Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Termometergatan 19

Länsmansgården

122/6 kvm
5 rum
344 kvm

Villadröm från 2017 i Länsmansgården!

I ett familjevänligt område och på en hörntomt finner ni denna villa om 122 kvm med stor uteplats och trädgård. Bostaden har väl utvalda materialval med flertalet tillval och har välplanerade kvadratmeter som fördelas på två plan där ovanvåningen är stillsamt planerad med fyra sovrum och ett badrum. På nedre plan finner ni kök, vardagsrum samt tvättstuga med en separat groventré. Vardagsrummet förlängs med en stor uteplats med tillhörande trädgård som bjuder in till lek och tillställningar. Tillhörande huset finner ni en carport med stenlagd uppfart samt förråd med goda förvaringsutrymmen.
Här bor ni med trevliga omgivningar och naturen som intilliggande granne. I närheten finner ni skolor, matbutiker samt vård och omsorg. Ni kan också enkelt ta er in till centrala Göteborg med goda kommunikationer via buss.
Antal rum
5 rum & kök, varav 4 sovrum
Boarea/biarea
122/6 kvm (enligt taxeringsinformation)
Typ
1-familjs friliggande villa
Upplåtelseform
Friköpt
Byggnadsår
2017
Tomtareal
344 kvm (Hörntomt)
Fast.beteckning
Biskopsgården 830:917
Gatuadress
Termometergatan 19
Postadress
41841 Göteborg

Visning

Den här bostaden är "På glänt". Här presenterar vi kommande bostäder – det kan vara bostäder med planerad försäljning eller bostäder som vi inte hunnit fotografera än. Kontakta ansvarig mäklare så berättar vi mer!

Ansvarig mäklare

Biträdande mäklare

Bilder och planlösning

 Termometergatan 19-1
 Termometergatan 19-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Termometergatan 19-3
 Termometergatan 19-4
 Termometergatan 19-5
 Termometergatan 19-6
 Termometergatan 19-7
 Termometergatan 19-8
 Termometergatan 19-9
 Termometergatan 19-10
 Termometergatan 19-11
 Termometergatan 19-12
 Termometergatan 19-13
 Termometergatan 19-14
 Termometergatan 19-15
 Termometergatan 19-16
 Termometergatan 19-17
 Termometergatan 19-18
 Termometergatan 19-19
 Termometergatan 19-20
 Termometergatan 19-21
 Termometergatan 19-22
 Termometergatan 19-23
 Termometergatan 19-24
 Termometergatan 19-25
Fastighetskarta Termometergatan 19-26
Fastighetskarta

Rumsbeskrivning

Entréplan

Ni välkomnas in i en rymlig hall som är belagd med klinkergolv tillsammans med vitmålade väggar. Golvet övergår sedan till parkettgolv som är genomgående i hela bostaden. I hela huset finner ni fina dörrar med ram som vid byggnation gjordes som tillval. I hallen finns plats för avhängning samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Direkt till höger i entrén finner ni bostadens ena helkaklade badrum med grått klinkergolv. Badrummet är utrustat med WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, kromad handdukstork samt dusch med vikbara glasdörrar.
Gott om förvaringsutrymme i förråd under trappan. Genom hela nedervåningen löper härlig golvvärme och i taket sitter spotlights.

Kök/Matplats

Vitt kök med flera tillval och ovan arbetsbänken i laminat och rostfritt sitter vitt kakel. Maskinparken består av induktionshäll, inbyggnadsugn med varmluft, köksfläkt, diskmaskin, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Här finns gott om plats för ett matbord för det större sällskapet.

Vardagsrum

Stort och luftigt vardagsrum där plats finns för soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel.
Från vardagsrummet når ni bostadens grandiosa uteplats i österläge med tillhörande trädgård.

Tvättstuga

På nedre plan finner ni även en praktisk tvättstuga som är beklädd med klinkergolv. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho och värmepanna. Härifrån finns även separat ingång från carporten.

Övre plan

På övre plan kliver ni först upp till en hall som är centrum för våningen. Därifrån når ni bostadens alla 4 sovrum samt badrum. På hela övre plan sitter spotlights.

