Översikt Bilder Planritning Beskrivning Fakta Dokument Karta Intresseanmälan

Taklöksvägen 29

Hildedal

4 rum
121 kvm
6 313 kr/mån

Fyrarummare på två plan i natursköna Hildedal!

Familjevänligt område och en fyrarummare med stor uteplats med tillhörande trädgård kan nu erbjudas i Hildedal. Bostadens 121 kvadratmeter fördelas på två plan där övre plan präglas av stillsamhet och lugn där bostadens sovrum lägligt är placerade. Entréplanet inrymmer ett fullutrustat Myresjökök med matplats för ca 6 personer och ett rymligt vardagsrum som öppnar upp en härlig uteplats med tillhörande trädgård som vetter åt ett soligt söderläge. I bostaden finner ni gott om förvaringsutrymmen dels i en klädkammare, ett flertal garderober samt ett mindre förråd under trappan. I trädgården finner ni ett stort förråd som sväljer en hel del samt en carport där plats finns för två bilar.
Här bor ni i ett lugnt och fridfullt läge och har nära till goda kommunikationer, butiker och skolor. På promenadavstånd finner ni Hisingsparken med gott om strövområden kring Slättadamm. I närheten finner ni även mysiga Kvillebäcken som erbjuder gott om restauranger, caféer samt saluhallen som erbjuder mat för världens alla hörn.
Månadsavgift
6 313 kr/mån
Antal rum
4 rum
I avgiften ingår vatten, bredband och kabel-tv (grundutbud) via Comhem. Schablonkostnad för vatten är ett tillägg som inkluderas i månadsavgiften på ca 177 kr/månad.
Boarea
121 kvm (enligt den ekonomiska förvaltaren)
Typ
Bostadsrätt
Andel i föreningen
2.80229%
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Byggnadsår
2006-2007
Lgh.nr
27
Gatuadress
Taklöksvägen 29
Postadress
41719 Göteborg

Visning

Kontakta mäklaren för visning.

Ansvarig mäklare

Sebastian Stojanovic
Fastighetsmäklare/Jurist
Sebastian Stojanovic

Bilder och planlösning

 Taklöksvägen 29-1
 Taklöksvägen 29-2

Säljtankar? Eller bara nyfiken på värdet?

Vi värderar din bostad kostnadsfritt – snabbt och utan förbindelser!

 Taklöksvägen 29-3
 Taklöksvägen 29-4
 Taklöksvägen 29-5
 Taklöksvägen 29-6
 Taklöksvägen 29-7
 Taklöksvägen 29-8
 Taklöksvägen 29-9
 Taklöksvägen 29-10
 Taklöksvägen 29-11
 Taklöksvägen 29-12
 Taklöksvägen 29-13
 Taklöksvägen 29-14
 Taklöksvägen 29-15
 Taklöksvägen 29-16
 Taklöksvägen 29-17
 Taklöksvägen 29-18
 Taklöksvägen 29-19
 Taklöksvägen 29-20
 Taklöksvägen 29-21
 Taklöksvägen 29-22
 Taklöksvägen 29-23
 Taklöksvägen 29-24
 Taklöksvägen 29-25
 Taklöksvägen 29-26
 Taklöksvägen 29-27
 Taklöksvägen 29-28
 Taklöksvägen 29-29
 Taklöksvägen 29-30
 Taklöksvägen 29-31

Rumsbeskrivning

Entréplan

Välkomnande hall med vita väggar och klinkergolv med golvvärme i mörkare metallic ton. Här finns plats för avhängning samt förvaring i en skjutdörrsgarderob. Direkt till vänster finner ni bostadens första badrum samt tvättrum. Helkaklat badrum i vitt tillsammans med brunt klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt dusch med vikbara frostade glasdörrar. I taket sitter spotlights.

Kök/Vardagsrum

Parkettgolv och vitmålade väggar. Myresjökök som har vita skåpsluckor från 2019 med rostfria beslag och ovan arbetsbänken i laminat sitter vitt stänkskydd. Maskinparken består av spishäll, fläkt, ugn, mikro, integrerad diskmaskin samt kyl och frys i fullhöjd. Gott om köksskåp för optimal förvaring. Här finns det plats för ett matbord för ca 6 personer invid fönstret.

