponeras idag som 3 RoK.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
1756
Ventilation
Frånluft, Från-och tilluft
Uppvärmningssystem
Fjärrvärme

Driftskostnad

Försäkring
2 000 kr
Hushållsel
3 573 kr
Summa
5 573 kr/år
Driftkostnaden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring.

Energideklaration

Status
Utförd
Datum
2019-06-03
Prestanda
127 kWh/m² år
Energiklass
E

Föreningen

Namn
BRF Hembygden
Antal lägenheter
50 st
Antal lokaler
1 st
Org.nr
769608-8538
Pantsättningsavgift
465 kr
Överlåtelseavgift
1 163 kr (betalas av Säljare)
Äkta bostadsrättsförening?
Ja
Föreningen äger marken: Ja
Föreningens hemsida: https://brfhembygden.se/
Renoveringar: 2003/2004 beaktat hel sanering/renovering
Inga andra stora renoveringar, löpande underhåll.

Fönstermålning kommer att ske kommande år. På grannfastigheten planeras ett hotellbygge som nyligen fått bygglov.
Föreningens ekonomi: Ekonomisk förvaltning administreras av Revisorsringen.
För tillfället finns det inga planerade avgiftsförändringar.
TV/bredband: TV och bredband 250 Mbit via Telenor.
Parkering:

Bostadsrättsföreningen innehar 3 parkeringsplatser för medlemmarnas korttidsparkering vid lastning och andra korttidsärenden (max 1 tim). På grund av upprepade tidsöverträdelser formaliserades användandet av platserna under våren 2015 med Securitas som bevakningsföretag. Föreningens medlemmar har rätt att söka tillstånd till boendeparkering hos Göteborgs Kommun, område C4. Det finns även möjlighet att hyra garageplats i kungsgaraget via Apcoa till en kostnad om 2313kr per månad.

Föreningen tillåter delat ägande: Ja
Föreningen tillåter juridisk person som köpare: Nej

En gästlägenhet med kokvrå finns att hyra, två cykelförråd samt ett mycket välskött återvinningsrum. Hemtrevlig stenbelagd innegård med växter och utemöbler som tas väl om hand.

Brf Hembygden förvärvade år 2003 fastigheten Nordstaden 13:16. Fastigheten består av adresserna Packhusplatsen 4, Postgatan 1, Postgatan 3 samt Smedjegatan 3. Adresserna Packhusplatsen 4B, Postgatan 1 och 3 samt Smedjegatan 3 byggdes ursprungligen omkring förra sekelskiftet. Här var under många år Hotell Hembygden och runt 2003-2004 totalsanerades och renoverades samtliga adresser av JM. Samtidigt byggdes ytterligare en fastighet Packhusplatsen 4B av JM. Sammanlagd lägenhetsyta är 5.336 kvm fördelat på 50 st lägenheter. Föreningen följer en långsiktig underhållsplan. Total bostadsyta uppgår till 5 336 kvm.
(Kontrollerat med föreningen 2019-11-21)

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

I NÄRHETEN

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.