Sovrum 1-4

Alla 4 sovrum ligger stillsamt beläget på övre plan.
Master bedroom har plats för en dubbelsäng med tillhörande sängbord samt gott om plats för förvaring i en anslutande walk in closet.

Det andra sovrummet har plats för en större enkelsäng med tillhörande sängbord samt arbetshörna eller byrå. Här finns optimal plats för förvaring i en anslutande walk in closet.

I de resterande två sovrummen inryms en enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för skrivbord alternativt byrå.

Badrum

Badrummet på övre plan är belagt med klinkergolv tillsammans med vita helkaklade väggar. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp, handdukstork samt badkar. Här är golvvärme installerat.

Förråd

Intill huset finner ni ett förråd där det finns gott om plats för förvaring.

Bostadsfakta

Byggnadssätt

Byggnadstyp
2-plansvilla
Byggnadsår
2017
Fasad
Trä
Fönster
Trippel isolerglas
Bjälklag
Trä
Grundmur
Betong
Tak
Betongpannor
Grund
Platta på mark
Uppvärmning
Vattenburen frånluftsvärmepump
Vatten/avlopp
Kommunalt vatten året om, kommunalt avlopp.
Ventilation
Ventilation med värmeåtervinning/Elpanna

Bilplats

Stenplattor på garageuppfarten och altanen på fram- och baksidan.

Driftkostnader

Uppvärmning
15 000 kr
Hushållsel
5 000 kr
Vatten/avlopp
4 500 kr
Renhållning
1 500 kr
Försäkring
3 500 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
29 500 kr
Driftkostnaderna är uträknade enligt schablonbelopp motsvarande liknande hus i samma storlek. Vänligen notera att pris kan skilja sig och variera från leverantör och kommun samt vissa kostnader kan tillkomma som inte är nämnda.

Ekonomi

Taxeringsvärde
3 265 000 kr
Taxeringsår
2018
Värdeår
2017
Byggnadsvärde
2 318 000 kr
Markvärde
947 000 kr
Typkod
220, Småhusenhet, bebyggd

Servitut / Planbestämmelser

Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
Förmån: Officialservitut Parkering, 1480K-2016F189.5
Planbestämmelser
Detaljplan (2013-11-26)

Länsmansgården

Citynära stadsdel med kulturell mångfald

Länsmansgården och Biskopsgården, med drygt 25 000 invånare, kännetecknas av kulturell och språklig mångfald. Den citynära stadsdelen erbjuder goda kommunikationer och flera naturområden.

En kvart till centrala Göteborg

Kommunikationerna är goda. Du når centrala Göteborg på cirka 15 minuter med spårvagnslinjerna 5 och 6 samt buss 25 (Länsmansgården–Centrum–Balltorp) och buss 145 till Volvo Tuve/Torslanda.

Intressant natur och allt för en bra fritid

Här finns naturområdena Svarte Mosse med sitt rika fågelliv och Stora Vette med kuperat landskap med fornminnen. Här finns också Länsmansgårdens motionsanläggning, fotbollsplaner, tennisplaner, bangolf samt motionsslingor. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

Här finns ett 20-tal idrottsföreningar, ett 50-tal föreningar inom kultur, politik och hobby och cirka 15 pensionärsföreningar. Det rika föreningslivet har stor betydelse för den sociala utvecklingen i stadsdelen.

Flera naturliga mötesplatser och sex skolor

Länsmanstorget, Vårväderstorget och Friskväderstorget är naturliga mötesplatser i Biskopsgården. De två första ägs av Göteborgslokaler, medan Friskväderstorget har flera olika ägare. På torgen finns ett varierat utbud av affärer.

I området finns Ryaskolan (F–9) och Svartedalsskolan (F–9) Sjumilaskolan (F–9), Landamäreskolan (F–6), Jättestensskolan (F–9) samt Välkomsten Västra Hisingen, som är en skola för nyanlända elever från andra europeiska och utomeuropeiska länder.

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.