Vardagsrummet är stort och luftigt och inrymmer soffgrupp med tillhörande möblemang samt TV-möbel. Väggarna är målade i vitt med en avstickande fondvägg med mönster av träd. Från vardagsrummet når ni bostadens stora uteplats i söderläge. På altanen finns gott om plats för loungemöblemang samt matbordsmöbel. Framför altanen finner ni en fin trädgård som bjuder in till lek och tillställningar. Här finns även ett förråd som rymmer mycket.

Under trappan som leder er upp till övre plan finner ni ett mindre förråd som inrymmer förvaring.

Tvättstuga

Separat tvättstuga med tvättmaskin från 2017, torktumlare, värmepanna samt förvaringsskåp och tvättho. Vita väggar tillsammans med vitt klinkergolv.

Övre plan

Hela övre plan är belagd med parkettgolv. Här finns tre sovrum, ytterligare ett badrum och en klädkammare med gott om plats för förvaring.

Sovrum 1, 2 & 3

Det största sovrummet har målade väggar i vitt tillsammans med en fondvägg i färgglatt mönster. Här finns plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i tre inbyggda garderober.

I det andra sovrummet är väggarna målade i en pastellgrön kulör och här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för förvaring i byrå/garderob.

Det tredje sovrummet har vita väggar tillsammans med en fototapet. Här finns plats för enkelsäng med tillhörande sängbord samt plats för skrivbord och byrå.

Badrum

Det andra badrummet är även det helkaklat i vitt tillsammans med brunmelerat klinkergolv med golvvärme. Utrustningen består av WC, badkar från Victoria Albert, handfatskommod med ovansittande spegelskåp samt förvaringsskåp. I taket sitter spotlights.

Bostadsfakta

Byggnad

Byggnadsår
2006-2007
Våningsplan
1 av 2. Hiss finns ej.

Driftkostnader

Hushållsel
9 600 kr
Försäkring
2 000 kr
Övrigt
300 kr
Antal personer i hushållet
2 st
Summa
11 900 kr
Driftkostanden kan variera beroende på boendesituation. Bostadsrättshavare har fritt val av leverantör för hemförsäkring. Posten övrigt avser bostadsrättstillägg.

Tomt/uteplats

Uteplats
Ja

Förening

Namn
BRF Gulmåran i Hildedal
Org.nummer
716447-8732
Föreningen äger marken?
Ja
Äkta/oäkta förening?
Äkta
Antal lägenheter
38 st
Överlåtelseavgift
1208 kr (betalas av Säljare)
Pantsättningsavgift
483 kr
Tillåts juridisk person?
Nej
Tillåts delat ägande?
Ja
Renoveringar
2017-2018 utfördes målning av fasader.
Inget planerat de närmsta åren.
Parkering
Till varje bostad ingår en carport. Gästparkering finns i området här kan man kan stå i 4 timmar. Under helger är det fritt.
TV/bredband
Kabel-TV och bredband via ComHem.
Föreningens ekonomi
Ekonomisk förvaltning administreras av HSB. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar (2019-08-15)
Allmänt om föreningen
Föreningen bildades år 1992 och består av 36 kedjehus och 1 parhus i 1-2 våningar med totalt 38 bostadsrätter. Föreningens bostäder har adresserna Gulmårevägen 2-22, 15-35, Taklöksvägen 21-35 samt Tomatvägen 1-7, 2-8. Föreningens totala lägenhetsyta uppgår till 4 250 kvm.

Inga stora avgiftsändringar planerade.

Kontrollerat med styrelsen 2022-05-xx. Föreningsinformationen är tagen från årsredovisning, hemsida och styrelsen. Vi ansvarar inte för att informationen är korrekt utan råder dig att kontrollera det som är av betydelse för dig.

Hildedal

Information till köparen

Mäklarens uppgift

Fastighetsmäklarens uppgift är att ta tillvara både säljarens och köparens intressen enligt god fastighetsmäklarsed och enligt fastighetsmäklarlagen, FML. Alla mäklare på Ny vy Mäklare är registrerade hos Fastighetsmäklarinspektionen.  

Objektsbeskrivningen

Enligt FML ska mäklaren förse en tilltänkt köpare med en skriftlig beskrivning av bostaden. I denna objektsbeskrivning är vissa uppgifter obligatoriska. Uppgifterna bygger dels på information från offentliga register, dels på information från säljaren. Mäklaren är inte ansvarig för de uppgifter som säljaren lämnar.

Boarea och planritning

Information om boarea kommer från säljaren och, när det gäller bostadsrätt, från föreningen. Uppgiften om boarea kan avvika från den faktiska boarean beroende på hur mätningen har utförts. Standarden för detta har ändrats över tid. Köparen uppmanas därför att kontrollera boarean före köp. Planritningen är inte skalenlig, avvikelser kan förekomma.

Boendekalkyl

Ny vy Mäklare erbjuder dig som köpare hjälp med att beräkna boendekostnaderna för denna bostad, i den mån du önskar.

Hantering av personuppgifter

Ny vy Mäklare hanterar och lagrar personuppgifter och annan information för att kunna uppfylla våra åtaganden och skyldigheter i enlighet med avtal och gällande lagstiftning. Vid undertecknande av köpekontrakt eller överlåtelseavtal samtycker säljare och köpare till att Ny vy Mäklare får behandla information om slutpris, adress och bilder på bostaden samt att dessa får användas i marknadsföring. Köpare och säljare godkänner automatisk att bostadens slutpris publiceras på www.hemnet.se. Kontakta ansvarig mäklare på Ny vy Mäklare för mer information eller vid frågor om hantering av personuppgifter.

Äkta och oäkta bostadsrättsföreningar

En äkta bostadsrättsförening är ett privatbostadsföretag. För att betraktas som ett privatbostadsföretag måste företagets verksamhet till minst 60 procent bestå av att tillhandahålla bostäder i byggnader som ägs av föreningen, till medlemmar som är fysiska personer. Är verksamhetskravet inte uppfyllt är föreningen oäkta. För säljare och köpare innebär det skillnader i beskattning vid försäljning, köp och innehav. Mer information om detta kan du får från Skatteverket, se www.skatteverket.se.

Budgivning och kontrakt

Accepterat pris innebär att mäklaren och säljaren har kommit överens om ett pris som ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden och vad säljaren är villig att acceptera vid försäljning. Det kan ändå bli budgivning om flera spekulanter vill betala det accepterade priset.

Budstart eller utgångspris är den summa som säljaren önskar att en eventuell budgivning börjar på. Budstart kan alltså understiga accepterat pris.

Samtliga bud, även de som understiger nivån för budstart och accepterat pris, tas emot av mäklaren och meddelas säljaren. Mäklaren tar fram en förteckning över budgivarnas namn, kontaktuppgifter, aktuellt bud, tidpunkt för bud samt eventuella villkor. Om inte säljaren önskar annat, tillämpar Ny vy Mäklare öppen budgivning med full transparens.

Säljaren har full prövningsrätt. Det betyder att bostaden marknadsförs med avsikt att den ska säljas, men det är säljaren som bestämmer om, när, till vem och till vilket pris som bostaden säljs. Säljaren är inte tvungen att sälja bostaden till det pris som anges i marknadsföringen eller till högstbjudande. Säljaren bestämmer med andra ord i alla dessa frågor.

Först när skriftliga kontrakt är undertecknade är bostadsaffären avslutad. Mäklaren har skyldighet att ta emot och framföra bud som inkommer ända fram till kontraktsskrivningen. För att undvika ovisshet och missnöje uppmanar vi säljare och köpare att skriva kontrakt så snart de kommit överens om ett pris.

Flera köpare

Det kan få stora skattemässiga konsekvenser om du köper en andel av en bostad och har uppskov med kapitalvinst för en annan bostad. De ägarandelar som anges i kontraktet kan inte ändras i efterhand. Därför är det viktigt att du som köpare funderar över vilka ägarandelar du vill ha och informera mäklaren om detta i god tid innan kontraktsskrivning. Det är inte mäklarens skyldighet att känna till vilken ägarfördelning som är optimal.

Överlåtelse av bostadsrätt

Bostadsrätten ska stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte skilja sig från vad köparen kan förvänta sig med tanke på bostadens pris, ålder, skick och användning. I övrigt gäller normalt sett att bostadsrätten förvärvas i det skick som den befinner sig i på kontraktsdagen, om inget annat avtalas. Regler för fel i bostadsrätt finns i köplagen. Även regler i jordabalken kan bli tillämpliga.

Fast och lös egendom

I Jordabalken regleras vad som är fast egendom och vad som är tillbehör till fastighet och byggnad och därmed ingår i den fasta egendomen. Allt som inte omfattas av dessa regler betraktas som lös egendom.

Säljarens upplysningsskyldighet

Säljaren har ingen generell upplysningsplikt. Utgångspunkten är att säljaren inte kan göras ansvarig för fel som köparen kan upptäcka. Trots detta har säljaren i vissa situationer ändå ett ansvar att upplysa om fel som säljaren känner till och borde förstå är av betydelse. En förutsättning för detta ansvar är dock att det är ett väsentligt fel eller avvikelse – något som köparen borde ha kunnat räkna med att bli upplyst om, samt att utebliven upplysning om felet kan antas ha inverkat på köpet.

Köparens undersökningsplikt

Innehållet i objektsbeskrivningen är baserad på uppgifter från säljaren och eventuell förening. Endast om det finns särskilda skäl kontrolleras säljarens uppgifter av mäklaren. Undersökningsplikten ligger hos köparen, inte hos mäklaren.

Köparens finansiering

Det är viktigt för båda parter att köparen har finansiella möjligheter att fullfölja köpet. Oftast räcker ett skriftligt lånelöfte från bank. Lånelöftet är dock i princip alltid villkorat av att inget förändras för köparen. Om köparen exempelvis förlorar sitt arbete, går på föräldraledighet eller dylikt kan banken återkalla löftet. Det händer att bankens lånelöfte är villkorat med att köparen säljer sin nuvarande bostad. Tala med mäklaren om vilka finansiella förutsättningar du har.

Särskilda villkor i kontraktet

I köpekontraktet finns vissa valbara villkor som kan ge parterna, eller en av dem, rätt att frångå köpet. Det är vanligt att köparen vill kunna frångå köpet om lån inte beviljas för att kunna finansiera köpet. Andra villkor kan vara att köparen får låta en sakkunnig person besiktiga bostaden innan köpet blir bindande. Säljarens villkor kan handla om att kunna köpa en annan bostad. Dessa så kallade svävarvillkor är alltid tidsbegränsade med ambitionen att de ska upphöra att gälla efter relativt kort tid. Om villkor av denna typ ska förekomma eller inte, är en del av förhandlingen mellan säljare och köpare.

Reklamation till säljaren

Säljaren är ansvarig för dolda fel i en såld fastighet i tio år efter köparens tillträde och för bostadsrätt i två år efter köparens tillträde. Om köparen vill åberopa fel på fastigheten ska köparen göra en reklamation till säljaren. Reklamationen måste ske inom skälig tid efter att köparen märkt, eller borde ha märkt, felet. Om reklamationen görs för sent förloras normalt sett rätten till kompensation från säljaren.  

Reklamation till mäklaren

Om säljaren eller köparen anser att mäklaren har begått ett fel som orsakat en ekonomisk skada ska reklamation ske inom skälig tid efter att säljaren eller köparen insett, eller borde ha insett, omständigheterna bakom reklamationen. Preskriptionstiden när det gäller krav mot mäklare är normalt sett tio år. Reklamation och underrättelse om skadeståndskrav kan överlämnas, muntligen eller skriftligen, till mäklaren eller till kontoret vars adress finns angiven i uppdragsavtalet eller köpekontraktet.

Ärende om skadestånd prövas i första hand av mäklarens ansvarsförsäkringsbolag efter att ett krav mot mäklaren framställts. Om köparen eller säljaren inte är nöjda med försäkringsbolagets beslut kan de begära att Fastighetsmarknadens reklamationsnämnd, FRN, överprövar beslutet.

FMI, som utövar tillsyn över fastighetsmäklare i Sverige, kan pröva om mäklaren brustit i sina skyldigheter. FMI prövar inte frågor om skadestånd eller provision. Mer information finns på www.fmi.se.

Ångerrätt

Om säljaren har ingått förmedlingsuppdrag med mäklaren utanför mäklarens affärslokal har säljaren rätt att frångå avtalet (ångerrätt) genom att meddela detta personligen till mäklaren inom 14 dagar från den dag då förmedlingsuppdraget påtecknats av båda parter (ångerfrist). Standardformulär för utövande av ångerrätten finns hos Konsumentverket, www.konsumentverket.se.

Ångerrätt gäller inte om säljaren uttryckligen samtyckt till att tjänsten ska börja utföras under ångerfristen och gått med på att det inte finns någon ångerrätt när tjänsten har fullgjorts. I de fall säljaren har ångerrätt och väljer att utnyttja den, kan säljaren bli skyldig att utge ersättning till mäklaren för utförd del av tjänsten med en proportionell del av det avtalade priset, om det är skäligt. Denna rätt förutsätter dock att säljaren uttryckligen begärt att tjänsten ska påbörjas under ångerfristen.

Visa mer
Visa mindre

Karta

Intresseanmälan

Genom att klicka på Kontakta mig godkänner du vår integritetspolicy.